Ordinaryüs

Ordinaryüs

Son dakika ordinaryüs haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan ordinaryüs gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan ordinaryüs haber sayfamızda...

Ordinaryüs

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 208 ordinaryüs haberi bulunmuştur.
Lefter Küçükandonyadis kabri başında anıldı
Lefter Küçükandonyadis kabri başında anıldı Fenerbahçe ve Türk futbolunun efsane futbolcularından Ordinaryüs lakaplı Lefter Küçükandonyadis, vefatının 12. yılında kabri başında anıldı.
13.01.2024 Fenerbahçe
Halil Umut Meler ilk değil, derbi fotoğrafı arşivden çıktı! 'İnsan hatasız olmaz'
Halil Umut Meler ilk değil, derbi fotoğrafı arşivden çıktı! 'İnsan hatasız olmaz' FIFA kokartlı hakem Halil Umut Meler, geçtiğimiz 11 Aralık akşamı Ankaragücü-Rizespor maçı sonrası Ankaragücü Eski Başkanı Faruk Koca tarafından yumruklandı. Futbolseverleri derinden sarsan olay sonrası ise Meler'e destek yağdı. Ancak yaşananlar aslında Türk futbol tarihi adına bir ilk değil. İşte arşivden çıkan 75 yıllık derbi gerçeği.
21.12.2023 Yaşam
'Kesilmek zorunda' denen bacağı için dört şehir dolaştı! 'Yüzyıllık' Mucize gerçekleşti
'Kesilmek zorunda' denen bacağı için dört şehir dolaştı! 'Yüzyıllık' Mucize gerçekleşti Diyarbakır’da yaşayan 23 yaşındaki Merve Ay, henüz 8 yaşındayken sol ayak topuğunda tespit edilen damarsal bir tümör ile 12 yıl mücadele etti. Defalarca ameliyat oldu, hastalığına ve imkansızlıklara rağmen acil tıp teknikerliğini kazandı. Tümör yüzünden artık yürüyemez hale gelen Merve’ye, gittiği her doktor bacağının kesilmek zorunda olduğunu söyledi. Adı, “yüzyılın kalp cerrahları" arasında gösterilen Ordinaryus Prof. Dr. Afksendiyos Kalangos, Merve’nin bacağını kesmeden sağlığına kavuşturdu.
3.12.2023 Gündem
Hayalî bir tur
Hayalî bir tur Aphrodisias Antik Kenti’nde Sebasteion’dan Roma Hamamı’na, Stadyum’dan Aphrodite Tapınağı’na, Tetrapylon’dan Müze’ye, kentin binlerce yıl önceki sakinleriyle birlikte doyumsuz bir gezi sizi bekliyor.
20.11.2023 Arkeoloji
Atatürk’ün naaşının Anıtkabir’e naklinden bir gün önce... 15 yıl sonra uyuyor gibiydi!
Atatürk’ün naaşının Anıtkabir’e naklinden bir gün önce... 15 yıl sonra uyuyor gibiydi! Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete intikalinin 85. yıl dönümünde özlem ve hasretle anıyoruz. 85 yıldır her 10 Kasım’larda derin bir hüzün yaşayan halkın Ata’sına duyduğu büyük sevgi ve bağlılık her geçen yıl katlanıyor...
10.11.2023 Gündem
100 yılın unutulmazları
100 yılın unutulmazları Türk futbol tarihi, ulusal ve uluslararası alanda nice başarılarla dolu. Hakkı Yeten, Metin Oktay, Lefter, Can Bartu gibi efsanevi futbolcuların yanı sıra devrim gerçekleştiren teknik adamlar hem hayat hikayeleri hem de film gibi yaşamlarıyla maziye damgalarını vurdu.
26.10.2023 Skorer
Doktor Rütbeleri Nelerdir? Doktor Kademeleri Sıralaması
Doktor Rütbeleri Nelerdir? Doktor Kademeleri Sıralaması Doktor rütbeleri, uzmanlıklarına göre belirlenmiştir. Her bir uzmanlık alanının farklı görevleri vardır. Örneğin operatör doktorların asli görevi ameliyat yapmaktır. Unvan kademelerinden ilki ise pratisyen hekimdir. Pratisyen hekim olmak içinse önce 7 yıllık Tıp Fakültesinden mezun olmak sonra Tus sınavını kazanmak gerekiyor. Doktor rütbeleri ve görevleri nelerdir? İşte, tüm detaylar.
10.04.2023 Eğitim
Bilim insanları elektromanyetik dalgalarda "zaman yansımaları" gördü
Bilim insanları elektromanyetik dalgalarda "zaman yansımaları" gördü Bilim insanları elektromanyetik dalgalarda "zaman yansımaları" görmeyi hayretle karşıladı. Bu, daha önce sadece var olduğu varsayılan büyüleyici bir olgu.
15.03.2023 Dünya
Geriye kalan 2 fotoğraf, 2 tanık! Fenerbahçe'nin kaybolan anısı 'Babalar Maçı'
Geriye kalan 2 fotoğraf, 2 tanık! Fenerbahçe'nin kaybolan anısı 'Babalar Maçı' Takvimler 1960'lı yılları gösterirken, Fenerbahçeli futbolcular Kadıköy'ün Dalyan semtinde tarladan bozma o sahada dilden dile yayılacak bir geleneğin, Babalar Maçı'nın tohumlarını attı. Bir müddet sonra sadece sarı-lacivertlileri değil, tüm futbol dünyasını bir araya getiren bu yerde smokinle maç yöneten Hulki İlgün'den, parmağını kırarak izini ömrü boyunca taşıyan Can Bartu'ya pek çok efsane ise unutulmaz anlar yaşadı. 'Babalar Maçı'nın nostaljik hikâyesi geride kalan iki fotoğraf ve iki tanığıyla ilk kez milliyet.com.tr'de...
29.12.2022 Gündem
Kadıköy Belediyesi Başkanının makam odasına haciz şoku
Kadıköy Belediyesi Başkanının makam odasına haciz şoku Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı'nın makam odasındaki eşyalar, 39 yıl önce yapılan kamulaştırma nedeniyle haczedildi.
3.11.2022 Haberler
Kadıköy Belediyesi Başkanının makam odasına haciz şoku
Kadıköy Belediyesi Başkanının makam odasına haciz şoku Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı'nın makam odasındaki eşyalar, 39 yıl önce yapılan kamulaştırma nedeniyle haczedildi.
3.11.2022 Gündem
İstanbul, dünyanın önde gelen ekonomistlerine ev sahipliği yapacak
İstanbul, dünyanın önde gelen ekonomistlerine ev sahipliği yapacak Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın ev sahipliğinde gerçekleşecek olan “Ekonomik Dönüşüm Zirvesi” çerçevesinde, dünyanın önde gelen ekonomistleri İstanbul’a geliyor.
27.09.2022 Ekonomi
Ord Ne Demek, Açılımı Nedir? Ord. Prof. Dr. Kime Denir?
Ord Ne Demek, Açılımı Nedir? Ord. Prof. Dr. Kime Denir? Bir kısaltma olarak öne çıkan ord, genelde profesörler için değerlendirilen bir unvandır. Uzun hali üzerinden ordinaryus anlamına geldiğini söylemek mümkün. Ord ne demek, açılımı nedir? Ord. Prof. Dr. kime denir sizler için ayrıntıları ile derledik.
31.08.2022 Eğitim
Seramiğin dönüm noktası
Seramiğin dönüm noktası İzmir’in Kemalpaşa ilçesinde bulunan Ulucak Höyük’teki kazılar Prof. Dr. Özlem Çevik başkanlığında sürüyor. Höyükte ortaya çıkarılan seramik üretim atölyesi ve içindeki buluntular yeni bilgilere ulaşılmasını sağladı.
21.08.2022 Arkeoloji
Ordinaryus Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Ordinaryus Kime Denir?
Ordinaryus Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Ordinaryus Kime Denir? Farklı yerlerde çok sık duyulan ancak anlamı bilinmeyen kelimeler den biri ordinaryus sözcüğüdür. Peki, Ordinaryus ne demek, TDK sözlük anlamı nedir? Ordinaryus kime denir tüm detayları ile derledik.
6.04.2022 Eğitim
Büyük ödül İvet Hoca’nın
Büyük ödül İvet Hoca’nın Hesaplamalı biyolojinin öncü ismi Ordinaryus Prof. İvet Bahar, Vehbi Koç Ödülü’nün sahibi oldu. Bahar, 'Misyonum gelecek nesillere örnek olmak' dedi.
27.02.2022 Gündem
Hayallerin peşini bırakmayanlar
Hayallerin peşini bırakmayanlar Büyük hayaller kurun...
