Böbrek Hastaları

Böbrek Hastaları

Son dakika böbrek hastaları haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan böbrek hastaları gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan böbrek hastaları haber sayfamızda...

Böbrek Hastaları

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 787 böbrek hastaları haberi bulunmuştur.
Sahura kalkın! Ramazanda böbrek hastalarına 6 önemli uyarı
Sahura kalkın! Ramazanda böbrek hastalarına 6 önemli uyarı Oruç tutmak fiziksel ve ruhsal sağlığımız üzerinde pek çok fayda sağlasa da, bazı kurallara dikkat etmediğimizde böbrekleri etkileyebiliyor. Nefroloji Uzmanı Dr. Bilal Görçin, “Böbrek hastalıkları genellenemez. Bu nedenle böbrek hastalığına sahip kişilerin ramazanda beslenme yaklaşımları farklı olmalıdır” diyerek, böbrek hastalarının oruç tutarken dikkat etmeleri gereken kuralları anlattı.
11.03.2024 Genel Sağlık
Böbrekleriniz size teşekkür edecek! Uzmanından 10 altın öneri
Böbrekleriniz size teşekkür edecek! Uzmanından 10 altın öneri Uzm. Dr. Ümit Çakmak, Türkiye’de her 6-7 kişiden birinde görüldüğüne dikkat çekerek böbreğin zaman içinde işlevlerini yavaş yavaş kaybetmesine bağlı gelişen hastalığın gelişme evresinde belirti vermediğini söyledi ve bu hastalığın ilerlemesini önleyecek önerilerde bulundu.
8.03.2024 Genel Sağlık
Bir köyü 'tek böbrekli' bırakan deprem! 'Ölümden beter duruma düştük'
Bir köyü 'tek böbrekli' bırakan deprem! 'Ölümden beter duruma düştük' Hayatları boyunca açlık ve hastalıkla mücadele ettiler. Ancak yaşanan depremle gelen ekstra yoksulluk, bu köyde yaşayanları organlarını satacak duruma getirdi. Tek böbrekle yaşamlarını sürdürmeyi bile göze alan köylülerin tek istedikleri ise karınlarını doyurmak.
26.02.2024 Yaşam
Tam bir vitamin deposu... O hastalıklara iyi geliyor
Tam bir vitamin deposu... O hastalıklara iyi geliyor Keçiboynuzu, sağlığa faydalı bir besin kaynağıdır. Akdeniz ikliminin hüküm sürdüğü yerlerde yetişen keçiboynuzu, baklagiller ailesindendir. Meyvesi tatlımsı bir lezzete sahip olan keçiboynuzu, unu ve pekmezi de tüketilebilir. İşte keçiboynuzunun sağlığa faydaları...
7.06.2023 Alternatif Tıp
Bir sorun, 3 kötü senaryo
Bir sorun, 3 kötü senaryo Doç. Dr. Tunç Özdemir, vezikoüreteralreflü denilen çocukluk çağında mesaneden böbreklere idrar kaçağının çocukluk çağındaki en önemli böbrek yetmezliği sebeplerinden biri olduğuna dikkat çekti. Doç. Dr. Özdemir, “Bu sorun genellikle yineleyen idrar yolu enfeksiyonu olan çocuklarda ileri inceleme yapıldığında ortaya çıkıyor. O yüzden bu ayrıntı hep akılda tutulmalı” dedi.
8.08.2022 Sağlık
Kocaları için böbreklerini takas ettiler
Kocaları için böbreklerini takas ettiler Diyarbakır’da kronik böbrek yetmezliği yaşayan kocaların yardımına eşleri yetişti. Birbirini tanımayan çiftler, çapraz nakil yaparak eşlerine nefes oldu.
2.08.2022 Gündem
Böbrek hastaları bilinçsiz şekilde ilaç kullanırsa ne olur?
Böbrek hastaları bilinçsiz şekilde ilaç kullanırsa ne olur? Fazla ve gereksiz ilaç kullanımı istenmeyen etkilere neden olabilir. Alerjik reaksiyonlar gerçekleşebilir, karaciğer ve böbrek yetmezlikleri ortaya çıkabilir. Özellikle böbrek hastaları için bilinçli ilaç kullanımı çok önemli. Nefroloji Uzmanı Prof. Dr. Tekin Akpolat böbrek hastaları için ilaç kullanımının önemini anlattı.
30.07.2022 Genel Sağlık
Bacaklarınız ve ayak bileklerinizdeki renk değişimine dikkat!
