Makat kanaması neden olur?
Makat kanaması neden olur? Hemoroidal hastalıklar her ne kadar evre ve derecesine göre değişiklik gösterse de görülen belirtiler genellikle aynıdır. Anüsün görevi, besin maddelerinin vücudumuz tarafından kullanılmayan bölümlerinin dışarı atılmasını sağlamaktır. Hastaların anüs (makat) kanaması şikayetlerin de tuvalet yaparken damla damla, ağrılı ya da ağrısız, pıhtılı, taze kan şeklinde gördüklerini söylerler. Proktoloji Uzmanı Op. Dr. Mert Atak konuyla ilgili bilinmesi gerekenleri sizler için anlattı.
14.02.2020 Genel Sağlık
Makat darlığı (anal stenoz) nedir, nasıl tedavi edilir?
Makat darlığı (anal stenoz) nedir, nasıl tedavi edilir? Doğuştan ya da sonradan oluşabilen makat darlığının birçok sebebi vardır. Önemli bir sağlık sorunu olan anal stenoz nedir, nasıl müdahale edilmelidir? Proktoloji Uzmanı Op. Dr. Mert Atak, konu hakkında bilinmesi gerekenlerin altını çizdi.
30.01.2020 Genel Sağlık
Saç tıraşı sonrası temizliğe dikkat!
Saç tıraşı sonrası temizliğe dikkat! Çoğunlukla erkeklerde ortaya çıkan bir sorun olan kıl dönmesi, vücudun girintili bölgelerinde görülür. Etkenleri ortadan kaldırarak kıl dönmesi engellenebilmektedir. Proktoloji Uzmanı Op. Dr. Mert Atak, kıl dönmesiyle ilgili bilinmesi gerekenleri anlattı.
13.11.2019 Genel Sağlık
Posasız ve lifsiz beslenmenin zararları
Posasız ve lifsiz beslenmenin zararları Bağırsak hastalıkları ve makat hastalıkları üzerine önemli başarılara imza atan Proktoloji Uzmanı Op. Dr. Mert Atak,lifsiz ve posasız beslenmenin insan sağlığında; özellikle bağırsak hastalıkları üzerine oldukça önemli hastalıklara neden olduğunu vurguladı.
Cep telefonlarının neden olduğu bir hastalık daha: Hemoroid
Cep telefonlarının neden olduğu bir hastalık daha: Hemoroid Konusunda uzman olan ve başarılı operasyonlara imza atan Op. Dr. Mert Atak, cep telefonlarının hemoroid hastalığı üzerindeki etkilerini anlattı.
10.05.2017 Sağlık
ÖZEL | Ali Koç'tan Şanlıurfa dönüşü U19 takımına tebrik! 'Tarihe geçtiniz'
ÖZEL | Ali Koç'tan Şanlıurfa dönüşü U19 takımına tebrik! 'Tarihe geçtiniz' Trendyol Süper Lig ve UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde şampiyonluk hedefleyen Fenerbahçe'de sıcak gelişmeler yaşanıyor. Milliyet'in Fenerbahçe muhabiri Senad Ok, sarı-lacivertlilerdeki son gelişmeleri aktardı.
8.04.2024 Fenerbahçe
Fenerbahçeli yıldız için övgü dolu sözler: Ustalık yapışmış bırakmıyor!
Fenerbahçeli yıldız için övgü dolu sözler: Ustalık yapışmış bırakmıyor! Fenerbahçe, Süper Lig'in 31. haftasında konuk ettiği Adana Demirspor'u 4-2 mağlup ederek lider Galatasaray'ı yakından takibini sürdürdü. Spor yazarları 6 golün atıldığı, seyir açısından zevkli maçı yorumladı.
4.04.2024 Fenerbahçe
Eski hakemler Fenerbahçe-Pendikspor maçındaki penaltı kararını yorumladı! 'Başından sonuna skandal!
Eski hakemler Fenerbahçe-Pendikspor maçındaki penaltı kararını yorumladı! 'Başından sonuna skandal! Bein Trio ekibi Fenerbahçe'nin sahasında Pendikspor'u 4-1 mağlup ettiği karşılaşmadaki pozisyonları yorumladı.
11.03.2024 Fenerbahçe
Spor yazarları Fenerbahçe-Pendikspor maçını değerlendirdi: Nasıl oluyor da tuzağa düşüyor?
Spor yazarları Fenerbahçe-Pendikspor maçını değerlendirdi: Nasıl oluyor da tuzağa düşüyor? Fenerbahçe, Süper Lig'in 29. haftasında Kadıköy'de Pendikspor'u 4-1 mağlup etti. Spor yazarları sarı-lacivertlilerin galibiyetini değerlendirdi.
11.03.2024 Fenerbahçe
İsmail Kartal'dan liderlik mesajı: Şu anda zirvede olmak önemli değil
İsmail Kartal'dan liderlik mesajı: Şu anda zirvede olmak önemli değil İsmail Kartal’ın, Rize dönüşünde öğrencilerine bir konuşma yaptığı öğrenildi. Tecrübeli teknik adam, dikkat çeken ifadeler kullandı.
20.02.2024 Fenerbahçe
Edin Dzeko: Kaybedince evden çıkmıyorum, uyuyamıyorum!
Edin Dzeko: Kaybedince evden çıkmıyorum, uyuyamıyorum! Fenerbahçe'nin Rizespor deplasmanından 3-1 galip ayrıldığı maçı Edin Dzeko değerlendirdi.
17.02.2024 Fenerbahçe
Hatayspor, Adana Demirspor'u tek golle devirdi!
Hatayspor, Adana Demirspor'u tek golle devirdi! Trendyol Süper Lig'in 23'üncü haftasında Hatayspor, Adana Demirspor deplasmanından 1-0 galip ayrıldı.
27.01.2024 Adana Demirspor
Ercan Güven, Fenerbahçe'nin puan kaybı sonrası İsmail Kartal'a sert çıktı: Kafanda hangi plan vardı hocam?
Ercan Güven, Fenerbahçe'nin puan kaybı sonrası İsmail Kartal'a sert çıktı: Kafanda hangi plan vardı hocam? Süper Lig lideri Fenerbahçe 21. haftada konuk ettiği Samsunspor karşısında hesapta olmayan puan kaybı yaşadı. Karşılaşma 1-1 sona ererken, Galatasaray'ın farklı galibiyeti sonrası zirvede puanlar eşitlendi. 90 dakika sonrası spor yazarlarından teknik direktör İsmail Kartal'a eleştiri geldi.
22.01.2024 Fenerbahçe
Adana Demirspor ve Ankaragücü puanları paylaştı!
Adana Demirspor ve Ankaragücü puanları paylaştı! Süper Lig'in 21'inci haftasında Adana Demirspor ile Ankaragücü arasındaki mücadele 1-1'lik eşitlikle sona erdi.
20.01.2024 Adana Demirspor
MKE Ankaragücü - Çaykur Rizespor: 3-1
MKE Ankaragücü - Çaykur Rizespor: 3-1 Ziraat Türkiye Kupası 5. Tur mücadelesinde MKE Ankaragücü, konuk ettiği Çaykur Rizespor’u 3-1’lik skorla mağlup ederek son 16 turuna yükseldi.
17.01.2024 Türkiye Kupası
Fenerbahçe ve Galatasaray maçlarında tartışmalı pozisyonlar! İlk gol öncesi faul var mı?
Fenerbahçe ve Galatasaray maçlarında tartışmalı pozisyonlar! İlk gol öncesi faul var mı? Süper Lig'de liderlik koltuğunda oturan Fenerbahçe, İstanbulspor'u 5-1'lik skorla devirirken, Galatasaray ise evinde Konyaspor'u 3-0 mağlup etti. beIN SPORTS'un Trio ekibi, iki karşılaşmanın tartışmalı pozisyonlarını mercek altına aldı.
8.01.2024 Fenerbahçe
Ç ile Başlayan Erkek Bebek İsimleri 2024: Ç Harfi ile Başlayan Erkek İsimleri ve Anlamları Nelerdir?
Ç ile Başlayan Erkek Bebek İsimleri 2024: Ç Harfi ile Başlayan Erkek İsimleri ve Anlamları Nelerdir? Bebeklerini kucağına alacağı günü bekleyen anne ve baba adaylarını isim telaşı sarıyor. Erkek bebek bekleyen çiftler çocuklarına verecekleri isim için önceden derin bir araştırma sürecine giriyorlar. Anne ve baba adayları isimlerin kendileri veya diğer çocukları ile uyumlu olmasını da tercih edebiliyor. En eşsiz ve anlamlı isimler vermek isteyenler karar verme sürecinde zorlanıyorlar. Aileler genellikle keşfedilmemiş, modern çağa uygun, popüler, duyulmamış ve nadir bulunan isimleri çocuklarına vermek istiyor. Ç harfi ile başlayan erkek isimleri ve anlamları nelerdir? “Ç ile Başlayan Erkek Bebek İsimleri” içeriğimizden detaylı bilgi alabilirsiniz.
5.01.2024 Bebek
C ile Başlayan Erkek Bebek İsimleri 2024: C Harfi ile Başlayan Erkek İsimleri ve Anlamları Nelerdir?
C ile Başlayan Erkek Bebek İsimleri 2024: C Harfi ile Başlayan Erkek İsimleri ve Anlamları Nelerdir? Bebek bekleyen anne ve baba adaylarını heyecanın yanında bir de isim telaşı sarıyor. Evlatlarına en güzel, en eşsiz isimleri vermek isteyen aileler derin bir araştırma sürecine giriyorlar. Erkek bebek bekleyen çiftler isim seçme konusunda zorlanıyor. Kulağa hoş gelmesinin yanında aileler keşfedilmemiş, modern çağa uygun, popüler, duyulmamış ve nadir bulunan isimleri tercih ediyor. Aileler isimlerin anlamlarına dikkat ediyor. C harfi ile başlayan erkek isimleri ve anlamları nelerdir? “C ile Başlayan Erkek Bebek İsimleri” içeriğimizden detaylı bilgi alabilirsiniz.
