Slikon Vadisi

Slikon Vadisi

Son dakika slikon vadisi haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan slikon vadisi gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan slikon vadisi haber sayfamızda...

Slikon Vadisi

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 23 slikon vadisi haberi bulunmuştur.
‘Silikon Vadisi’nin yıldızı kaçacaktı!
‘Silikon Vadisi’nin yıldızı kaçacaktı! ‘Silikon Vadisi’nde kurduğu şirketle büyük bir dolandırıcılığa imza atan Elizabeth Holmes’un mahkemede suçlu bulunmasının ardından Meksika’ya tek yön uçak bileti aldığı ortaya çıktı.
23.01.2023 Dünya
Olağan Düzeni Bozan Olağanüstü Mekanlar
Olağan Düzeni Bozan Olağanüstü Mekanlar New York’ta yaşayan mimar ve dijital sanatçı Ceren Arslan ile kurucusu olduğu ve sanat projesi niteliğindeki tüm yaratıcı işlerini topladığı EXIT platformu üzerine…
30.10.2022 Mimarlık
Doğru proje  doğru zaman!
Doğru proje doğru zaman! Yemeksepeti’nin kurucu ortağı ve eski CEO’su Nevzat Aydın örnek başarı hikayesini ve deneyimlerini İzmirli girişimcilerle paylaştı.
8.06.2022 Ege
Silikon Vadisi'nden Hollywood'a
Silikon Vadisi'nden Hollywood'a ABD'de Silikon Vadisi'ndeki teknoloji şirketiyle yatırımcıları dolandırmaktan mahkûm olan Elizabeth Holmes'ın hayatı film oluyor. Filmde Holmes'u Jennifer Lawrence canlandıracak
23.01.2022 Dünya
Güvenlik firması kendi kadın çalışanlarını yüz tanıma teknolojisiyle taciz etti
Güvenlik firması kendi kadın çalışanlarını yüz tanıma teknolojisiyle taciz etti Silikon Vadisi merkezli bir güvenlik firması, satış müdürlerinin firmanın yüz tanıma teknolojisini kullanarak kadın çalışanları taciz ettiği iddialarına sahne oldu. 1.6 milyar dolar değerindeki Verkada firmasının ofislerinde kendi güvenlik kameraları kullanılıyor.
28.10.2020 Teknoloji
ABD karantinaya geri dönüyor!
ABD karantinaya geri dönüyor! Dünya genelinde koronavirüsten en fazla etkilenen ülke olan ABD’de kısıtlamaların esnetilmesinin ardından rekor vaka artışlarının yaşandığı Kaliforniya eyaletinde tekrar karantina uygulanacağı açıklandı.
15.07.2020 Dünya
BTM, WinGlobal projesi ile  Silikon Vadisi’ne açılıyor
BTM, WinGlobal projesi ile Silikon Vadisi’ne açılıyor İstanbul Ticaret Odası’nın (İTO) girişimciliği teşvik için kurduğu Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi (BTM) İstanbul’un global ölçekteki rekabet gücünü ve bölgesel çekim gücünü artıracak WinGlobal projesinin ilk mezunlarını Silikon Vadisi’ne gönderiyor. 5 girişim Silikon Vadisi’nde ABD’deki melek yatırımcılara projelerini sunabilecek.
23.08.2019 Ekonomi
Silikon Vadisi devlerine rekabet soruşturması
Silikon Vadisi devlerine rekabet soruşturması ABD Adalet Bakanlığı’nın, aralarında Google’ın sahibi olan Alphabet, Amazon, Apple ve Facebook’un da bulunduğu dev teknoloji şirketlerine soruşturma açmaya hazırlandığı bildirildi.
22.08.2019 Ekonomi
Küçük Silikon Vadisi geliyor
Küçük Silikon Vadisi geliyor Ege Üniversitesi, Türk Patent ve Marka Kurumu listesinde 49 başvuruyla altıncı oldu. Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Yeni Slikon Vadisi yapılacak” müjdesi verdi
14.08.2018 Ege
Silikon Vadisi'nde Türkiye'yi temsil edecek
Silikon Vadisi'nde Türkiye'yi temsil edecek Apple'de stajı kabul edilen Gümüşhane'li genç bilgisayar mühendisi Işıkcan Yılmaz, Silikon Vadisi'nde Türkiye'yi temsil edecek.
