Neptün’ün puslu transiti

2015-2016 sürecinde hayallerimiz ve gerçekler arasında yeni bir denge kurmalıyız

Eğer 24 Şubat- 3 Mart, 27 Mayıs – 3 Haziran, 29 Ağustos – 5 Eylül ya da 28 Kasım – 5 Aralık tarihleri arasında doğmuşsanız, bu yazı sizi çok yakından ilgilendirmekte. 2011 yılından bu yana Balık burcunda ilerleyen Neptün bu dönemde sözünü ettiğimiz tarihlerde doğanları derinden etkilemekte ve bu güçlü etki Satürn transiti ile de birleşerek daha karmaşık bir tablo ortaya çıkarmakta.

Neptün transiti altında olanlar hayatlarının hangi yöne gittiği konusunda belirsizlik ve dağınıklık hissetmeye eğilimlidirler. Bu transit genellikle gerçeklere dayanmaktan çok başkalarından kolayca etkilenme ve hayal kurmaya güçlü bir eğilim olarak ortaya çıkar. Kişinin ilgilendiği konular ve algıları büyük ölçüde genişler. Ancak Neptün egonun karşısında duran bir güçtür. Satürn’ün tam tersine, inşa etmekten ziyade dağıtmak, zayıflatmak ve böylelikle arındırmakla ilişkilidir. Sözünü ettiğimiz dönemlerde doğanlar özellikle hayatta ne yapmak istedikleri, daha önce onları motive eden hedefler doğrultusunda karmaşaya düşebilirler. Bu durum çoğunlukla kariyer alanında isteksizlik ve güvensizlik, otorite figürlerini önemsememe ve kimi zaman da boşvermişlik ve başka alanlara ilerleme, bu yönde hayal kurmakla sonuçlanır.

Haberin Devamı

Balık burcu doğumlular, önümüzdeki iki, üç yıl süre boyunca özellikle sanatsal konularla uğraşıyorlarsa yaratıcı hayal gücünün getirdiği esinlerden çok daha fazla yararlanabilirler. Kendilerini daha büyük bir amaca adayabilecekleri itilimler içerisindeler. Bu süreçte psikolojik etkilenimler, artan hassasiyet yanında, kendilerini farkında olmadan kurban durumuna düşürebilecek durumların farkında olmaları gerekiyor.

İkizler burcunda doğanlar bu süreçte net kararlar vermek, belirli bir sonuca varmak ve mesleki alanda ilerleme konusunda şüpheler, belirsizlikler ve dikkatsizlikler içerisinde olabilirler. Bu güçlü transit otorite figürleri ya da babaları ile ilgili konularda karmaşa, dağınıklık ve zayıflığa neden olabilir. Sorumluluklar söz konusu olduğunda net bir tavır alamayabilirler.

Başak burcunda doğanlar ise Neptün transiti özellikle yakın ilişkileri, başkalarından beklentileri yönünde yaşamaktalar. Bu transit altında, etki altında kalma, yanılgılara açık olma, evlilik ve ortaklıklar alanında iyi niyetlerinin kötüye kullanılabileceği, sonunda hayal kırıklığına neden olabilecek karmaşalar ortaya çıkabilir. Sağlık konularında belirsizlikler, fiziksel enerji kaybı gündeme gelebilir.

Haberin Devamı

Yay burcunda doğanlar, bu süreçte idealize ettiği fikir ve inançları yönünde daha yaratıcı ama sınırları tam olarak belli olmayan, ruhsal açıdan karmaşa yaratan etkiler altında. Özellikle ailevi konularda, eve ait işler içerisinde daha fazla fedakarlık ve kabullenme getiren durumlarla karşılaşabilirler.

Özellikle 2015-2016 yıllarında gerçekleri ve sorumlulukları anlatan Satürn’ün Neptün’le olan kare açısı bu tarihler arasında doğanlara gerçeklerle hayalller arasında bocalama, ruhsal sıkışıklar ve iş hayatında tatminsizlikler getirmekte. Bu süreçte, yapmak istediğiniz şeylerle, elinizdeki imkanlar arasında sıkışmalar yaşayabilirsiniz. Yüksek beklentiler içerisine girmektense, hedeflerinizi gözden geçirmeniz, yeteri kadar iyi bilmediğiniz alanlarda başkalarının planlarına pek güvenmemeniz daha yerinde olacaktır. Sonuçta, bu dönemin sonunda istek ve hedeflerinizi baştan sona değiştirmiş ve arınmış olacaksınız.

Haberin Devamı