Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan paylaştı: Topkapı Sarayı hatırası

Cumhurbaşkanı Erdoğan paylaştı: Topkapı Sarayı hatırası

20.04.2023 - 16:33 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Topkapı Sarayı’nda bulunan ve restorasyonu tamamlanan birimlerin açılışını gerçekleştirdi. Erdoğan, daha sonra 'Topkapı Sarayı hatırası...' notuyla bir fotoğraf da paylaştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan paylaştı: Topkapı Sarayı hatırası

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Arife gününde olduğumuz, yarın da bayramla müşerref olacağımız Ramazan ayının tüm milletimize hayırlı olmasını dilerken, kurdeleyi de bu muhabbet içerisinde, bu güzellikler içerisinde kesiyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Topkapı Sarayı'nda restorasyonu tamamlanan Mukaddes Emanetler Dairesi, Fatih Köşkü, Seferli Köşkü, Hazine Köşkü ve Mecidiye Köşkü'nün açılışını gerçekleştirdi. Açılış programına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe de eşlik etti.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan paylaştı: Topkapı Sarayı hatırası


Açılış kurdelesini kesiminin ardından konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bugün Topkapı Sarayı'ndaki restoran çalışmalarımızın büyük bir kısmını bitirmiş bulunuyoruz. Bu vesileyle artık arife gününde olduğumuz, yarın da bayramla müşerref olacağımız Ramazan ayının tüm milletimize hayırlı olmasını dilerken, kurdeleyi de bu muhabbet içerisinde, bu güzellikler içerisinde kesiyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra beraberindekilerle birlikte restorasyonu tamamlanan birimleri inceledi.

TOPKAPI HATIRASI

Erdoğan, açılış sonrası Twitter hesabından 'Topkapı Sarayı hatırası...' notuyla bir fotoğraf da paylaştı.

Haberin Devamı

EMİNE ERDOĞAN: HAYIRLI OLMASINI DİLİYORUM

Emine Erdoğan da Topkapı Sarayı'ndaki açılış sonrası açıklamalarda bulundu. Twitter hesabından paylaşım yapan Emine Erdoğan, "Açılış kurdelesini kestiğimiz, Topkapı Sarayı Mukaddes Emanetler Dairesi'nin ve restorasyonu tamamlanan diğer bölümlerin hayırlı olmasını diliyorum. Peygamber Efendimizin ve pek çok Peygamberimizin Kutsal Emanetleri, 500 yılı aşkındır Topkapı Sarayı'nda muhafaza ediliyor. Bu vesileyle arife günü, Hz. Peygamberimizin yadigârlarının bereketini, maneviyatını hissetme şerefine nail olduk. Ne kadar saadet duysak az. Devlet, medeniyet, sanat ve insanlık tasavvurumuzu anlatan şaheserlerin, aydınlığa inanan gönüllere ışık olmaya devam edeceğine inanıyorum." dedi.