Bacaklarınız ve ayak bileklerinizdeki renk değişimine dikkat! Cilt değişiklikleri yaşlanmanın doğal bir sürecidir. Yine de bu gerçek, cildinizdeki tüm farklılaşmaları yaşa bağlayabileceğimiz anlamına gelmez. Bazı durumlarda, deri renginiz, genel sağlık durumunuz hakkında ipuçlarını barındırır. Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Semih Barlas dolaşım sorunlarının habercisi olabilecek olan bacaklarda ve ayak bileklerindeki renk değişimleri anlattı.
25.04.2022 Kadın Sağlığı
Türkiye ev hemodiyalizinde Avrupa'da ikinci, dünyada beşinci sırada
Türkiye ev hemodiyalizinde Avrupa'da ikinci, dünyada beşinci sırada Türk Nefroloji Derneği öncülüğünde, Ankara’da ev hemodiyalizinde 1 ve 1000’inci hasta buluşması gerçekleşti. Uzmanlar pandemi sürecinde risk grubunda yer alan kronik böbrek hastalarının evde hemodiyaliz tedavisi alarak hastaneye gidip gelmeden, riskli ortamlardan uzak durduklarını ve bu şekilde hem yaşam kalitelerini hem de yaşam sürelerini artırdıklarını ifade etti.
17.12.2021 Genel Sağlık
Aloe Vera Faydaları Nelerdir? Aloe Vera Bitkisi ve Suyu Cilde Nasıl Uygulanır?
Aloe Vera Faydaları Nelerdir? Aloe Vera Bitkisi ve Suyu Cilde Nasıl Uygulanır? Faydaları saymakla bitmeyen aloe vera bitkisi şifa kaynağıdır. Aloe vera çiçeğinin çeşitleri bulunur. Aloe vera tohum ile yetiştirilir. Kozmetik sektöründe oldukça kullanılan aloe veranın yaprakları dikenli ve batmayan türdendir. Zambakgiller ailesinden olan aloe vera kaktüse benzeyen bir bitkidir. Jel ve su formatı da bulunan aloe vera cilt, saç, yüz, sivilce ve lekelere iyi gelir. Bunların yanı sıra aloe vera mide rahatsızlıklarını en aza indirir, sindirim sistemini kuvvetlendirir, kolon kanseri riskini azaltır ve bağırsak mantarlarını giderir. Aloe veranın yararları kadar aşırı tüketiminde zararları da ortaya çıkabilir. Aloe vera faydaları nelerdir? diyorsanız “Aloe vera bitkisi ve suyu cilde nasıl uygulanır?” içeriğimizden detaylara ulaşabilirsiniz.
3.12.2021 Sağlık
'Hurma zeytin'in hasadı başladı
'Hurma zeytin'in hasadı başladı Türkiye’de sadece Urla ve Karaburun Yarımadası'nda yetişen hurma zeytinin hasadı başladı. Dalından koparılıp tüketilebilen ve tuzlanmaya ihtiyaç duymayan hurma zeytin, eşsiz lezzeti ve taşıdığı besin değerleriyle özellikle tansiyon ve böbrek hastalarının tercihleri arasında yer alıyor.
2.12.2021 Ekonomi
Periton diyalizi tedavisi gören hastalar Kovid-19 salgınında daha iyi korundular
Periton diyalizi tedavisi gören hastalar Kovid-19 salgınında daha iyi korundular Periton diyalizi, böbrek hastalığında yerine koyma tedavilerinin yüzde 10’unu oluşturuyor. Hastaların sosyal yaşamını kısıtlamadan tedavi görmelerine imkân veren periton diyalizi, Kovid-19 pandemisi sürecinde de temastan koruyarak önemli bir destek sağlamış oldu. Periton diyalizinin avantajları hakkında bilgi veren Prof. Dr. Melike Betül Öğütmen, tedavinin Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) güvencesiyle hastalara ulaştırıldığının altını çizdi ve pandemi sürecine ilişkin uyarılarda bulundu.
