Son dakika balık tüketimi haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan balık tüketimi gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan balık tüketimi haber sayfamızda...
Geç yaşlanmak için akşam yemeğini düşmanına bırak
Her yıl Nisan ayının ikinci haftası tüm dünyada Kalp Sağlığı Haftası olarak anılıyor. Geçtiğimiz hafta antiaging’in yaşlanmayı önleme etkilerinden bahsetmiştik. Bu hafta ise antiaging’in 5 temel tedavi alanını inceleyeceğiz…
Balık imparatorluğu
Türkiye'de 18 tesisi bulunan, yurt dışında 3 farklı ülkede üretim tesisi işleten Group Sagun orkinostan çipuraya, levrekten somona Japonya'dan Amerika'ya kadar ihracat yapıyor. Şirketin kaptan köşkündeki Oğulcan Kemal Sagun ve Nazlıcan Sagun Çiftçi Türkiye'de balık tüketimini artırmayı hedefliyor.
Tüp bebekte doğru bilinen yanlışlar
Doğal yollardan çocuk sahibi olamayan çiftler için tüp bebek uygulamaları günümüzde tercih ediliyor. Tüp bebek tedavisi konusunda kulaktan dolma bilgiler ise çiftleri olumsuz etkiliyor.
Ege'de yatan 'saatli bomba!' Tepki çığ gibi büyüyor: 'Etkileri 400 yıl sürebilir'
Takvimler 5 Nisan 2007'yi gösterirken, Ege Denizi açıklarındaki Santorini Adası yakınlarında kayalara çarpan MS Sea Diamond kruvaziyer gemisi sulara gömüldü. İşte her ne olduysa o zaman oldu. 17 yıldır batığın kaldırılması için uğraş veren Yunan halkı, Ege'de yatan batığın 'saatli bomba'dan farkı olmadığını söylüyor. Çığ gibi büyüyen tepki karşısında ise Yunan hükümeti henüz bir adım atmış değil.
Mevsim geçişinin çaresi Omega-3! Hastalığa teslim olmamak için bunlara dikkat
Mevsim geçişlerinde ani ısı değişimleri ile birlikte yorgunluk, halsizlik ve sürekli karbonhidrat yeme isteğinin çok sık görülen şikâyetler arasında olduğunu, yeterli ve dengeli beslenerek bu şikâyetlerden kurtulmanın mümkün olduğunu belirten Diyetisyen Pınar Doğan, “Mevsim geçişlerinde Omega-3 yağ asitleri içeren besinleri tüketin. Yağlı tohumlar olan kuru yemişler, ceviz fındık, badem gibi besinler Omega-3’den zengin kaynaklardır. Bunun dışında haftada 2 gün balık tüketimi de önemlidir” dedi.
Hamsi lezzetlendi lüferde akın var
Son 10 gündür boğazda lüfer akını olduğunu belirten balıkçılar, ‘Boğaz’ın prensi’ denen bu balığı tanesi 200 liradan satıyor. Kilosu 80 TL olan Marmara hamsisinin ise aşırı lezzetli olduğuna dikkat çekiliyor.
Ekim ayında sofranızda olması gereken o balıklar! Tam bir şifa deposu
Ekim ayı, denizlerin bolluğu ve zenginliği ile sofralarımızı süsleyen lezzetli balık çeşitlerinin tadına varabileceğimiz bir dönemdir. Bu ayda, denizlerdeki mevsimsel hareketler ve balıkların avlanma dönemleri, balık severlere harika seçenekler sunar. Peki ekim ayından hangi balıklar tüketilir? İşte detaylar…
400 gram meyve yetiyor! İdeal kilonun sırrını açıkladı
Aşırı kilo ve obezite günümüzün en ciddi sağlık problemlerinden birisi haline gelmiş durumda. Uzman Diyetisyen İrem Akpolat, ideal kiloda ilk akla gelenin sağlıklı bir yaşam tarzı olduğunu belirterek, yeterli ve dengeli beslenmenin ideal kilo için şart olduğunu söyledi.
Çocuklarda kalbe veren beslenme hataları
Sağlıksız beslenme, hareketsizlik, obezite, yetersiz uyku ve stres derken kalp hastalıkları son yıllarda çocuklarda da giderek yaygınlaşıyor. Çocuk Kardiyoloji Uzmanı Dr. Sinem Altunyuva Usta, çocuklarda kalbi tehdit eden hatalı beslenme alışkanlıklarını anlatıp ebeveynlere önemli uyarılarda bulundu.
Palamut bereketi
Balık sezonu hızlı başladı. Bu yıl palamut bereketi yaşanırken, hamsiden levreğe, çipuradan tekire kadar pek çok çeşit balık da tezgâhları süslemeye devam ediyor.
Bu yiyecekleri tüketin, gebe kalma şansınızı artırın
Her çift belli bir zaman sonra çocuk sahibi olmak ister. Ancak Sağlık Bakanlığı verilerine göre Türkiye'de 2 milyon çift çocuk sahibi olamıyor ya da zorlanıyor. Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Prof. Dr. Gökalp Öner, gebelik şansını artıran altın değerinde 10 besini sıraladı.