4.01.2024 Bebek
B ile Başlayan Erkek Bebek İsimleri 2024: B Harfi ile Başlayan Erkek İsimleri ve Anlamları Nelerdir?
B ile Başlayan Erkek Bebek İsimleri 2024: B Harfi ile Başlayan Erkek İsimleri ve Anlamları Nelerdir? Anne ve baba adaylarının üzerine düşündüğü konulardan birisi de isimler. Erkek bebek bekleyen çiftler çocuklarına verecekleri isimlerin en güzel ve en eşsiz olmasını istiyor. Bu yüzden derin ve uzun soluk bir araştırma sürecine giriyorlar. İsimlerin kulağa hoş gelmesinin yanı sıra anlamları üzerinde düşünüyorlar. Bu dönemde karar vermekte zorlanan aileler yakınlarından fikir alıyor. Anne ve baba adayları çocuklarına verecekleri ismin keşfedilmemiş, duyulmamış, modern çağa uygun, popüler ve anlamlı olmalarına özen gösteriyor. B harfi ile başlayan erkek isimleri ve anlamları nelerdir? “B ile Başlayan Erkek Bebek İsimleri” içeriğimizden detaylı bilgi alabilirsiniz.
4.01.2024 Bebek
Bilal Meşe, derbi sonrası Beşiktaş'ın yıldızını eleştirdi! 'Eline, koluna sahip çıkamıyor'
Bilal Meşe, derbi sonrası Beşiktaş'ın yıldızını eleştirdi! 'Eline, koluna sahip çıkamıyor' Beşiktaş'ın Fenerbahçe'ye 3-1'lik skorla mağlup olduğu karşılaşmayı Bilal Meşe ile Attila Gökçe değerlendirdi. Bilal Meşe, siyah-beyazlıların sezon başında kadrosuna kattığı tecrübeli futbolcuyu eleştirdi.
10.12.2023 Beşiktaş
Rizespor - Başakşehir: 3-2
Rizespor - Başakşehir: 3-2 Trendyol Süper Lig'in 14'üncü haftasında Rizespor, Başakşehir'i konuk etti. Rizespor son dakikada bulduğu golle sahadan galibiyetle ayrıldı.
2.12.2023 Rizespor
Ümraniyespor, Kocaelispor engeline takılmadı!
Ümraniyespor, Kocaelispor engeline takılmadı! Trendyol 1. Lig'in 14'üncü haftasında Ümraniyespor, Kocaelispor deplasmanından 3-0 galip ayrıldı.
1.12.2023 1.Lig
Nilüfer'in mahkemede verdiği karar herkesi şoke etti! Ömer gerçeği anladı
Nilüfer'in mahkemede verdiği karar herkesi şoke etti! Ömer gerçeği anladı Kanal D’nin, yapımını AyNA Yapım’ın üstlendiği yeni dizisi 'Bir Derdim Var', dördüncü bölümüyle ekranlara geldi. Farklı hikayesi ve zengin oyuncu kadrosuyla dikkat çeken dizi, büyük beğeni topladı. İşte Bir Derdim Var'ın duygu yüklü dördüncü bölüm özeti...
1.12.2023 Cadde
Bir Derdim Var'dan duygu yüklü bölüm! Senem hakkındaki gerçekler yürekleri sızlattı
Bir Derdim Var'dan duygu yüklü bölüm! Senem hakkındaki gerçekler yürekleri sızlattı Kanal D’nin, yapımını AyNA Yapım’ın üstlendiği yeni dizisi 'Bir Derdim Var', ilk bölümüyle ekranlara geldi. Farklı hikayesi ve zengin oyuncu kadrosuyla dikkat çeken dizi, büyük beğeni toplarken; sosyal medyanın gündeminden de düşmedi. Dizinin ikinci bölüm tanıtımı da izleyici ile buluştu. İşte Bir Derdim Var'ın duygu yüklü ilk bölüm özeti...
10.11.2023 Cadde
Fenerbahçe-Trabzonspor maçında tartışma yaratan pozisyonlar! Kırmızı kart, penaltı ve gol iptali kararları doğru mu?
Fenerbahçe-Trabzonspor maçında tartışma yaratan pozisyonlar! Kırmızı kart, penaltı ve gol iptali kararları doğru mu? Trendyol Süper Lig'in 11'inci haftasında Fenerbahçe ile Trabzonspor karşı karşıya geldi. Heyecan dolu maçın tartışmalı kararlarını eski hakemler değerlendirdi.
5.11.2023 Fenerbahçe