13.04.2017 Teknoloji
Silikon Vadisi'nde Türkiye'yi temsil edecek
Silikon Vadisi'nde Türkiye'yi temsil edecek Apple'de stajı kabul edilen Gümüşhane'li genç bilgisayar mühendisi Işıkcan Yılmaz, Silikon Vadisi'nde Türkiye'yi temsil edecek.
13.04.2017 Teknoloji
‘Siber savaş’a karşı beyaz korsan ordusu!
‘Siber savaş’a karşı beyaz korsan ordusu! ‘Ortadoğu’nun Silikon Vadisi’ olarak nitelendirilen Tel Aviv’deki Beer Sheva’da teknolojideki son gelişmeler tanıtıldı. Çölün ortasında kurulan teknoloji vahasındaki en dikkat çekici buluşlar ise siber savaşa karşı geliştirilen son teknolojiler...
8.07.2016 Dünya
‘ÇİÇEK ÇOCUK’ DÜNYAYI DEĞİŞTİRDİ VE GİTTİ...
‘ÇİÇEK ÇOCUK’ DÜNYAYI DEĞİŞTİRDİ VE GİTTİ... 68 kuşağı ve 70’ler, çiçek çocukların dönemi... İşte bu yılların hippisi, aşk ve teknoloji peşinde koşan çıplak ayaklı isyankar genci ‘Steve’... Steve Jobs kansere yenik düştü. 13’lü yaşlarda başladığı teknoloji yolculuğuna arkasında devrim niteliğinde ürünler bırakarak gitti. Geleceğe neler bıraktığı ise Apple’ın kasasında gizli
6.10.2011 Ekonomi
iPhone 4S'in, Steve Jobs'un ölümü ile ilgisi ne?
iPhone 4S'in, Steve Jobs'un ölümü ile ilgisi ne? Steve Jobs'un ölümünün ardından Çin'den, dünyaya yeni tanıtılan iPhone 4S için inanılmaz bir iddia geldi.
6.10.2011 Dünya
iPhone 4S'in, Steve Jobs'un ölümü ile ilgisi ne?
iPhone 4S'in, Steve Jobs'un ölümü ile ilgisi ne? Steve Jobs'un ölümünün ardından Çin'den, dünyaya yeni tanıtılan iPhone 4S için inanılmaz bir iddia geldi.
6.10.2011 Dünya
BENDEN BURAYA KADAR
BENDEN BURAYA KADAR 350 milyar dolarlık Apple’ın başarısının 1 numaralı ismi Steve Jobs’un hastalığı ağırlaştı. Microsoft’un kurucusu Bill Gates’in ‘en ilham verici kişi’, ABD Başkanı Barack Obama’nın ‘Amerikan rüyasının simgesi’ olarak gördüğü Jobs, Apple CEO’luğundan istifa etti
25.08.2011 Ekonomi
Bakan Ergün 'Slikon Vadisi'nin tarihini verdi
Bakan Ergün 'Slikon Vadisi'nin tarihini verdi Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) bünyesinde hayata geçecek olan Omron Otomasyon Teknolojileri Laboratuvarının açılışı yapıldı.
22.07.2011 Siyaset
YouTube’u iyi ki sattık yoksa batardık!
YouTube’u iyi ki sattık yoksa batardık! YouTube’u 2006’da 1.6 milyar dolara Google’a satan genç girişimci Chad Hurley, YouTube’u satmaktan pişmanlık duymadığını söyledi
21.06.2011 Ekonomi
Amerikalı yöneticiler kravatı çıkardı
Amerikalı yöneticiler kravatı çıkardı Amerikanın en karlı şirketlerinin patronları ve üst düzey yöneticileri, sadece sosyal ağları, bilgisayarı ve akıllı otomobilleri ile değil, aynı zamanda kravatı ve ceketi bir kenara bıraktıkları kazaklı, kot pantolonlu ve terlikli giyim tarzlarıyla da 21. yüzyılı şekillendiriyorlar.
