Geri Dön

Karadeniz’in incisi Hamsiköy Fırın Sütlacı

Kendine hayran bırakan lezzet...

Karadeniz’in incisi Hamsiköy Fırın Sütlacı

Adını Maçka'nın en yüksek rakımlı köyünden alan, günlük taze sütün tam 4 saat kaynaması ve fırınlanması ile ortaya çıkan Hamsiköy Fırın Sütlacı, Fatih Karadeniz Pidecisi tarafından orijinal tadında lezzet tutkunlarına sunuluyor.

Damaklarda adeta bir lezzet şöleni yaşatan Hamsiköy Fırın Sütlacı, kış aylarında hem tatlı anlar yaşamak hem de protein almak isteyenler için İstanbul Fatih'te sevenleriyle buluşturuluyor. Tamamen doğal ürünlerle hazırlanan ve yapımında hiçbir katkı maddesi kullanılmayan Hamsiköy Fırın Sütlacı, yaklaşık 4 saat kaynatılan günlük sütlerin toprak çömlekler içinde fırına verilmesiyle hazırlanıyor.

Enfes tatlarıyla herkesi kendine hayran bırakan tarihi pideci, 57 yıllık lezzet yolculuğunda sizleri de mekanına bekliyor.

Hamsiköy Fırın Sütlacı Tarifi (8-10 kişilik)

Malzemeler:

3 litre süt
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 çay bardağı pirinç
2 su bardağı toz şeker

Üzeri için:

Fındık

Hazırlanışı:

Süt bir tencerede kaynatılır ve ayrı bir tencereye alınır. İçerisine tereyağı ve yıkanıp süzülmüş pirinçler eklenir. 15 dakika boyunca kaynatılır ve toz şeker ilave edilir. Arada bir karıştırılarak hafif koyu bir kıvam olana kadar kaynatılır. Daha sonra güveç kaplarına sütlaçlar paylaştırılır ve önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirilir. Üzerleri dövülmüş fındık ile süslenir. Arzuya göre sıcak veya soğuk olarak servis yapılır.

Afiyet olsun!

Eda İle Ne Konuştuk? - Sibil Çetinkaya Sempatik tavırları ve giyim tarzı ile birçok kişinin beğenisini kazanan Sibil Çetinkaya, Eda Özdemir'in bu haftaki konuğu oldu.
Yazarlar

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber