Muharrem Ayı nedir? Muharrem Ayı 2020 orucu, sözleri, ibadetleri hakkında bilinmesi gerekenler...
Muharrem Ayı nedir? Muharrem Ayı 2020 orucu, sözleri, ibadetleri hakkında bilinmesi gerekenler... Muharrem Ayı bugün başladı. Bugüne özel anlamlı mesajları hem resimli hem de yazılı şekilde haberimizde derledik. “Muharrem” hürmet edilen anlamına geliyor. Bu ay, Hz. Peygamber (s.a.s.) tarafından Allah’ın ayı diye nitelendirilmiştir. Her yıl büyük önemle idrak edilen Muharrem ayı ile ilgili mesajlar, hadisler, sözler araştırılmaya başladı. Haberimizin içeriğinde Muharrem ayı ile ilgili bilinmesi gerekenleri bir araya getirdik.
20.08.2020 Gündem
2020 Aşure günü hangi güne denk geliyor? Muharrem ayı ne zaman, Muharrem ayında oruç tutulur mu?
2020 Aşure günü hangi güne denk geliyor? Muharrem ayı ne zaman, Muharrem ayında oruç tutulur mu? Aşure günü ne zaman? 2020 yılında Muharrem ayı ne zaman başlıyor? Ramazan ayının geçmesinin ardından Ramazan ayı gibi faziletli bir ay olan Muharrem ayı ile ilgili aramalar da çoğaldı. Peki, Muharrem ayı ne zaman başlıyor, Aşure günü hangi güne denk geliyor?
22.08.2020 Gündem
Muharrem ayı nedir? Muharrem ayı 2020 (Hicri Yılbaşı) ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor?
Muharrem ayı nedir? Muharrem ayı 2020 (Hicri Yılbaşı) ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Ramazan ve Kurban Bayramı sona erdikten sonra merak edilen konular arasına giren Muharrem ayı tarihi araştırılmaya başladı. Aynı zamanda Hicri Yılbaşı olarak bilinen Muharrem ayı 2020 yılında ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Peki Muharrem ayı nedir? İşte Muharrem Ayı (Hicri Yılbaşı) hakkında merak edilenler...
5.08.2020 Gündem
Muharrem ayının anlamı nedir?
Muharrem ayının anlamı nedir? Muharrem ayının anlamı ve bu ayda tutulan oruç hakkında her şey..
21.10.2015 Yaşam
Genel Kültür Soruları 2024: En Zor, Kolay, Zeka, Mantık, Şaşırtmalı Genel Kültür Soruları ve Cevapları
Genel Kültür Soruları 2024: En Zor, Kolay, Zeka, Mantık, Şaşırtmalı Genel Kültür Soruları ve Cevapları Genel bilgi olarak da adlandırılabilen genel kültür kişinin toplumsal olaylar, tarihe yön veren gelişmeler gibi pek çok etkileşim hakkında ne kadar bilgi sahibi olduğunu gösteren, bütünsel bir kavramdır. Genel kültür edebiyat, tarih, coğrafya, tarih gibi kavramları içerisine yer alır. KPSS gibi yazılı sınavlarda da karşımıza çıkan genel kültür çoğunlukla toplumlarda öne çıkmış olan ve tarihsel bir akışa da yön vermiş olayların bilinmesi olarak adlandırılabilir. Zor, kolay, eğlenceli, mantık, şaşırtmalı, coğrafya, tarih genel kültür soruları ve cevapları için “Genel Kültür Soruları 2024” içeriğimizden detaylı bilgi alabilirsiniz.
7.01.2024 Eğitim
S ile Başlayan Kız Bebek İsimleri 2024: S Harfi ile Başlayan Kız İsimleri ve Anlamları Nelerdir?
