Editörün Seçtikleri Eleleyiz Festivali'ne ünlüler de destek verdi

Eleleyiz Festivali'ne ünlüler de destek verdi

09.05.2017 - 12:25 | Son Güncellenme:

ENTA Mağaza kurucusu Sema Kafiye Öztürk’ün ev sahipliğinde engelliler yararına düzenlenen Eleleyiz Festivali'ne ünlülerden destek.

Eleleyiz Festivaline ünlüler de destek verdi

Engelliler yararına düzenlenen Eleleyiz Festivali, ENTA Mağaza kurucusu Sema Kafiye Öztürk’ün ev sahipliğinde 6 - 7 Mayıs tarihlerinde Zorlu Center Raffles Otel’de gerçekleşti. Açılış töreni, Sema Kafiye Öztürk, ünlü radyocu Afrikalı Ali, sunucu ve yapımcı Ece Pirim ve birçok engellinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

Sema Kafiye Öztürk açılış konuşmasında; “Uzun yıllardır engelli dostlarımız için bir mağaza açmanın hayalini kuruyoruz. Mevcut mağaza düzenlerinde alışveriş yapmak onlar için hem yorucu oluyor hem de bedenlerine göre kıyafet bulmakta zorlanıyorlar. Tasarladığımız mağazanın bütün bu sorunlar için çözüm olacağını düşünüyoruz. Bu festival sayesinde de mağazayı hayata geçirme hayalimize bir adım daha yaklaşmış olduk. Bugün bizi desteklemek için burada bulunan bütün dostlarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

Festivale katılan engelli bireyler de, hazır giyim mağazalarında yaşadıkları zorlukları dile getirerek Sema Hanım’a teşekkürlerini sundular.

Emel Yıldırım, Nuray Sayarı, Nazlı Özburun, Ender Ataç, Sevda Türküsev, Asuman Bora, Gönül Kolat, Şafak Çak, Şengül Yiğit, Tuğba Yağan, Esra Sönmezer, Bahar Öztan, Pelin Suade gibi sevilen isimlerin söyleşileriyle renklenen festivalde Umut Akyürek, Umut Zen, Nadide Sultan, Gülden Taşkın, Doğan Umut da şarkılarıyla katılımcılara keyifli saatler yaşattı.

Haberin Devamı

Gelirin tamamı “Engelsiz Tasarım Mağazası” projesine aktarıldı

Eleleyiz Festivali’nde, elde edilen gelirin tamamı engelliler yararına açılması planlanan Engelsiz Tasarım Mağazası (ENTA) projesine aktarıldı. Engelli bireylerin ihtiyaçları göz önünde bulundurularak tasarlanan ve Türkiye’de bir ilk olan Engelsiz Tasarım Mağazası, hazır giyim mağazalarında alışveriş yaparken zorluk yaşayan dezavantajlı bireylere büyük kolaylık sağlayacak.

Nadide Sultan da festival katılımcıları arasında yer aldı

Nadide Sultan da festivale destek vermek için Eleleyiz Festivali’ne katılan isimler arasındaydı. Stantları gezip engelli bireylerin sorunlarını dinleyen Nadide Sultan, “Sema Öztürk’ün çalışmalarını uzun zamandır izliyorum, peş peşe birbirinden önemli işlere imza attı. Engelsiz Tasarım Mağazası da yine uzun zamandır hayata geçirmek için uğraş verdiği önemli bir proje. Bu festivalden elde edilen gelirle umuyoruz ki mağaza projesi bir an önce hayata geçerek engelli dostlarımıza hizmet vermeye başlayacak. Yapılacak çalışmalara mümkün olduğunca destek vererek, el birliğiyle engelli dostlarımız için hayatı kolaylaştıracağız.” dedi.

Yazarlar