Gündem GSS ve Bağ-Kur Borç Sorgulama İşlemleri Online Web Tahsilat İle Artık Daha Kolay!

GSS ve Bağ-Kur Borç Sorgulama İşlemleri Online Web Tahsilat İle Artık Daha Kolay!

25.07.2015 - 09:45 | Son Güncellenme:

BAĞ-KUR ve GSS borç sorgulama işlemleri artık online olarak da kolay bir şekilde yapılabilmektedir. BAĞ-KUR borç sorgulama işlemini nasıl yapıldığı ve BAĞ-KUR borç sorgulama işleminin detaylarına ulaşmak için haberimizi inceleyebilirsiniz.

GSS ve Bağ-Kur Borç Sorgulama İşlemleri Online Web Tahsilat İle Artık Daha Kolay

Çağımızın teknolojisinin en önemli meyvesi olan internet sayesinde pek çok işimizi sanal ortam üzerinden gerçekleştirebiliyoruz. Bu işlemlerden biri de sorgulama işlemleridir. Sorgulama işlemlerinizi internet üzerinden yaparak hayatınıza büyük kolaylıklar katabilirsiniz. Bu uygulamalardan biri de GSS borç sorgulama ve Bağkr borç sorgulama işlemleridir. Her 2 işlemi de internet üzerinden yapabilirsiniz. Sonuç olarak bu işlemlerin nasıl yapıldığına ait bilgilere yazımızın devamından ayrıntılı bir şekilde ulaşabilirsiniz.

Haberin Devamı

SGK BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

BAĞKUR BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

GSS BORÇ SORGULAMAİÇİN TIKLAYINIZ!

GSS Borç Sorgulama İşlemi Nasıl Yapılır?

Genel Sağlık Sigortası yani GSS, 1 Ocak 2012 tarihinde çıkarılan yasa ile tüm vatandaşlarımıza zorunlu kılınmış bir uygulamadır. SGK’ya giderek bir gelir testi yaptırmanız ve bu testin sonuçlarına göre bir GSS primi belirleme sürecinden geçeceksiniz. Bu işlemlerin ardından primlerinizi ödeyerek sağlık sigortanızdan faydalanabilirsiniz. GSS borç durumlarınızı öğrenmek için ise tek yapmanız gereken sizlere vereceğimiz bilgiler doğrultusunda sorgulama işleminizi gerçekleştirmek olacaktır.

Bu işlemi E-Devlet kapısı üzerinden gerçekleştireceğiz. E-Devlet kapısı, resmi kurumlar üzerinden yapabileceğiniz sorgulama işlemlerini internet üzerinden yapabilmeniz için geliştirilmiş bir sistemdir. Bu kapı üzerinden sorgulama işlemi yapabilmek için bir E-Devlet şifresi temin etmeniz gerekecektir. E-Devlet şifresi başkalarının sizin bilgilerinize ulaşmasını engelleyen kişisel bir şifredir. E-Devlet şifrenizi PTT kurumlarından, kimlik bilgileriniz ile temin edebilirsiniz. Temin bedeli ise sadece 2 TL’dir.

Haberin Devamı

Şifrenizi temin ettikten sonra www.turkiye.gov.tr adresine girmeniz gerekmektedir. Sol kısımda yer alan E-Hizmetler başlığına tıklayınız. Daha sonrasında Sosyal Güvenlik Kurumu başlığı altında Diğer kısmından Genel Sağlık Sigortası Tescil ve Prim Borcu Sorgulama butonuna tıklayınız. Açılan sayfada ilk olarak Kimliğimi Şimdi Doğrula butonuna basmanız gerekmektedir. Sorgulama sayfası üzerinde sizlerden TC kimlik numarası ve E-Devlet şifresi istenecektir. Her 2 bilgiyi de istenilen yerlere ve sırası ile yazıp, Sisteme Giriş Yap butonuna basarak sorgulama işleminizi gerçekleştirebilir. Böylece geçmiş döneme ait borcunuz varsa görebilir ve prim ödeme durumlarınızı inceleyebilirsiniz.

Bağkur Borç Sorgulama İşlemi Nasıl Yapılır?

Bağkur yani diğer bir deyişle 4B, SGK’ya bağlı olarak hizmet vermektedir. Bağkura (4B) ait borç ve prim durumlarınızı öprenmek için sizlere vereceğimiz bilgileri kullanabilirsiniz. Böylece herhangi bir yere gitmeden, internet üzerinden sorgulama işleminizi yapabilme imkanı bulacaksınız.

Haberin Devamı

4B borç durumunuzu öğrenmek için yine aynı şekilde www.turkiye.gov.tr adresine girmeniz gerekmektedir. Açılacak sayfanın sol kısmından E-Hizmetler başlığına tıklayınız. Daha sonrasında harf sırasına göre dizilmiş sorgulama listesinden Sosyal Güvenlik Kurumu ve onun alt başlıkları içinden 4B Borç Durumu butonunu bulup lütfen tıklayınız. Açılan sayfada ilk olarak Kimliğimi Şimdi Doğrula butonuna basınız. Devamında ise karşınıza gelen sayfada sizlerden istenen TC kimlik numarası ve E-Devlet şifrenizi girip, Sisteme Giriş Yap butonuna basarak sorgulama işleminizi tamamlayabilirsiniz.

Böylelikle her 2 tür sorgulama işlemini de dijital ortam üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. Herhangi bir yere gidip sıra beklemenize gerek kalmadan sorgulama işlemlerinizi hızlı, kolay ve pratik bir şekilde yapabilme imkanına sahipsiniz.