S ile Başlayan Kız Bebek İsimleri 2024: S Harfi ile Başlayan Kız İsimleri ve Anlamları Nelerdir? Anne ve baba olmaya hazırlanan çiftler için en eğlenceli süreçlerden birisi de bebeklerine verecekleri isim oluyor. Bu dönemde derin bir araştırma sürecine giren anne ve baba adayları kız isimleri ve anlamları konusunda bilgi topluyor. Karar vermesi zor olan isimler konusunda ebeveynler keşfedilmemiş, duyulmamış, nadir bulunan, popüler ve modern çağa uygun isimler seçmek istiyor. Ancak aileler isimlerin yanı sıra anlamları hakkında özen gösteriyor. S harfi ile başlayan kız isimleri ve anlamları nelerdir? “S ile Başlayan Kız Bebek İsimleri” içeriğimizden detaylı bilgi alabilirsiniz.
4.01.2024 Bebek
Muharrem İsminin Anlamı Nedir? Muharrem Ne Demek, Ne Anlama Gelir?
Muharrem İsminin Anlamı Nedir? Muharrem Ne Demek, Ne Anlama Gelir? Türkçede erkek çocukları isimleri arasında en çok verilen adlardan biri Muharrem’dir. Özellikle çok fazla anlamı bulunan isimler içerisinde gelir. Peki, Muharrem isminin anlamı nedir? Muharrem ne demek, ne anlama gelir detayları ile derledik.
25.09.2023 Eğitim
CHP'de kritik isim odasını boşalttı! Kılıçdaroğlu istifaları kabul edecek
CHP'de kritik isim odasını boşalttı! Kılıçdaroğlu istifaları kabul edecek CNN Türk Ankara Temsilcisi Dicle Canova, 28 Mayıs seçimleri sonrası Ankara'daki son kulis bilgilerini aktardı.
30.05.2023 Haberler
Son dakika: CHP'de kritik isim odasını boşalttı! Kılıçdaroğlu istifaları kabul edecek
Son dakika: CHP'de kritik isim odasını boşalttı! Kılıçdaroğlu istifaları kabul edecek CNN Türk Ankara Temsilcisi Dicle Canova, 28 Mayıs seçimleri sonrası Ankara'daki son kulis bilgilerini aktardı.
30.05.2023 Gündem
Erdoğan: Muharrem Bey'i aradım, her türlü yardıma hazırız
Erdoğan: Muharrem Bey'i aradım, her türlü yardıma hazırız Cumhurbaşkanı Erdoğan katıldığı canlı yayında açıklamalarda bulundu. Adaylıktan çekilen Muharrem İnce ile görüştüğünü açıklayan Erdoğan, "Muharrem Bey'in bu kararının arkasında namuslu, haysiyetli insanların kabullenemeyeceği bazı saldırıların olduğunu, bugünkü görüşmemizden anlıyorum." dedi.
12.05.2023 Gündem
‘Hedefimiz birinci turda kazanmak’
‘Hedefimiz birinci turda kazanmak’ Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu, Memleket Partisi’ni de ziyaret edeceğini belirterek “Hedefimiz birinci turda kazanmak. İkinci kez sandıklara, masraflara gerek yok, birinci turda bu işi bitirmemiz gerekir” dedi.
24.03.2023 Gündem
Aşure gününde oruç tutulur mu, kaç gün tutulur? Muharrem ayı ibadetleri ve fazileti
Aşure gününde oruç tutulur mu, kaç gün tutulur? Muharrem ayı ibadetleri ve fazileti Aşure Günü ne zaman, aşure orucu fazileti nedir? Muharrem ayının onuncu günü olarak kabul edilen Aşure Günü geldi çattı. Bugün Aşure Günü. Peki, Aşure günü oruç tutulur mu? Muharrem ayında neler yapılır, Muharrem ayının fazileti nedir?
