Hamilelik Hazırlığı Fsh hormonu nedir?

Fsh hormonu nedir?

12.10.2017 - 14:59 | Son Güncellenme:

Kadınların ve erkekelerin çocuk sahibi olabilmeleri için en önemli dengelerden bir tanesi de fsh hormonudur. Fsh hormonundaki ciddi dalgalanmalar, çocuk sahibi olma şansını azaltabilir. Fsh hormonu nedir, fsh hormonu nasıl düşürülür, fsh hormonu yüksekliği belirtileri nelerdir diye merak ediyorsanız tüm sorularınızın cevaplarını birazdan vereceğimiz bilgilerde bulabilirsiniz.

Fsh hormonu nedir

Kadınlar ve erkeklerin belirli bir yaştan sonra çocuk sahibi olmak istemeleri kimseyi hayrete düşürmeyecektir. Ancak kadında ve erkekte belli bir yaştan sonra çocuk sahibi olma kapasiteleri değişmektedir.

Haberin Devamı

Bu duruma etki eden en önemli faktörlerden birisi de fsh hormonu değerleridir.
Fsh hormonu değerleri, kadınların ve erkeklerin çocuk sahibi olma durumlarına olumlu yada olumsuz etki yaratabilir. Bu nedenle fsh hormonuna dair herşeyi bilmek gerekir.

Fsh kaç olursa hamile kalınır, fsh düşüklüğü nedir, fsh yüksekliği belirtileri nelerdir, menopozda fsh değerleri nasıl olmalıdır, fsh hormonu nasıl düşürülür, tüm bu soruların cevaplarını vereceğimiz bilgilerde bulabileceksiniz.


Fsh hormonu nedir, hangi durumlarda önemlidir?
fsh hormonu hiç adet görmeyen kadınların sağlık değerlendirilmesi yapılması durumu açısından oldukça önemlidir. aynı zamanda çocuk sahibi olamayan çiftlerinde fsh hormonu değerlerine baktırmaları gerekmektedir.

Haberin Devamı

Beyinden FSH’nın yetersiz salındığı durumlarda FSH değeri 1-3 mIU/ml’nin altında çıkacaktır ve bu gibi durumlarda düzenli adet görülmesi için dışarıdan hormon hapları takviye edilmeli ve gebelik istendiğinde de iğnelerle FSH verilmelidir.

Fsh yüksekliği de fsh düşüklüğüde çocuk sahibi olmak açısından kişiyi sıkıntılara sokabilir. Bu nedenle fsh hormonunun ne düşük ne de çok yüksek olması gerekir.

Fsh hormonu kaç olursa hamile kalınır?
FSH hormonu değeri 10'un üzerine çıktığında hamile kalma şansında düşüş meydana gelebilir. FSH 15'in üzerine çıktığında hamile kalma problemi ciddi seviyede olur. FSH'taki artış ne kadar fazla olursa gebelik elde edilmesi o kadar zorlaşır.

Fsh hormonu yüksekliği belirtileri neledir?
Fsh hormonunda yükseklik meydana geldiğinde belli başlı belirtiler meydana gelmektedir. bu belirtilerden bazıları şu şekildedir;

Fsh hormonu kadında olacağı gibi erkekte de meydana gelen bir durumdur. hem erkekte hem de kadında fsh hormonu yükseldiğinde farklı belirtiler meydana getirmektedir.

Fsh hormonunun yüksekliğini tespit edebilmek için ilk olarak kan tahlinin yapılması gerekmektedir. Kan tahlillerinin ise doğru değerler verebilmesi için belirli zaman dilimlerinde gerçekleştirilmesi gerekmektedir.

Örneğin; kadınlarda hormon değerlerinin sağlıklı bir şekilde ölçülebilmesi için yapılacak kan tahlillerinin adet dönügüsünün 3. gününe ( 2 – 5 gün aralığına ) denk getirilmesi gerekmektedir.
Kadınlarda fsh hormonu yüksekliğinin belirtileri hamile kalamama, adet olamama gibi belirtiler şeklinde kendini göstermektedir.

Haberin Devamı

Bu iki durumun haricinde yumurtalık kistleri, polikistik ower sendromu yer almaktadır.


Erkeklerde ise fsh hormonu yüksekliği belirtileri şu şekilde kendini göstermektedir;

Erkeklerde fsh hormonu yüksekliği testislerin hiç olmaması aynı zamanda testislerin olmasına rağmen hiç gelişmemiiş olmasıdır. erkeklerde de fsh hormonu düşüklüğü kadınlardaki gibi aynı belirtilerle karşımıza çıkar. bu hormonun düşük olması erkeklerde de çocuk sahibi olma olasılığını sıfıra indirmekedir.

Fsh hormonu nasıl düşürülür?

Özellikle hamile kalmak isteyen kadınlar ve çocuk sahibi olmak isteyen erkeklerin fsh hormonu nasıl düşürülür sorunu birazdan cevaplayacağız.

İşte fsh hormonu nasıl düşürülür sorusunun cevabı...
fsh hormonu yüksekliği ve fsh hormonunda meydana gelen dalgalanmayı tedavi edebilmek için muhakkak başlarda uzman bir doktora danışılması gerekir. doktorunuzun önerdiği ilaçlar doğrultusunda fsh hormonunuzu düşürebilirsiniz.

Haberin Devamı

Eğer tıbbi açıdan her defasında ilaç kullanmanıza rağmen bir fayda göremediyseniz, doktor kontrolünde doğal tedaviler deneyebilirsiniz.

Fsh hormonunu doğal yollardan düşürebilmek için;

Malzemeler
1 çay kaşığı kayıt otu
1 çay kaşığı civan perçemi
1 çay kaşığı adaçayı
1 adet aslan pençesi

Nasıl yapılır?
vermiş olduğumuz tüm malzemeleri 2 bardak kaynayan suyun içerisine atın. 5 dk bu şekilde kısık ateşte kaynatın. demlendikten sonra yemeklerden önce 1 bardak tüketebilirsiniz.
bu karışımı günde 2 bardak olacak şekilde 1 sabah bir de akşam üketebilirsiniz.

Yazarlar