1.12.2021 Genel Sağlık
'Hekim olmama rağmen tedirgindim ama doktorlarına güvendim'
'Hekim olmama rağmen tedirgindim ama doktorlarına güvendim' Böbrek nakli için Türkiye’ye gelen ve Antalya’da Prof. Dr. Alper Demirbaş, Prof. Dr. Asuman Yavuz ve ekibinin yönetiminde ameliyat olan Prof. Dr. Mehmet Çilingiroğlu, bir hekim olarak o süreçte yaşadıklarını aktardı. "İkinci bir yaşamın anlamına vakıf olmak çok güzel bir duygu" şeklinde konuşan Çilingiroğlu, herkesi bağışçı olmaya davet etti. 3-9 Kasım Organ Bağışı kapsamında açıklamalar yapan Organ Nakli Uzmanı Prof. Dr. Alper Demirbaş ve Nefroloji Uzmanı Prof. Dr. Asuman Yavuz, organ nakli hakkında merak edilenleri paylaştı.
3.11.2021 Genel Sağlık
Sessiz Kalp Krizi Nedir, Nasıl Olur? Sessiz Kalp Krizi Belirtileri Nelerdir, Kendisini Belli Eder Mi?
Sessiz Kalp Krizi Nedir, Nasıl Olur? Sessiz Kalp Krizi Belirtileri Nelerdir, Kendisini Belli Eder Mi? Bazı hastalıklar kendini direkt olarak belli etmez. Özellikle sessiz kalp krizi herkesin yaşayabileceği bir kriz türüdür. Bu kalp krizinin nasıl oluştuğu ve hangi belirtileri gösterdiği birçok insanın merak ettiği bir konudur. Sessiz kalp krizi nedir, nasıl olur? Sessiz kalp krizi belirtileri nelerdir, kendisini belli eder mi? İşte, merak edilen tüm detaylar.
9.09.2021 Sağlık
Şeker hastalarının yiyebileceği tatlı tarifleri
Şeker hastalarının yiyebileceği tatlı tarifleri Diyabet hastalığına sahip olan insanların da beslenme tedavilerinin en önemli detayı yiyeceklerinin doğru miktarda ve belirli aralıklarla tüketmesidir. Bünye asla aç kalmamalı fakat bu aç kalmamalar doyurulacak derecede değil bünyeyi tatmin edici şekilde olmalıdır. Pasta Şefi Didar Yanar konu hakkında bilgiler verdi.
Böbrek hastasında ölüm ‘10 kat’ fazla
Böbrek hastasında ölüm ‘10 kat’ fazla Pandemide korkutan uyarı... Araştırmalara göre Kovid-19’a yakalanan böbrek hastalarının yoğun bakıma gidişleri ve hastane içi ölüm oranları, diğer hastalara oranla 10 kat fazla...
25.08.2021 Gündem
Kalp hastalarına 'sakatat tüketmeyin' uyarısı
Kalp hastalarına 'sakatat tüketmeyin' uyarısı Et ve tatlı tüketiminin çok fazla arttığı Kurban Bayramı’nda özellikle kalp-damar, diyabet, hipertansiyon ve böbrek hastaları risk altında bulunuyor. Sakatatın kolesterol ve doymuş yağ yönünden oldukça zengin olduğunu belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Havva Kılınç, “Tüketim miktarlarına dikkat edilmeli, özellikle kolesterol ve kalp hastaları tüketmemeli” diyerek konu hakkında bilgi verdi.
13.07.2021 Genel Sağlık
Başlangıç belirtilerine dikkat! Gençlerde sinsice ilerliyor
Başlangıç belirtilerine dikkat! Gençlerde sinsice ilerliyor Kronik böbrek hastalığının son aşaması olan böbrek yetmezliğinin Türkiye açısından önemli bir sağlık sorunu olduğunu belirten İç Hastalıkları ve Nefroloji Uzmanı Prof. Dr. Süheyla Apaydın böbrek yetmezliği nedenleri ve belirtileri hakkında bilgi verdi.
28.05.2021 Genel Sağlık
Böbrek hastalığı olup oruç tutmak isteyenlerin bilmesi gerekenler
Böbrek hastalığı olup oruç tutmak isteyenlerin bilmesi gerekenler Özellikle böbrek hastalığı olan ve oruç ibadetini yerine getirmek isteyenlerin bazı kurallara uyması hayati önem taşıyor. Diyaliz hastaları oruç tutabilir mi? Böbrek fonksiyon bozukluğu yaşayanların oruç tutması uygun mu? Böbrek taşı hastalığı olanlar oruç tutarken nelere dikkat etmeli? Susuzluğun olumsuz etkilerini azaltmak için neler yapmalı? Türk Böbrek Vakfı Ahmet Ermiş Diyaliz Merkezi Başhekimi Dr. Bilal Görçin açıkladı
20.04.2021 Genel Sağlık
Oruç bozan durumlar nelerdir? - Pendik İlçe Müftüsü Musa Bilgiç anlatıyor
Oruç bozan durumlar nelerdir? - Pendik İlçe Müftüsü Musa Bilgiç anlatıyor Müslümanlık için en önemli ay olan Ramazan ayında "Oruç bozan durumlar nelerdir? Diş fırçalarken veya abdest alırken boğaza su kaçması gibi durumlarda oruç bozulur mu? Kronik rahatsızlığı olanlar oruç tutabilir mi? Dil altı hapı veya fitil kullanmak orucu bozar mı? Oruç ibadetini bozmayan ancak zedeleyen hallerde ne yapmak gerekir?" gibi çok sık sorulan soruları Pendik İlçe Müftüsü Musa Bilgiç'e sorduk, en detaylı yanıtları kendisinden aldık.
