Bebek Bebeklerin en büyük sorunu: Pişik

Bebeklerin en büyük sorunu: Pişik

30.12.2011 - 16:25 | Son Güncellenme:

Bebeklerin cildi çok hassas olduğundan pişik hemen her bebekte görülen bir sorundur. Pişiğin önlenmesi için gerekli ilk şey bebeğin cildini temiz tutmaktır.

Bebeklerin en büyük sorunu: Pişik

Bebeklerin en büyük sorunu: Pişik
Bebeğinizi pişikten korumak istiyorsanız uygun bir bebek bezi seçin. Bebeğinizin bedenine uygun ve havalanmayı iyi sağlayan bir bebek bezi bu konuda çok önemlidir. Evde olduğunuz süre içerisinde bebeğinizin temizliğini mutlaka su ile yapın. Ev dışarısında iseniz hijyenik ve bebeklerin cildine uygun ıslak havlular tercih edin.

Haberin Devamı

Bebeğin yıkandıktan sonra çok iyi kurulanması gerekmektedir. Çünkü ne kadar hava alıcı özellikte olursa olsun bebek bezleri nedeniyle bebek ıslak kaldığında pişik söz konusu olabilir.

Bebeğinizi pişikten korumak için badem veya zeytinyağı ya da pişik önleyici kremler kullanabilirsiniz.

Bebeğinizin altını günde en az 6–7 kez değiştirin. İdrarla teması kesmek için 2–3 saatte bir değiştirmelisiniz. Dışkının pişik oluşturma özelliği çok daha fazla olduğundan bebek kaka yaptıktan hemen sonra bebeğinizi yıkayın ve bunun için mutlaka bebeğinizin cilt tipine uygun ürünler kullanın.

Eskiden kullanılan bebek pudralarının suyu çekme özelliği olduğundan belli bir süre sonra bebeğin cildindeki nemi de hapseder. Bu nedenle pişik kremlerini tercih etmek gerekmektedir.

Yazarlar