Anneler ek gıdaya geçişte haklı olarak oldukça zorlanırlar. Hangi gıdadan başlamak gerekir, muhallebi tarifleri doğru mudur, hangi muhallebi tarifini yapmalıyım gibi düşüncelere kapılırlar. Anne sütlü bebek muhallebisi, devam mamalı bebek muhallebisi ve irmikli bebek muhallebisi gibi birçok çeşit bebek muhallebi tarifleri var. Endişelenmeyin, bebek muhallebi tariflerini biz verelim, siz de bebeğinizin hangi muhallebiyi seveceğine ona tattırarak karar verin.

Bebek muhallebi tarifleri nelerdir?

Bakalım miniğiniz hangi muhallebi tarifini beğenecek…

Anne sütlü bebek muhallebisi tarifi

Doktorlar ilk bebek muhallebi tarifi olarak anne sütlü bebek muhallebisini öneriyorlar. Bu muhallebi tarifi, bebeğinizin daha rahat ek gıdaya geçmesini sağlayacaktır.

  • 1 çay bardağı içme suyu
  • 1 tatlı kaşığı pirinç unu
  • 1/2 çay bardağı anne sütü

Seçtiğiniz bir kapta 1 çay bardağı kaynattığınız ve ılıttığınız içme suyuna 1 tatlı kaşığı pirinç ununu ilave edin ve topaklanma kalmayıncaya kadar orta hararetli ateşte karıştırın. Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte yavaş yavaş koyulaşıncaya kadar (5-8 dakika) pişirin. Kıvamlı hale geldiğinde ocaktan alın ve ılımasını bekleyin. Ilıdıktan sonra ½ çay bardağı anne sütünü ilave edin, işte hepsi bu kadar. 

Devam mamalı bebek muhallebisi tarifi

Devam mamalı yani bebek mamasıyla yapılan bebek muhallebisidir.

  • 100ml içme suyu
  • 1 tatlı kaşığı pirinç unu
  • 3 ölçek devam sütü
  • İsteğe bağlı meyve( rondodan geçirilmiş olması önemlidir)

100ml su ile 1 tatlı kaşığı pirinç ununu karıştırarak pişirin. Pişen muhallebiyi ocaktan alın ve içerisine devam sütünden toz olarak 3 ölçek ilave edip karıştırın. Dilerseniz içerisine muz veya elma rendeleyip tatlandırabilirsiniz. Devam mamalı bebek muhallebiniz artık hazır.

İrmikli bebek muhallebisi tarifi

İrmikli bebek muhallebisini birden fazla çeşitte yapabilirsiniz. Biz sizler için iki çeşit irmikli bebek muhallebisi tarifini yazımızda paylaşıyoruz…

1.tarif

  • 3 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı irmik
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 2 tatlı kaşığı rondodan geçmiş bebe bisküvisi
  • Yarım (rondodan geçirilmiş) muz

3su bardağı suyu, 2 yemek kaşığı irmiği, 1 yemek kaşığı mısır nişastasını önce karıştırıp sonra ocağa alın ve kaynayana kadar karıştırın ancak dikkat edin hemen kıvam alıyor. Daha sonra altını kısın ve biraz daha karıştırmaya devam edin. Bu işlemden sonra kaseye alıp soğumasını bekleyin ve soğuduktan sonra 2 tatlı kaşığı kadar rondodan geçirdiğiniz bebe bisküvilerini ve yarım muzu yada tercih ettiğiniz başka bir meyveyi ilave edin . İrmikli bebek muhallebiniz hazır. Bebeğiniz bu muhallebiye bayılacak… 

2.tarif

  • 1 adet armut
  • 1 adet elma
  • 1 dilim portakal
  • 2-3 tane kuru üzüm
  • 2 adet (doğranmış) kuru kayısı
  • 1 tatlı kaşığı irmik

1 adet armut ve 1 adet elmanın kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın. Küp küp doğradığınız meyveleri küçük bir tencereye alın ve 1 dilim portakal ekleyin. 2-3 tane kuru üzüm ve 2 adet doğranmış kuru kayısıyı da tencereye ilave ettikten sonra tüm bunların üzerine çıkacak şekilde su ekleyin. Armut pişinceye kadar kısık ateşte kaynatın ve armut piştiğinde 1 tatlı kaşığı irmik ekleyin, 2-3 dakika sonra ocağın altını kapatabilirsiniz. Hazırladığınız bu mamayı küçük kavanozlara koyup bebeğinize dışarıda da yedirebilirsiniz, oldukça doyurucu bir mamadır. 

Bebek muhallebisi tarifleri bizden ancak bu tarifleri uygulamadan önce ek gıdaya geçmeniz gerekip gerekmediğini öğrenmeniz için doktorunuzla iletişime geçmeyi lütfen unutmayınız. Miniğiniz afiyetle büyüsün…