11.03.2011 Ekonomi
Diplomasız milyonerler listesinde bir Türk
Diplomasız milyonerler listesinde bir Türk Forbes Dergisi diploması bile olmayan 25 ünlü dolar multi milyonerini açıkladı. Listede Türkiye’den Ahmet Nazif Zorlu da yer aldı. Forbes 15 yaşında ailesine yardım etmek için okulu terk eden Türk işadamının başarılı yaşam öyküsüne yer verdi.
10.12.2010 Ekonomi
Ekşisözlük para bastı, Microsoft'u bıraktı
Ekşisözlük para bastı, Microsoft'u bıraktı Sitenin fikirbabası Sedat Kapanoğlu, Slikon Vadisi'nde Microsoft'taki işini bırakıp döndü. Referans
27.11.2009 Ekonomi
Farklı renkler
Farklı renkler Farklı renkler
17.06.2002 The Others
Amerika’nın 'Silikon Vadisi’ne Nazilli'den rakip: "Patlıcan Vadisi"
Amerika’nın 'Silikon Vadisi’ne Nazilli'den rakip: "Patlıcan Vadisi" Aydın'ın Nazilli ilçesinde dört kuşaktır süregelen patlıcan oymacılığı işi mahallelinin de ekmek kapısı oldu. Mahalleliye ekmek kapısı olan Karaefe ailesi, yaklaşık 10 yıl önce dönemin Kaymakamı Caner Yıldız tarafından keşfedilen ve ‘Amerika’nın Silikon Vadisi varsa Nazilli’nin de Patlıcan Vadisi var’ sloganı ile Türkiye’ye tanıtılan Yıldıztepe Mahallesinde oyulan ve kurutulan patlıcanın ünü dört kıtaya yayıldı. Uzun yaşamın merkezi olan Nazilli'de yetiştirilen ve marka olan ürünler, dünya ülkelerinin mutfaklarında da yerini aldı. ABD'nin teknoloji merkezi ‘Silikon Vadisi’ gibi artık Nazilli’de de ‘Patlıcan Vadisi’ var. Dedesi Abdullah Kandak’ın 1960’lı yıllarda ürettikleri taze patlıcanı değerinden satamayınca yeni yöntemler arayışı içerisinde kurutma işlemini keşfetmesinin ardından ailenin 3. kuşak isimleri olan Abdullah ve Turgay Karaefe kardeşlerin girişimcilik ruhu ile marka haline getirdikleri patlıcan kurusunu tüm dünya tanıdı. ‘Patlıcan Vadisi’ diye bilinen, sadece Yıldıztepe Mahallesi ve doğu-batı yönünde kalan yaklaşık 7 kilometrelik alanda sağlıklı kurutma yapan Karaefe Gıda Ltd.Şti, elde ettiği ürünün büyük bölümünü dört kıtaya ihracat yapıyor. Nazilli'nin kuru sebze işletmeciliğiyle de ün saldığını belirten Turgay Karaefe, “Nazilli'de büyük bir sektör halini alan sebze kurutma işleminde Patlıcan, dolmalık biber, kabak, bamya, fasulye, dolmalık ve kızartmalık domatesle dünya pazarlarında iddialı çıkış yapıyoruz. Çeşitliliğin artmasıyla bu sektörde çalışan kişi sayısının çoğalmasıyla birlikte Nazilli ekonomisi canlandı. İklimi, havası ve bulunduğu konumdan dolayı Nazilli'de 42 çeşit ürün yetişiyor. Böyle kurutma yöntemleriyle de sebzelerimizi dört mevsim yenilebilecek duruma getiriyoruz. Güneşin yardımıyla tamamen doğal yöntemlerle kurutulan sebzelerimizle marka olduk" dedi.
11.09.2019 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Slikon Vadisi ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.