9.08.2022 Bilgi Rehberi
AŞURE GÜNÜ ORUÇ tutmanın fazileti nedir, ne zaman ve kaç gün oruç tutulur? Aşure günü duası ve okunuşu
AŞURE GÜNÜ ORUÇ tutmanın fazileti nedir, ne zaman ve kaç gün oruç tutulur? Aşure günü duası ve okunuşu Aşure günü oruç tutulur mu, kaç gün oruç tutulur, sevabı nedir? İslam aleminde mübarem Muharrem ayı içerisinde yer alan Aşure günü, 2022 yılında 8 Ağustos günü eda ediliyor. Muharrem'in 10. günü idrak edilen Aşura gününde birçok önemli olayın yaşandığı bilinir. Bugüne erişen milyonlara müslüman ise Aşure günü duası faziletleir ve orucu hakkında aramalar yapıyor.
8.08.2022 Bilgi Rehberi
Aşure günü 2022 ne zaman? Muharrem ayında oruç tutulur mu, kaç gün tutulur? İşte Muharrem ayı önemi ve fazileti
Aşure günü 2022 ne zaman? Muharrem ayında oruç tutulur mu, kaç gün tutulur? İşte Muharrem ayı önemi ve fazileti Muharrem ayı idrak ediliyor. Diyanet İşleri Başkanlığı dini günler takvimine göre Muharrem ayı 30 Temmuz günü başladı. Peki, aşure günü ne zaman, hangi tarihte? Aşure gününün yanı sıra Muharrem ayına özgü bir namaz var mı, bu ayda oruç tutulur mu araştırılıyor. İşte Muharrem ayı ile ilgili merak edilenler.
6.08.2022 Bilgi Rehberi
Hicri Yılbaşı ne zaman hangi gün? Hicri Takvime göre Yılbaşı hangi gün önemi nedir?
Hicri Yılbaşı ne zaman hangi gün? Hicri Takvime göre Yılbaşı hangi gün önemi nedir? Hicri Yılbaşı ne zaman hangi gün soruları araştırma konusu olmaya devam ediyor. Müslümanlar Hicri takvime göre yılbaşı hangi gün ve bu yıl hangi tarihte sorularına yanıt arıyor. Peki Hicri Yılbaşı nasıl ortaya çıktı önemi nedir?
29.07.2022 Bilgi Rehberi
Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, Milliyet'e anlattı: 75 yıldır özlemi duyulan yasa
Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, Milliyet'e anlattı: 75 yıldır özlemi duyulan yasa Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Spor Kulüpleri Yasası ile 75 yıldır konuşulan, temenni edilen şeyleri yasalaştırdıklarını dile getirdi, “Biz aslında kartopu gibi büyüyen sorunları çözebilmek adına bu inisiyatifi aldık. Bu bir ihtiyaçtı” diye konuştu.
26.04.2022 Skorer
Zilhicce Ayı Nedir, Faziletleri Nelerdir? Zilhicce Ayı İbadetleri Nelerdir?
Zilhicce Ayı Nedir, Faziletleri Nelerdir? Zilhicce Ayı İbadetleri Nelerdir? Zilhicce ayı, sıklıkla araştırılan konulardan biridir. Özellikle kullanım alanı açısından da yüksek öneme sahip konular arasındadır. Bu bakımdan Zilhicce ayı nedir öğrenebilir faziletleri hakkında da bilgi sahibi olabilirsiniz. Zilhicce ayı nedir, faziletleri nelerdir? Zilhicce ayı ibadetleri nelerdir detaylarıyla derledik.
19.04.2022 Ramazan
İBB Meclisi'nde İETT otobüsü kazaları görüşüldü
İBB Meclisi'nde İETT otobüsü kazaları görüşüldü İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi'nde, son günlerde yaşanan İETT otobüs kazaları ve İstanbulkart sorunu gündeme geldi. 
10.01.2022 Gündem
Hicri yılbaşı nedir, ne zaman? En güzel, resimli Hicri yılbaşı ve Muharrem ayı mesajları 2022
Hicri yılbaşı nedir, ne zaman? En güzel, resimli Hicri yılbaşı ve Muharrem ayı mesajları 2022 İslam aleminde ayrı bir yeri olan Hicri yılbaşının tarihi araştırılıyor. Peki, 2022 yılı Hicri Yılbaşı ne zaman başlıyor, hangi tarihe denk geliyor? İşte Hicri Yılbaşı ile ilgili merak edilenler.
