Geri Dön

Çöp şiş eti nasıl seçilir?

Yazın son demlerini yaşadığımız şu günlerde güzel havaların da kıymetini bilmek gerekir. Keyifli bahçe sohbetlerinin ve pikniklerin vazgeçilmezi oln mangal keyfinin yerini ise başka hiç bir tutmaz.

Çöp şiş eti nasıl seçilir?

Haberin Devamı

Izgarada yapılan pirzola, çöp şiş gibi kebaplar vejetaryen olmayan her kesimin bayılarak tükettiği et çeşitleridir. Ufak parça etlerin kargıya geçirilerek hazırlandığı çöp şiş, yapımı ustalık gerektiren ancak dikkat edildiğinde evde kolayca hazırlanabilecek bir et türüdür.

Çöp şiş yapmanın ustalığı etin kalitesinden geçer. Tavuğun göğüs kısmı, dana bonfile ve dana ciğeri kullanılarak çeşitli çöp şişler elde edebilirsiniz. Kullanacağınız baharatlar da oldukça önemlidir. Ete tat veren kekik, kimyon ve karabiber olmadan hazırlanmış bir et yemeği veya kebap düşünülemez.

Etin helva gibi ağızda dağılabilmesi için ise önceden dinlendirmek gerekir. Zeytinyağı ve baharatlarla hazırlanan harç içerisinde 20 dakika dinlendirmek etin tadını ve yumuşaklığını istediğiniz kıvama getirecektir.

Eda İle Ne Konuştuk? - Sibil Çetinkaya Sempatik tavırları ve giyim tarzı ile birçok kişinin beğenisini kazanan Sibil Çetinkaya, Eda Özdemir'in bu haftaki konuğu oldu.
Yazarlar

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber