Ezme nasıl yapılır, sorusunu sizin için cevapladık. Lokantada yediğiniz acılı-acısız ezme tarifini evinizde kolayca yapabilirsiniz. Oldukça ekonomik olan ezme tarifi sofralarınıza lezzet katacak. Peki ezme nasıl yapılır? İşte ezme tarifi...

Malzemeler:

-3 adet orta boy domates

-1 adet orta boy soğan

-2 adet sivri biber

-1 adet kırmızı etli biber

-2 diş sarımsak

-Yarım demet maydanoz

-1 kaşık tatlı biber salçası

-1 kaşık domates salçası

-Zeytinyağı

-Tuz, karabiber, pul biber, sumak

Nasıl yapılır?

-Domatesleri iyice yıkarın ve kabuklarını soyun, 4 eşit parçaya bölün.

-Biberlerin çekirdeklerini çıkarın ve onları da 4 eşit parçaya bölün.

-Soğan ve sarımsağı doğrayın, robota koyun ve suyu çıkana kadar çekin.

-Sıktığınız sarımsak ve soğanın suyunu sıkın, kenara alın.

-Daha sonra domates, biber ve maydanozu robotta çekin. 2 kez geçirmeniz yeterli olacaktır.

-Sonra bir kaba bu karışımı alın ve üzerine kenara koyduğunuz sarımsak ve soğanı da ilave edin.

-Salçayı, baharatları, zeytinyağını katıp karıştırın.

-Dolapta 1 saat kadar bekletin.

Afiyet olsun...