7.01.2022 Gündem
Hicri Yılbaşı Nedir, Ne Zamandır? Hicri Yılbaşında Neler Yapılmalı?
Hicri Yılbaşı Nedir, Ne Zamandır? Hicri Yılbaşında Neler Yapılmalı? Hazreti Muhammed’in Mekke’den Medine’ye hicret ettiği tarih, İslam aleminde Hicri takvimin de başlangıcı olarak kabul edilir. Hicri takvimin başlangıcı olarak bilinen Hicri yılbaşını büyük bir heyecanla karşılayan Müslümanlar, Hicri yılbaşında hangi dualar okunur ve neler yapılır merak ediyor. Hicri yılbaşı nedir, ne zamandır sizler için derledik.
28.10.2021 Eğitim
Muharrem ayında hangi ibadetler yapılır? Muharrem ayı orucu var mı?
Muharrem ayında hangi ibadetler yapılır? Muharrem ayı orucu var mı? Muharrem ayı bugün başlıyor. 2021 Muharrem ayında yapılacak ibadetler araştırılmaya başlandı. Bu ayda oruç tutmanın hükmü nedir? Muharrem ayına özgü bir namaz var mı? İşte Muharrem ayı faziletleri ve bu ayda oruç tutmanın hükmü.
10.08.2021 Gündem
Son dakika: Tatile çıkacaklar dikkat! Mavi bayraklı plaj da salya istilasında
Son dakika: Tatile çıkacaklar dikkat! Mavi bayraklı plaj da salya istilasında Marmara’yı bitiren müsilaj, Kocaeli’nin doğa harikası plajlarını da öldürmüş. Karamürsel’in tek mavi bayraklı plajı olan Altın Kemer Plajı da yapışkan beyaz deniz salyalarına teslim olmuş durumda...
6.06.2021 Gündem
Mavera ne demek? Mavera dizisi konusu ve oyuncu kadrosu! Mavera nerede çekiliyor?
Mavera ne demek? Mavera dizisi konusu ve oyuncu kadrosu! Mavera nerede çekiliyor? Mavera dizisi konusu ve oyuncu kadrosunun yanı sıra kelime anlamı da araştırma konusu olmaya devam ediyor. TRT 1 ekranında ramazan ayı boyunca ekrana gelecek olan Mavera dizisi 12 Nisan Pazartesi akşamı yayınlanmaya başladı. Ramazan ayına özel çekilen mini dizi Mavera hakkında araştırmalarına devam eden vatandaşlar Mavera ne demek, dizinin oyuncu kadrosunda hangi isimler var sorularına yanıt arıyor. İşte merak edilen o sorunun yanıtları...
14.04.2021 Cadde
Evde aşure nasıl yapılır, içine neler eklenir? En iyi ve lezzetli Aşure tarifi ile malzemeleri nelerdir?
Evde aşure nasıl yapılır, içine neler eklenir? En iyi ve lezzetli Aşure tarifi ile malzemeleri nelerdir? Aşure tarifi ve malzemeleri merak ediliyor. Muharrem ayı içerisinde idrak edilen Aşure günü geldi. Evde Aşure yapmak isteyenler ise yapımı ile ilgili detayları araştırıyorlar. Peki evde aşure nasıl yapılır? Aşure malzemeleri ve tarifi nedir?
29.08.2020 Gündem
Aşure nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? En güzel aşure tarifi...
Aşure nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? En güzel aşure tarifi... Bugün muharrem ayının 10. günü... Bugün aşureler yapılacak ve dağıtılacak. En güzel aşure tarifi yoğun bir şekilde araştırılıyor ve Aşure nasıl yapılır? sorusu soruluyor.
16.12.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri