Banyo Boyanan beyaz çamaşırların beyazlatılması

Boyanan beyaz çamaşırların beyazlatılması

12.06.2015 - 17:11 | Son Güncellenme:

Çamaşırları renklerine göre ayırmadan yıkarsanız, bazı çamaşırlar diğerlerine renk verebilir.

Boyanan beyaz çamaşırların beyazlatılması

Çamaşırları renklerine göre ayırmadan yıkarsanız, bazı çamaşırlar diğerlerine renk verebilir. Özellikle beyaz renkli çamaşırlar boyanma riskiyle karşı karşıyadır.

Haberin Devamı

Açık renkli de olsalar beyaz renkli çamaşırları renklilerle birlikte yıkamamalısınız. Eğer beyaz renkli çamaşırlarınız boyandıysa beyazlatma işlemi uygulamanız gerekir.

Boyanan beyaz çamaşırların beyazlatılması

Boyanan beyaz çamaşırlara hemen müdahale etmeli ve kurumadan beyazlatma işlemi uygulamalısınız.

Boyanan beyaz renkli çamaşırları ıslak şekilde makineye atın. Fakat sadece boyanmış çamaşırları atmalısınız. Beyaz renkliler için üretilmiş deterjanı ve bir miktar çamaşır suyu deterjan gözüne koyun ve makineyi çalıştırın.

Çamaşırlar yoğun şekilde renk değiştirdiyse leke çıkarıcı kullanabilirsiniz. Leke çıkarıcıları marketten temin edebilirsiniz. Kullanım talimatına uyarak kullanınız. Leke çıkarıcıyı suya ekleyin ve çamaşırları suya bastırın.

Haberin Devamı

Banyoda iki ayrı kirli sepeti bulundurarak aile fertlerinin çamaşırlarını renklerine göre ayrıştırarak atmasını sağlayarak çamaşırların boyanmasını engelleyebilirsiniz. Eğer bu mümkün olmuyorsa, makineye atmadan önce çamaşırları ayrıştırın. Sürekli çamaşır suyu kullanımı çamaşırlara zarar vermektedir.



Yazarlar