Gündem ‘Halkta değişim beklentisi var’

‘Halkta değişim beklentisi var’

03.07.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

CHP Parti Meclisi Üyesi, Ordu Milletvekili Seyit Torun, CHP’deki değişim tartışmalarına değinirken, vatandaşta bir değişim beklentisi olduğunu, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun kurultayda aday olmayabileceğini belirtti.

‘Halkta değişim beklentisi var’

MEHTAP GÖKDEMİR Ankara - Bayram tatilinde seçim bölgesi Ordu’yu ilçe ilçe dolaşarak hemşehrileriyle bir araya gelen Torun, izlenimlerini Milliyet’e aktardı. “Vatandaşta değişim talebi var. Sonuçta süreçle ilgili herkesin bir eleştirisi var, bir değerlendirmesi var. Bir değişim beklentisi var” diyen Torun, değişim beklentisinin kapsamının ne olduğu sorusuna, “Komple. ‘Artık kaybetmek istemiyoruz. Yenileşelim, bunu ortak akılla oluşturalım. CHP artık kendi özüne dönsün’ diyorlar. Vatandaş önümüzdeki seçime moralli girebilmek için bir motivasyon” yanıtını verdi.

Haberin Devamı

Büyük kurultayın önümüzdeki yerel seçimden önce yapılacağını düşündüğünü ifade eden Torun, “Kurultay bizim en büyük karar organımız. Kurultay sürecinde üyeden başlayıp, delegesine kadar yetki alan herkes bir değerlendirme yapacaktır. Parti orada iradesini ortaya koyacaktır” değerlendirmesini yaptı. “Genel Başkan da değişsin” taleplerine yönelik “Kararı kurultay verir” demekle yetinen Torun, “Bu süreçte partiyi dışarıda yıpratacak, tartışacak bir ortamdan kaçınmak lazım” uyarısında bulundu.

‘Aday olmayabilir’

Kılıçdaroğlu’nun “kaptan” ve “liman” açıklamalarına ilişkin değerlendirmesinin sorulması üzerine de Torun, “Kendisi kurultaya kadar taşır bu süreci. Kurultayda aday olup olmayacağı kendi kararıdır. Aday olursa, seçer seçmez o da kurultay delegesinin iradesidir. Kendisi süreci okur, değerlendirmeyi yapar, bakar, belki de hiç aday olmayabilir” dedi.