17.02.2022 Dini Bilgiler
Uzmanlardan kaya levreği taşı uyarısı! Şifa bulunduğuna inanılıyor ancak...
Uzmanlardan kaya levreği taşı uyarısı! Şifa bulunduğuna inanılıyor ancak... Kaya levreğinin gözlerinin arkasında, sağ ve sol tarafta bulunan küçük beyaz taşlar, böbreklerinde taş olan kişiler tarafından talep görüyor. Beslenme uzmanları ise, tanesi 3 TL'den satılan bu taşların kullanımına ilişkin halkı uyarıyor.
5.04.2021 Gündem
Böbrek hastaları için iyi yaşamın 4 kuralı
Böbrek hastaları için iyi yaşamın 4 kuralı Sağlıksız beslenmeden hareketsizliğe, aşırı tuz tüketiminden yetersiz su içmeye dek günlük hayatta yaptığımız birçok yanlış davranış böbreklerimizin sağlığını bozarken; son yıllarda gerek dünyada gerekse ülkemizde böbrek hastalarının sayısı hızla artıyor. Dünya Böbrek Günü Yürütme Kurulu’nun 2021’i "Böbrek Hastalığıyla İyi Yaşam" yılı ilan ettiğini belirten Prof. Dr. Ülkem Çakır, 11 Mart Dünya Böbrek Günü kapsamında yaptığı açıklamada, böbrek hastaları için ‘iyi yaşamın’ 4 kuralını anlattı, önemli uyarılar ve önerilerde bulundu.
10.03.2021 Genel Sağlık
Ayak Bileği Şişmesi Neden Olur? Ayak Bileğinin Aşırı Şişmesine Ne İyi Gelir?
Ayak Bileği Şişmesi Neden Olur? Ayak Bileğinin Aşırı Şişmesine Ne İyi Gelir? Ayak bileği şişmesi; sıvı birikiminden ötürü ortaya çıkan periferik ödem şeklinde isimlendirilen bir durumdur. Sıvı birikmesi, yaralanmadan ötürü ortaya çıkmadıkça acı vermez. Şişlikler, yerçekimi etkisinden ötürü vücudun alt kısmında daha belirgin olma durumundadır. Peki, ayak bileği şişmesi neden olur? Ayak bileğinin aşırı şişmesine ne iyi gelir? İşte detaylar.
6.03.2021 Sağlık
"Önce yüzüm sonra hayatım değişti"
"Önce yüzüm sonra hayatım değişti" İzmir'de 3,5 yaşındayken ateşin üzerine düşmesi sonucu yüzü tamamen yanan Türkiye'de 4. yüz nakli yapılan Turan Çolak ile börek nakilli eşi Bircan Çolak'ın aşkları ilk günkü gibi tazeliğini koruyor. Turan Çolak: "Önce yüzüm sonra hayatım değişti. Allah eşimden razı olsun. Hastalığımda, sağlımda elimi hiç bırakmıyor. Şimdi mutlu bir hayat yaşıyoruz" dedi.
3.03.2021 Gündem
Böbrek taşı ağrısına ne iyi gelir, nasıl geçer? Böbrek taşı nasıl düşer?
Böbrek taşı ağrısına ne iyi gelir, nasıl geçer? Böbrek taşı nasıl düşer? Sağlık konusunda kullanılan ilaçlar ve tüketilen besinler hastalığın seyrini değiştirebilir. Özellikle de böbrek hastalıkları genellikle beslenme alışkanlıkları nedeniyle ortaya çıkabilir. Böbrek taşı ağrısına ne iyi gelir, nasıl geçer? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
6.01.2021 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Böbrek Hastaları ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.