21.02.2022 Ege
Kadıköy’ü sözlükten okumak
Kadıköy’ü sözlükten okumak Kadıköy’ü artık daha iyi tanıyabilecek ve köşesinde bucağında ne var ne yok bilerek, güzellikleriyle daha bir kucaklaşabileceğiz. Kadıköy’ün bir sözlüğü var artık
20.02.2022 Pazar
Lefter Küçükandonyadis, vefatının 10. yıl dönümünde kabri başında anıldı
Lefter Küçükandonyadis, vefatının 10. yıl dönümünde kabri başında anıldı Fenerbahçe ve Türk futbolunun efsane futbolcusu, "Ordinaryüs" lakaplı Lefter Küçükandonyadis, vefatının 10. yıl dönümünde kabri başında anıldı.
16.01.2022 Fenerbahçe
‘Nasıl yok bileceğiz O güzel güneş yüzü?’
‘Nasıl yok bileceğiz O güzel güneş yüzü?’ Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün naaşı 21 Kasım 1938’de Etnografya Müzesi’ne nakledildikten sonra O’nun büyüklüğüne yakışır bir anıt mezar yapılmasına karar verilir. Proje için yarışma düzenlenir... Yarışma sonucunda seçilen Anıtkabir projesi 1 Eylül 1953’te tamamlanır. 10 Kasım 1953’te Ata’nın naaşı görkemli bir törenle Etnografya’dan Anıtkabir’e ilk günkü acı ve gözyaşlarıyla nakledilir...
13.11.2021 Gündem
Dışişleri Bakan Yardımcısı Kıran'dan Guatemala ile tarihi mirası yeniden canlandırma mesajı
Dışişleri Bakan Yardımcısı Kıran'dan Guatemala ile tarihi mirası yeniden canlandırma mesajı Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran, Guatemala ile ilişkilerin ivme kazanmasının Türkiye'nin Latin Amerika ve Karayipler bölgesiyle yakınlaşmasının güzel bir örneği olduğunu bildirdi
16.09.2021 Siyaset
Türkiye yapay zeka stratejisini belirledi
Türkiye yapay zeka stratejisini belirledi Türkiye, zeki canlılara özgü dinamik ortamlarda karar verme, anlam keşfetme ve öğrenme gibi eylemlerin, bilgisayar veya bilgisayar kontrolündeki bir makine tarafından gerçekleştirilmesi olarak tanımlanabilecek yapay zeka alanındaki stratejisini belirledi.
20.08.2021 Teknoloji
Türkiye'nin yapay zeka stratejisi belirlendi! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan açıklama
Türkiye'nin yapay zeka stratejisi belirlendi! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan açıklama Türkiye, zeki canlılara özgü dinamik ortamlarda karar verme, anlam keşfetme ve öğrenme gibi eylemlerin, bilgisayar veya bilgisayar kontrolündeki bir makine tarafından gerçekleştirilmesi olarak tanımlanabilecek yapay zeka alanındaki stratejisini belirledi.
20.08.2021 Siyaset
Türk Lirası Banknotları Nerede Basılıyor? Hangi Parada Kim Var?
Türk Lirası Banknotları Nerede Basılıyor? Hangi Parada Kim Var? Türk lirası hayatımızın her alanında kullanabildiğimiz ve ihtiyaç duyduğumuz bir araçtır. Bu araç çeşitli özellikleri bünyesinde barındırır ve büyük bir öneme sahiptir. Türk lirasının niteliklerini hakkında tüm detayları derledik.
15.06.2021 Eğitim
TBMM Başkanı Şentop'tan anma ve taziye mesajları
TBMM Başkanı Şentop'tan anma ve taziye mesajları TBMM Başkanı Mustafa Şentop, vefatının 54. yılında Ordinaryüs Prof. Dr. Ali Fuat Başgil'i andı. Öte yandan Şentop, bir süredir tedavi gördüğü hastanede vefat eden İslami İlimler Araştırma Vakfı Başkanı, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi emekli öğretim üyesi, yazar Prof. Dr. Ali Özek için taziye mesajı yayımladı.
17.04.2021 Siyaset

Benzer Haber Etiketleri

Ordinaryüs ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.