Reçel tariflerini verdiğimiz bugünde  kahvaltı sofralarımızı donatıyoruz. Yazın yaklaşmasıyla taze meyve ve sebzeler tüm tezgâhlarda yerlerini aldı. Bu tazeliği değerlendirerek doğal ev yapımı reçeller yapmak isteyenlere özel verdiğimiz tarifler ise herkesin çok hoşuna gidecek.

pembenar.com özel haberidir(pmb)
Reçel tariflerine geçmeden önce biraz püf noktalarından bahsedelim.

Reçel yapmanın püf noktaları
*Reçel yapmanın en önemli özelliği ocakta uzun süre kalıyor olması. Bu nedenle dibinin tutma olasılığı da hayli artıyor. Dibini tutturmak istemiyorsanız tencerenin içine cam bilye atın.
*Reçeli tahta kaşıkta karıştırırsanız kabarmasını önlersiniz.


*Tatlı meyvelerden yaptığınız reçellere az, daha az tatlı ya da ekşi meyvelerden yaptığınız reçellere çok şeker koyun.
*Kışa saklayacağınız reçellerin şekerlenmemesi için içine limon koyun.
*Reçeli kaynatırken hep aynı yönde karıştırın. Aksi halde daha geç kıvamını alır.
*Kavanozları ışık görmeyen ve serin yerde saklayın.

Reçel tarifleri

Üzüm reçeli
Tazesini de severek yediğimiz üzümün reçelini yapmaya ne dersiniz.

Malzemeler
*1 kg üzüm
*3 bardak toz şeker
*2 bardak su
* ½ limon suyu

Yapılışı
Öncelikle üzümleri dallarından ayırıp tane haline getirin. Bir tencerenin içinde su ve şekeri kaynatın. Şeker eriyince üzümleri ilave edin. Yüksek ateşte kaynattıktan sonra altını kısın. Yaklaşık 3 dakikada bir karıştırın. Kıvamını aldıktan sonra limon suyunu ilave edin. Bir süre daha kaynatın.
Afiyet olsun.


3 malzemeli pratik muffin tarifi