Estetik Göbek deliği estetiği nedir, nasıl yapılır?

Göbek deliği estetiği nedir, nasıl yapılır?

17.03.2016 - 16:32 | Son Güncellenme:

Göbek deliğinin şeklini beğenmeyen kadınların sayısı hiç de az değil. Göbek deliğinin karın güzelliğini belirleyen en önemli unsurlardan olduğu da bir gerçek… Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op.Dr. Fatih Dağdelen, göbek estetiğini anlatıyor.

Göbek deliği estetiği nedir, nasıl yapılır

“Göbek deliği “abdominoplasti” ameliyatı, göbek deliğinin boyutunu, şeklini ve bulunduğu yeri yukarı, aşağı, sağa ya da sola çekmek için yapılan estetik cerrahi operasyonudur. Göbek deliği estetiği bazı durumlarda tek başına yapılabilir, bazı durumlarda ise karın germe ve benzeri estetik cerrahi müdahalelerden sonra oluşan görüntüyü daha estetik hale getirmek için uygulanabilir.”

Haberin Devamı

Göbek deliği kusurlarının sebeplerini ise şöyle açıklıyor Op. Dr. Fatih Dağdelen “Doğuştan dışa çıkık ya da perdeli olabilir, sonradan hamilelik, doğum, aşırı kilo alıp verme, yer çekiminin etkisi ve yaşlanmaya bağlı sebepler ile göbek deliğinde estetik sorunlar ortaya çıkabilir. Ve bu göbek deliği kusurları kişilere estetik görünüm açısından rahatsızlık verebilir. Özellikle vücut güzelliğine önem veren insanlar göbek deliğindeki kusurlar nedeniyle mutsuz olabilir.”

Göbek deliği ameliyatının anestezi altında yapıldığını belirten Op. Dr. Fatih Dağdelen “Ameliyattan önce hastaya genel ya da lokal anestezi uygulanır. Hangi tür anestezi uygulanacağı yapılacak olan estetik ameliyatın türü ve hastanın tercihine göre belirlenir. Anestezi etkisini gösterdikten sonra ufak kesiler ile ameliyat gerçekleştirilir. Göbek deliği estetiğinin sonuçları tekrar bir doğum ya da kilo alıp verme gibi durumlar olmadığı sürece kalıcıdır.”

Haberin Devamı

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op.Dr. Fatih Dağdelen, “Eğer göbek deliğinde estetik bir problem varsa genellikle karında da estetik problem bulunur. Bu yüzden göbek deliği estetiğinin karın germe ameliyatı bünyesinde gerçekleştirilmesi gerekebilir. Göbek deliğinde uygulanabilecek işlemler ise çıkık göbek deliklerinin ya da perdeli göbek deliklerinin halk arasında “ayva göbek” olarak bilinen tam bir delik görünümüne getirilebilir. Eğer göbek deliğinde sarkma ya da aşağıya düşme gibi sorunlar var ise göbek deliği olması gerektiği konuma getirilebilir. Üst kısımdaki sarkma yukarıya çekilebilir.”

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı
Op.Dr. Fatih Dağdelen

Göbek deliği estetiği nedir, nasıl yapılır

Yazarlar