Bir "Sevgililer Günü" de sizin olsun.

Yarını birlikte kutlayacağınız dünyanın en mükemmel eşi bile olsa, kutlayacak hiç kimseniz bile olmasa, belli zamanlarda kendinize özel bir günü Sevgililer Günü olarak armağan edin.

Kendinizle başbaşa kalacağınız, size özel, sadece bir başınıza kutlayacağınız bir gün.

Olmaz ki!

demeyin. Hayatınızın her köşesi -belli bir süre sonra bakıma ihtiyaç duyan- makinalarla çevriliyken kendinizi; onlardan çok daha aşınmaz sanarak unutmuş ve ihmal etmiş olabilirsiniz.

Ne kadar çok seversek sevelim, hayatın her alanında bulunan koşullar içimizdeki her duyguya bir ölçüde etkide bulunuyor. Bunu hepimiz biliyoruz. O halde bir durun, soluklanın, bakın içinize.

Haberin Devamı

Tüm koşturmalarınızdan sonra içinizdeki sevgiyi paylaşırken bile yorgun hissettiğiniz olmuyor mu?

O zaman bir mola verin kendinize :

- - Bir özel alan ayırın kendiniz için. Kişisel zevklerinizi kendiniz için armağan edin, lavanta ya da sizi rahatlatan bir koku eşliğinde okuyun, meditasyon yapın, dinlenin ama kendinizle birlikte olun bu özel alanda ve zamanda.

- - Aşkı düşünün. Sevgiyle dolmasını izleyin içinizin ve tamamını sımsıcak doldurana kadar düşünün. Sevginin var ettiği sevinçle coşmasına izin verin.

- - Kendinize randevu verin. Tıpkı sevdiğiniz ile birlikte planlayacağınız zaman ayarlamaları gibi kendinize de randevu ayarlayın. İstediğiniz bir filme gitmek, müze gezmek, açıkhavada yürümek, konserde olmak gibi programlayın.

- - İçinizden geçenlere kulak verin. Dinleyin! Kendinize kulak verin. İçinizdeki diyalogları dinlerseniz herhangi bir konuya yanıt vermeden önce düşünmeniz gereken fırsatı sağlayacaktır size.

- - Tek iş ile ilgilenin. Hayat bizi çok işi bir anda yapmaya mecbur bıraksa da, bu özel günde aynı anda çok değil sadece tek iş yapın. Çay içerken sadece çay içmek gibi. Aynı anda tek bir iş.

Hayatınızdaki "Sevgili" ister eşiniz olsun, ister düşünüz olsun 14 Şubat gibi bir günü sadece kendiniz için Sevgililer Günü olarak geçirin.

Kendiniz ile geçireceğiniz güzel bir gün, paylaşacağınız güzelliklere katkı sağlayacaktır. İçinizi daha huzurlu, dışınızı daha dinamik, aklınızı daha dingin, koşturmalarınızı daha ritmik yaşamanız için.

Haberin Devamı

Birol Boyacıoğlu
brlbo.com