Eğitim EBA kurs sistemine nasıl giriş yapılmaktadır?

EBA kurs sistemine nasıl giriş yapılmaktadır?

28.07.2016 - 11:16 | Son Güncellenme:

Milli Eğitim Bakanlığı’nın EBA kurs portalı elektronik ortamda yeni bir eğitim yapısı yaratıyor. Öğrenciler ve öğretmenler internete erişim sağlayarak MEB denetimindeki EBA kurs portalından eğitim kaynaklarına ulaşabiliyor. Mobil uyumluluğu ile akıllı telefonlardan veya tablet bilgisayarlardan da EBA kurs portalı yoğun şekilde kullanılabiliyor.

EBA kurs sistemine nasıl giriş yapılmaktadır

Milli Eğitim Bakanlığı’nın dijital platform üzerinde yer alan Eğitim Bilişim Ağı uygulaması üzerinden artık öğrencilerin okul dışında ek ders alabilme şansından yararlanabilme şansına sahip olabiliyor. Özellikle öğrencilerin günlük yaşamları içerisinde etkin bir şekilde internet altyapısının kendisine yer buluyor olması, Milli Eğitim Bakanlığı’nın internet ortamı üzerinde hizmete açmış olduğu EBA kurs portalı oldukça yoğun ve sık bir şekilde kullanılıyor. Her geçen gün hızla gelişen teknoloji ile birlikte artık insanların son derece pratik bir şekilde erişim sağlayabiliyor olması devlet kurumları bünyesinde dijital hizmet uygulamalarına daha yoğun bir şekilde eğilim gösteriliyor. Eğitim Bilişim Ağı, sanal platform üzerinde yer alan en güvenli, en geniş kapsamlı ve en özgün eğitim ağını öğrenci ve öğretmenlere sunuluyor.

EBA Öğrenci Girişi İçin TIKLAYINIZ!

EBA Kurs İçin TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

İnternet ortamı üzerinde yer alan Milli Eğitim Bakanlığı’nın EBA kurs portalı uygulamaları üzerinden öğrenciler, okulda görmekte olduğu derslerin dışında farklı anlatım tarzlarında ders uygulamalarından veya e-kurs uygulamalarından yararlanabilme şansına sahip olabiliyor. Böylelikle öğrenciler okulda görmesine karşın anlamadığı konuları veya dersleri dışarıdan ek ders uygulamaları ile anlamadan geçmiyor. Bu sayede de öğrencilerin eğitim yaşamlarında çok daha yüksek başarılara daha sağlam temelli bir eğitim yapısından yararlanabilmelerine EBA kurs portalı uygulaması yoğun şekilde kullanılıyor. Bu yüzden de Milli Eğitim Bakanlığı’nın çok yeni bir dijital hizmet portalı olması nedeni ile EBA kurs portalı öğrenciler ve öğretmenler tarafından oldukça yoğun ve sık bir şekilde kullanılıyor.

Sanal ortam üzerinde eğitim odaklı olarak hem öğretmenler hem de öğrenciler tarafından interaktif bir şekilde kullanılabiliyor. Bu şekilde hem öğretmenler hem de öğrenciler tarafından kullanılabilen sanal bir eğitim portalı olarak hizmet veren Milli Eğitim Bakanlığı’nın EBA kurs portalı her geçen gün genişleyen ders ve sınav içerikleri ile öğrencilerin hem okul yaşamlarında hem de üniversite sınavlarında çok daha yüksek başarılara ulaşabilmesine yardımcı oluyor. Öğrenciler ve öğretmenler son derece pratik ve kolay bir şekilde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından elektronik ortam üzerinde hizmete açılan EBA kurs portalı üzerinden okul dersleri ve üniversite sınavına hazırlık konuları ile ilgili olarak oldukça geniş kapsamlı ve son derece zengin bir eğitim içeriği çeşitliliğinden yararlanabilme imkanına sahip olabiliyor.

Türkiye genelindeki ilköğretim ve ortaöğretim eğitim kurumlarında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenmiş ve uygulanan müfredata uygun standartlardaki içerikleri ve ders kaynakları ile eğitim alanında devrim niteliğinde bir yenilik yaratan EBA kurs portalı henüz çok yeni bir dijital eğitim portalı olmasına karşın oldukça yoğun şekilde kullanılmaya başlandı. Milli Eğitim Bakanlığı’nın Eğitim Bilişim Ağı portalı hizmetlerinden yararlanmak isteyen öğretmenler ve öğrenciler için ayrı ayrı oluşturulan EBA giriş uygulamaları bulunuyor. Böylelikle öğrenciler ve öğretmenler son derece zengin bir eğitim dünyasına son derece pratik bir şekilde giriş yaparak, sunduğu eğitimde başarı fırsatlarından yararlanabilme şansını yakalıyor.