Saç Bakımı Denizde yıpranan saçlar için maske tarifleri

Denizde yıpranan saçlar için maske tarifleri

28.08.2018 - 11:21 | Son Güncellenme:

Yaz mevsiminin pozitif yönleri olduğu kadar negatif yönleri de olabiliyor. Bir yandan deniz, kum ve güneşin tadını çıkarırken, diğer yandan saçlarınızda oluşan yıpranmalar canınızı sıkabilir. Bu noktada özellikle denizde yıpranmış saçlarınızı yeniden sağlıklı görünüme kavuşturmak adına hazırladığımız, ilginç ve anında işe yarayan maske tariflerini paylaştık.

Denizde yıpranan saçlar için maske tarifleri

Uzun bir tatilin ardından bol bol denize girdiniz ve tatilin hakkını verdiğinizi düşünüyorsunuz. Fakat bir yandan sürekli denize ve havuza girmekten saçlarınızın yıpranmasına engelleyemediniz. Saçlar, deniz ve güneşe maruz kalınca iyice güçsüzleşir, zayıflar, matlaşır. Her yaz tatilini denizde yıpranan saçlarınızla bitiriyorsanız ve bu durum morelinizi bozuyorsa sizin için önereceğimiz maske tariflerini uygulayabilirsiniz. Bu maskeler sayesinde eskisi gibi canlı ve parlak saçlara kavuşabilirsiniz. Tek yapmanız gereken sizin için en uygun olanı seçip, uygulamak.

Haberin Devamı

Burada en önemli noktalardan biri "doğal malzememeleri" kullanmak.

Maskeleri yapmadan önce bunlara dikkat etmeniz gerekiyor:

-Saç tipinize uygun maskeyi seçmeniz gerekiyor.

-Maskeleri her zaman temiz saçlarınıza uygulayın.

-Maskeleri tek seferde yaparsanız anlık ve geçici çözüm alabilirsiniz. Fakat düzenli kullanırsanız etkili ve kalıcı sonuçları görebilirsiniz.

-Saçlarınızı sık sık ve çok sıcak su ile yıkamayın.

-Maske yaptığınız günler maşa, fön gibi faktörlerden uzak durun.

-En önemlisi ise maskelerinizde kullanacağınız ürünlerin doğal olmasına dikkat edin.

-Son olarak sağlıklı saçların en büyük sırrı ise bol su içmek ve dengeli beslenmektir.

Şimdi gelelim sizin için seçtiğimiz bakım maskelerine:

Yumurta ve zeytinyağı maskesi

Haberin Devamı

Bu maske kuru ve cansız saçlar için büyük bir sonuç veriyor.

Nasıl yapılır: Zeytinyağı ve yumurtayı bir kapta karıştırın. Saçınıza karışımı masaj ile uygulayın ve bir bone ile kapatın. 1 saat kadar beklettikten sonra saçlarınızı yıkayın.

Yoğurt, bal ve elma sirkesi maskesi

Bu maske sayesinde denizde yıpranmış ve kurumuş saçlarınıza nem kazandıracaksınız.

Nasıl yapılır: 3 yemek kaşığı yoğurt, 1 çorba kaşığı elma sirkesi ve 1 çorba kaşığı balı bir kapta karıştırın ve saçınıza masaj yaparak uygulayın. Yarım saat bekleyin ve sonra yıkayın.

Avokada yağı, badem yağı ve zeytinyağı maskesi

Bu maske saçlarınızda oluşan kırıklara iyi gelecektir.

Nasıl yapılır: Saçınıza göre göz kararı tüm yağları bir kapta karıştırın ve saç diplerinize masaj yaparak uygulayın. Bir saat bekletin ve ardından saçlarınızı yıkayın.

Muz, Hindistan cevizi yağı, zeytinyağı ve bal maskesi

Daha yumuşak ve parlak saçlar için bu maskeyi uygulayabiliriniz.

Nasıl yapılır: 1 adet muzu ezin, 1 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı, 1 yemek kaşığı zeytinyağı ve 1 yemek kaşığı balı ekleyerek karıştırın. Hazırladığınız karışımı saç diplerinize masaj yaparak sürün ve 1 saat bekletin. Ardından durulayın.

En şaşırtıcı maskelerden biri de mayonez maskesi

Mayonezi saçınıza sürmekle tereddüt yaşabilirsiniz fakat mayonezin içerisinde bulunan yoğurt, sirke, limon, yumurta bulunuyor. Bu ürünler saç için besleyici etkilere sahiptir. Bu maske sayesinde saçınızı bol bol beslemiş olacaksınız.

Haberin Devamı

Nasıl yapılır: Burada tek ihtiyacınız olan şey mayonez. Ancak burada önemli bir uyarımız var, mayonezi evinizde yaparsanız daha sağlıklı sonuçlar elde edersiniz. Mayonezinizi evinizde yaptıktan sonra saçlarınıza sürün, bir bone veya havlu ile sarın. 1 saate kadar bekletin ve ardından şampuanla iyice birkaç kere yıkayın. Eğer saçlarınız çok kuru ise içerisine zeytinyağı ekleyebilirsiniz.

Gülşah Karaman / PembeNar Özel

Yazarlar