Gündem İmamoğlu davasında karar! Çelik: Cumhurbaşkanımızı ve partimizi hedef almalarına müsaade etmeyiz

İmamoğlu davasında karar! Çelik: Cumhurbaşkanımızı ve partimizi hedef almalarına müsaade etmeyiz

15.12.2022 - 17:21 | Son Güncellenme:

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu davasında çıkan karar sonrası başlayan tartışmalarla ilgili açıklama yaptı.

İmamoğlu davasında karar Çelik: Cumhurbaşkanımızı ve partimizi hedef almalarına müsaade etmeyiz

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, YSK üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle yargılandığı davada 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme ayrıca Ekrem İmamoğlu’na, siyasi yasak öngören TCK’nın 53. maddesinin uygulanmasına da hükmetti. Karar, İstinaf ve Yargıtay’a taşınacak.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, karar sonrası başlayan tartışmalarla ilgili açıklama yaptı. 

Haberin Devamı

Çelik'in sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptığı açıklama şöyle:

AK Parti, siyaset meydanlarının partisidir! AK Parti millet iradesine koşulsuz bağlılığın partisidir! AK Parti, sandıktan çıkan iradenin üstünlüğüne adanmış bir siyasi partidir! AK Parti'nin sicilinde Cumhuriyet, demokrasi, millet iradesi, sandık ve hizmet siyaseti vardır!

Devam eden yargı süreci üzerinden muhalefetin Cumhurbaşkanımıza ve AK Partimize dönük bir linç kampanyası yürüttüğünü görüyoruz. Bu kampanyayı şiddetle kınıyoruz ve mahkûm ediyoruz!

TAM BİR İSTİSMAR SİYASETİ

Yargı kararlarını eleştirmek elbette siyasetçilerin ve herkesin demokratik hakkıdır. Buna karşın muhalefetin henüz kesinleşmemiş yargı sürecini tartışırken komplolar üretmesi ve bununla Cumhurbaşkanımızı ve AK Partimizi yan yana getirmeye çalışması tam bir istismar siyasetidir.

Haberin Devamı

AK Parti olarak vesayetin en ağır günlerinde dahi teslim olmadığımız linç kampanyalarına şimdi asla geçit vermeyiz. AK Partimizi ürettikleri siyasi komplolarla hedef alarak yasakçı siyasetle yan yana getirmeye çalışanların bu ülke tarihindeki bozuk demokratik sicili ortadadır.

MİLLETİMİZ GÖRÜYOR

Yargı kararı sonrasında 6’lı masa içinde birden çok siyasi mühendislik çalışmasının yarış halinde olduğunu milletimiz görüyor. Yargı sürecini, 6’lı masa içinde siyaset yoluyla kabul ettiremedikleri bazı kararları birbirlerine dayatmak için kullandıklarını da herkes görüyor.

CUMHURBAŞKANIMIZI HEDEF ALMALARINA MÜSAADE ETMEYİZ

Tüm bu siyaset mühendisliği çalışmaları elbette kendilerini ilgilendirir. Ancak hiçbir siyasi mühendislik arayışı için Cumhurbaşkanımızı ve partimizi hedef almalarına müsaade etmeyiz… Biz millet iradesinden başka siyasi güç tanımayanların partisiyiz!

İmamoğlu davasında karar Çelik: Cumhurbaşkanımızı ve partimizi hedef almalarına müsaade etmeyiz

İmamoğlu davasında karar Çelik: Cumhurbaşkanımızı ve partimizi hedef almalarına müsaade etmeyiz

İmamoğlu davasında karar Çelik: Cumhurbaşkanımızı ve partimizi hedef almalarına müsaade etmeyiz

AK Parti'li Şahin: CHP, kesinleşmemiş karar üzerinden fırsatçılığa soyunmuştur

AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Dünden bu yana İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde sergilenmek istenen şov, kesinleşmemiş bir ilk derece mahkemesi kararının, muhalefet tarafından, kendi iç rekabetleri konusunda araçsallaştırılmasından ve istismarından ibarettir. Ekrem İmamoğlu'nun, CHP'nin ve muhalefet bloğunun henüz kesinleşmemiş bir ilk derece mahkemesi kararı üzerinden siyasi fırsatçılığa soyunması içinde bulundukları açmazların acıklı bir sonucudur. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında verilen ilk derece mahkemesi kararının sonuç doğurması ancak yapılacak istinaf ve temyiz incelemeleri sonucunda, kararın kesinleşmesi ile söz konusu olabilecektir. Muhalefete önerimiz; iç kavgalarını, adaylık yarışlarını, öne geçme ve saf dışı bırakma hamlelerini mahkeme kararları üzerinden değil kendi masalarında yapmalarıdır" ifadelerini kullandı.