Aslan balığı menüye girdi
Akdeniz kıyılarında artan zehirli bir tür olan ‘aslan balığı’ bazı restoranların menüsüne girdi. Ayıklanmış şekilde kilosu 40 TL’den satılan balık için işletmeciler “Şimdilik kızartmasını yapıyoruz” diyor
Karadeniz somonu ihracatı yüzde 275 arttı!
Karadeniz'de yetiştirilen somon balığında ilk 8 ayda 18 bin ton ihracat yapıldı, 102 milyon dolar gelir elde edildi. İhracatta geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 275 oranında artış yaşanan Karadeniz somonunun yüzde 82'si ise Rusya'ya gönderildi.
Hangi besinler eklem kireçlenmesi riskini azaltır?
Eklem kireçlenmesi tıp dilindeki adıyla osteoartrit halk arasında en sık görülen eklem hastalığıdır. Osteoartrit , kemik uçlarını çevreleyen kıkırdak dokunun zamanla aşınması ve yıpranması sonucu ortaya çıkar. Diyetisyen Hülya Çağatay, eklem kireçlenmesi hakkında bilgi verdi.
Yağ yakmaya yardımcı besinler nelerdir?
Beslenme ve Diyet Uzmanı Dr. Tuba Kayan Tapan, yağ yakımına yardımcı olan besinleri tüm ayrıntılarıyla sizler için açıkladı.
Yağ yakımına yardımcı besinler; omega-3, probiyotikler, antioksidan besinler ve zerdeçal (kurkumin) gibi besinler olarak sıralayabiliriz. Probiyotiklerin metabolizmayı hızlandırıcı etkileri bulunmaktadır. Bunlar; ev yapımı yoğurt, kefir ve tarhana gibi besinlerdir. Probiyotikler ile hem immün sistemi desteklerken hem de metabolizmayı hızlandırmış oluyoruz. Omega-3’ün zayıflamaya katkısı yapılan araştırmalar ile kanıtlanmıştır, omega-3 özellikle karın bölgesindeki yağlanmayı azaltmaktadır. Omega-3 için olmazsa olmaz besin balıktır; haftada 400 gram balık tüketimi ve yumurta, semizotu, ceviz, fındık ve bademin de beslenmeye eklenmesini tavsiye ediyoruz. Zerdeçalın yağ yakımında aktif hale geçebilmesi için ise mutlaka karabiber, C vitamini ve zeytinyağı kullanılması gerekmektedir. Antioksidanlar lifli besinler; meyveler, sebzeler, tahıllar ve özellikle yulaf yağ yakımını hızlandırmada yardımcı olabiliyor.
Uzmanlardan uyarı! Müsilaj, balıkları ne kadar etkiledi?
İstanbul Üniversitesi (İÜ) Su Bilimleri Fakültesi Balıkçılık ve Su Ürünleri İşleme Teknolojisi Bölümü Gıda Güvenliği Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nuray Erkan ve ekibi, yürüttükleri TÜBİTAK projesi kapsamında müsilajın Marmara Denizi'ndeki su ürünlerinin insan sağlığına etkilerini araştırıyor. Yaklaşık 9 ay sürecek araştırmanın ilk verilerine göre, patojen bakteri çeşitliliğin arttığı, başta et verimi ve besin kompozisyonun zayıfladığı belirlendi. Hamsi, istavrit gibi dolaşan balıkların müsilajdan biraz daha az etkilendiğini belirten uzmanlar, haftada 2-3 defa hamsi ve istavrit yemekte hiçbir sakınca yokken, dil balığı, mezgit, karides, barbun gibi dip canlılarının daha tüketilmesini tavsiye ediyor.
Çipura (Çupra) Balığı Nedir? Nerelerde Yaşar Ve Kısaca Özellikleri Nelerdir?
Sağlıklı beslenmeye önem veren insanlar tarafından balıklar sıklıkla tüketilen gıdalardan biri olmaktadır. Taze ve mevsiminde balık tezgahlarında yer alan balıklar her zaman alıcı bulmaktadır. Balık tüketimi yetişkinlere olduğu kadar çocuklar için de oldukça önemli olmaktadır. Çipura (çupra) balığı da her zaman temin edilebilen ve eti lezzetli olan bir balık olmaktadır. Peki, çipura balığı nedir? Nerelerde yaşar ve kısaca özellikleri nelerdir? İşte, çipura balığı hakkında bilgi edinmek isteyenler için gereli bilgileri derledik.
Çiroz Balığı Nedir? Nerelerde Yaşar Ve Kısaca Özellikleri Nelerdir?
Balıklar sahip olduğu vitamin ve mineraller sayesinde herkesin tüketmesi gereken gıdaların başında yer almaktadır. Balıkları besin maddesi olarak hazırlamanın pek çok yolu bulunmaktadır. Balıklar yağlı ve yağsız olma durumlarına göre çeşitli şekillerde hazırlanarak sofralara getirilmektedir. Çiroz adı verilen balık da çeşitli şekillerde hazırlanarak insanların beğenisine sunulan lezzetli bir balık olmaktadır. Peki, çiroz balığı nedir? Nerelerde yaşar ve kısaca özellikleri nelerdir tüm detayları ile derledik.
Balık Tüketimi ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.