Şifalı

Şifalı

Son dakika Şifalı haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Şifalı gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Şifalı haber sayfamızda...

Şifalı

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 1.592 şifalı haberi bulunmuştur.
Mercimek çorbası anketi ikiye böldü: Limon işin neresinde? En iyisi böyle anlaşılıyor
Mercimek çorbası anketi ikiye böldü: Limon işin neresinde? En iyisi böyle anlaşılıyor Yemek eleştirmeni Vedat Milör'ün 'Menemen soğanlı mı yenir, soğansız mı?' tartışmasından sonra sosyal medya yeni bir anketle daha ikiye bölündü. Şimdi de gözler sofralardan eksik olmayan mercimek çorbasında. Hikayesi Selçuklu sofralarına kadar uzanan mercimek çorbasının püf noktaları, limonlu mu yoksa limonsuz mu tüketilmesi gerektiğiyle ilgili gastronomi uzmanları bakın ne diyor.
20.04.2024 Yaşam
Otların Rüzgarlı Öyküsü’nden Öz’e Dönüş’e: 13. Alaçatı Ot Festivali
Otların Rüzgarlı Öyküsü’nden Öz’e Dönüş’e: 13. Alaçatı Ot Festivali 18 - 21 Nisan tarihleri arasında 13.’sü gerçekleşecek olan Alaçatı Ot Festivali, birbirinden eğlenceli konserleri, şefler meydanı, sergileri, kıymetli söyleşileri, heyecan dolu yemek yarışmaları ve zengin stantlarıyla unutulmaz anılara ev sahipliği yapacak. Festivalin en renkli görüntülerine sahne olan geleneksel festival korteji 19 Nisan Cuma günü saat 14’te gerçekleşecek.
15.04.2024 Advertorial
Pamukkale'de bayram yoğunluğu! Uzun kuyruklar oluştu
Pamukkale'de bayram yoğunluğu! Uzun kuyruklar oluştu Denizli'de UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yer alan Pamukkale, Ramazan Bayramı'nda ziyaretçi akınına uğrarken, giriş alanlarında uzun kuyruklar oluştu. Travertenler üzerinde yürüyen ziyaretçiler, hatıra fotoğrafı da çektirdi.
10.04.2024 Ekonomi
Artan egzamaya düşman yiyecekler! Listede yine D vitamini var
Artan egzamaya düşman yiyecekler! Listede yine D vitamini var Egzama pek çok kişinin mücadele ettiği bir hastalık. Özellikle yediklerinizin de son derece etkili olduğu hastalıkta bazı yiyecekler şifalı, bazıları ise tetikleyici rol oynuyor. İşte egzama ve beslenme arasındaki ilişki!
28.03.2024 Genel Sağlık
Kan şekerini dengeleyen 5 şifalı çay! Ramazan ayında sağlıklı içecekler seçin
Kan şekerini dengeleyen 5 şifalı çay! Ramazan ayında sağlıklı içecekler seçin Türkiye’de en çok tüketilen içecek olan çayın farklı versiyonları ve farklı malzemelerle yapılan türleri de var. Bunlardan 5 tanesi ise şifalı oluşlarıyla öne çıkıyor. Bu çaylar ramazan ayında da iyi gelecek! Detaylar haberimizde.
Doğrusu aç karnına yemekmiş! 1 kaşık bal vücudu yenilemeye yetiyor
Doğrusu aç karnına yemekmiş! 1 kaşık bal vücudu yenilemeye yetiyor Geçmişten günümüze birçok sağlık problemine karşı şifalı olmasıyla bilinen bal, bazı durumlarda ilaçlar kadar etkili olabiliyor. Ancak tüketilen zaman oldukça önemliymiş. İşte aç karnına tüketilen balın vücuda etkileri.
22.03.2024 Genel Sağlık
‘Bal’lı sofra şifalı hayat
‘Bal’lı sofra şifalı hayat Yeditepe Üniversitesi’nden Doç. Dr. Etil Güzelmeriç, baldaki şifaya ilişkin açıklamalarda bulundu.
1.03.2024 Gündem
Kabuğunu çöpe atmayın! Canan Karatay da önerdi, fındığın içi dışı şifa dolu
Kabuğunu çöpe atmayın! Canan Karatay da önerdi, fındığın içi dışı şifa dolu Fındık tazesiyle kurusu ve kavrulmuşuyla şifalı kuruyemişler arasında. Canan Karatay’ın da önerdiği besinlerden olan fındık, sadece içiyle değil dışıyla da son derece faydalı. Detaylar haberimizde!
İbn-i Sina'dan asırlık formül! Sarımsak ile balı karıştıran bu hastalıktan kurtuluyor
İbn-i Sina'dan asırlık formül! Sarımsak ile balı karıştıran bu hastalıktan kurtuluyor İbn-i Sina'nın asırlar önce şifalı bilgiler verdiği kitabında sarımsak ve bal karışımı dikkat çekiyor. İşte İbn-i Sina'nın Orta Çağ'da kaleme aldığı El-Kanun Fi't Tıbb kitabından şifalı bir öneri.
17.02.2024 Genel Sağlık
Osmanlı'da şifalı diye bardak bardak içilirdi! C vitamini takviyesinden bile etkiliymiş
Osmanlı'da şifalı diye bardak bardak içilirdi! C vitamini takviyesinden bile etkiliymiş Osmanlı döneminde sağlığa şifa olması için tüketilen çeşitli çay karışımları bulunuyor. Meyve veya bitkilerden elde edilen çaylar, Osmanlı saraylarının vazgeçilmeziydi. İşte yüksek C vitamini içeren şifalı çay.
9.02.2024 Genel Sağlık
Can boğazdan gelir ve gider!
Can boğazdan gelir ve gider! Dr. Michael Greger “Nasıl yaşlanmazsınız?” adlı yeni kitabında, hangi yiyeceklerin sağlıklı yaşamaya katkıda bulunarak ömrü uzattığını açıklıyor.
4.02.2024 Gündem
Çal kanunum çal
Çal kanunum çal Düzenli olarak bir müzik aleti çalmanın ve şarkı söylemenin beyin sağlığını koruduğu ortaya çıktı. Böylece demans riski azaltılabiliyor.
30.01.2024 Gündem
Tam bir şifa deposu! ‘4 Kaşık Çorbası’nı içen kışın hastalık nedir bilmiyor
Tam bir şifa deposu! ‘4 Kaşık Çorbası’nı içen kışın hastalık nedir bilmiyor Kış aylarında artan grip hastalıklarına karşı çorbalar hiç şüphesiz birebir. 4 Kaşık Çorbası kış aylarında sizi kendinize getirecek bir tarif. Tam bir şifa deposu olan bu çorbayı yapması da bir o kadar kolay…
29.01.2024 Yemek
Saç dökülmenizi durdurmak aslında çok kolay! 5 bitkiden gelen mucize
Saç dökülmenizi durdurmak aslında çok kolay! 5 bitkiden gelen mucize Dünya çapında en sık karşılaşılan saç sorunlarından biri saç dökülmesidir. Doğa, saç dökülmesine çare olarak kullanıldığında mükemmel sonuçlar veren çok çeşitli şifalı bitkiler içeriyor. Saç dökülmesi sorununuz için harikalar yaratacak bitkiler haberimizde.
27.01.2024 Saç Bakımı
Sömestirde termal turizme yoğun ilgi
Sömestirde termal turizme yoğun ilgi Kış aylarında 42 derece sıcak suyun bulunduğu kaplıcada yüzerek sömestir tatilinin keyfini çıkarmak isteyenlerin yoğun ilgi gösterdiği Afyonkarahisar'daki tesislerde, doluluk yüzde 100'e yaklaştı.
25.01.2024 Ekonomi
Hintlilerin 5 bin yıldır sabah akşam içtiği çay! Kemikleri de sinirleri de çelik gibi yapıyor
Hintlilerin 5 bin yıldır sabah akşam içtiği çay! Kemikleri de sinirleri de çelik gibi yapıyor Hindistan'ın sevilen içeceklerinden biri olan masala çayı 5000 yıllık geçmişe sahip. Uzun yıllar boyunca şifalı kabul edilen bu çay, süt ve bazı baharatların birleşimiyle elde ediliyor. İşte masala çayının inanılmaz etkileri.
24.01.2024 Genel Sağlık
İsveçli savcının Ankara ziyareti! Perde arkası ortaya çıktı
İsveçli savcının Ankara ziyareti! Perde arkası ortaya çıktı İsveç'in NATO üyeliğine ilişkin onay konusu bir süredir Ankara'nın yürüttüğü diplomasi neticesinde sonuca varıyor. Peki ne oldu da bugün Genel Kurul'a sunuldu? Sonrasında nasıl bir süreç göreceğiz? Ayrıntıları CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova aktardı.
23.01.2024 Gündem
Bu kez ceza yayalara kesildi!
Bu kez ceza yayalara kesildi! Kadıköy'de dron destekli trafik denetiminde kırmızı ışıkta geçen yayalara para cezası yazıldı.
23.01.2024 Gündem
Milyonlarca çalışanın gözü şubat maaşlarında! Özel sektöre zam oranı ne olur? İşte en güçlü tahmin
Milyonlarca çalışanın gözü şubat maaşlarında! Özel sektöre zam oranı ne olur? İşte en güçlü tahmin Yeni yıl itibarıyla pek çok sektörde maaş zamları belli oldu. Asgari ücrete yüzde 49.11, memur ve memur emeklilerine yüzde 49.25, SSK ve Bağkur emeklilerine ise yüzde 42.60 oranında zam yapıldı. Geriye bir tek özel sektör çalışanları kaldı.
23.01.2024 Ekonomi
Türkiye yerli ‘çip’ için atak peşinde! Cumhurbaşkanlığı’ndan ‘stratejik’ çip raporu
Türkiye yerli ‘çip’ için atak peşinde! Cumhurbaşkanlığı’ndan ‘stratejik’ çip raporu Çipin stratejik önemine dikkat çeken Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi raporu, Türkiye’de 1 mikrona kadar çip üretimi yapılabildiğini, yakında 16 nanometre (metrenin milyarda biri) çip üretimi imkanı olacağını belirtti.
23.01.2024 Ekonomi
Akrabası tarla verdi, 'şifalı' diye ektikçe kazandı! 'En az 400 bin lira gerekiyor'
Akrabası tarla verdi, 'şifalı' diye ektikçe kazandı! 'En az 400 bin lira gerekiyor' Kurumsal işlerde 12 yıl çalıştıktan sonra ekolojik yaşama adım atabilmek için yeni bir hayat kurmaya karar verdi ve ata toprağı Kastamonu’ya taşınarak burada tıbbi bitki yetiştirmeye başladı. Akrabasının kullanması için verdiği tarlada üretim yapan girişimci Zeynep Erkaragülle, "En az 400 bin liraya ihtiyacınız var. Bu işe girip zarar eden çok insan gördüm. Duyan herkes deli olduğumu söyledi" diyerek işin sırrını paylaştı.
23.01.2024 Yaşam
Karı-kocanın yeni evindeki kâbus! Dolap içinden dolap, bavul içinden bavul çıktı
Karı-kocanın yeni evindeki kâbus! Dolap içinden dolap, bavul içinden bavul çıktı Genç çift, yeni bir ev satın almış olmanın mutluluğunu yaşıyordu. Ancak evi dekore etmek için çıktıları keşif gezisinde dolap içinden dolap, bavul içinden bavul çıktı! Yaşadıkları anları kameraya kaydeden karı-koca şimdi ise yeni bir kararın eşiğinde: Ya evlerini satacaklar ya da yaşadıkları olaya rağmen içinde oturacaklar.
23.01.2024 Yaşam
Geleceğe Miras Hierapolis
Geleceğe Miras Hierapolis Aykut Ferah/ Milliyet Arkeoloji Proje Danışmanı-  Değerli Milliyet Arkeoloji Dergisi Okurları; 9 Aralık 1988 tarihinden bu yana UNESCO Doğal ve Kültürel Miras Listesi’nde yer alan Pamukkale Travertenleri ile birlikte Hierapolis Antik Kenti, eşsiz güzelliği ile ülkemizde en fazla ziyaret edilen antik kentler listesinin en ön sıralarında yer alıyor ve hem Denizli turizmi hem de ülkemiz turizm gelirleri açısından oldukça büyük öneme sahip...
21.01.2024 Arkeoloji
Diplomalı bozacı! İşini bıraktı sokak sokak gezip boza satıyor
Diplomalı bozacı! İşini bıraktı sokak sokak gezip boza satıyor Edirne’de kaybolan ve tekrardan gün yüzüne çıkartmaya çalışan “seyyar bozacı” eline aldığı bozası ile mesleği yürütüyor. Soğuk havada sokaklarda gezerek satış yapan bozacı, Çağdaş Olçar sayesinde tekrardan gün yüzüne çıktı.
21.01.2024 Yaşam
Diplomalı bozacı! İşini bıraktı sokak sokak gezip boza satıyor
Diplomalı bozacı! İşini bıraktı sokak sokak gezip boza satıyor Edirne’de kaybolan ve tekrardan gün yüzüne çıkartmaya çalışan “seyyar bozacı” eline aldığı bozası ile mesleği yürütüyor. Soğuk havada sokaklarda gezerek satış yapan bozacı, Çağdaş Olçar sayesinde tekrardan gün yüzüne çıktı.
21.01.2024 Eğitim

Benzer Haber Etiketleri

Şifalı ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.