Trans Yağ

Trans Yağ

Son dakika trans yağ haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan trans yağ gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan trans yağ haber sayfamızda...

Trans Yağ

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 309 trans yağ haberi bulunmuştur.
Siz onları yedikçe onlar beyni yiyor!
Siz onları yedikçe onlar beyni yiyor! Beslenme alışkanlıklarımız yalnızca kalp hastalıkları, diyabet gibi sorunlara yol açmakla kalmıyor. Beslenmenin beyin sağlığı ile de güçlü bir ilişkisi var. Sağlıksız gıdalar konsantrasyonu düşürüyor, hafızayı etkiliyor. Kalp dostu Akdeniz tipi beslenme ise beyne de dost.
21.01.2024 Gündem
Bakan Yumaklı'dan yapay et iddialarına ilişkin açıklama: İzin verilmesi söz konusu değildir
Bakan Yumaklı'dan yapay et iddialarına ilişkin açıklama: İzin verilmesi söz konusu değildir Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, zaman zaman 'bakanlık yapay ete izin verdi' gibi bazı haberler, paylaşımlar yapıldığını belirterek, "Yapay et bakanlığımızın hiçbir zaman gündeminde olmamıştır, olmayacaktır. Yapay et üretimine izin verilmesi söz konusu değildir" dedi.
10.01.2024 Ekonomi
Yeni yılda elinizi bile sürmeyin! Liste belli oldu: Yedikçe zehir etkisi yaratıyor
Yeni yılda elinizi bile sürmeyin! Liste belli oldu: Yedikçe zehir etkisi yaratıyor Bazı yiyeceklerin tadı, kokusu ve görüntüsü ne kadar cezbedici olsa da sağlığa olan zararları nedeniyle kaçınmanız gerekiyor. İşte yeni yıla yepyeni bir beslenme rutiniyle giriş yapmak isteyenler için uzak durulması gereken zararlı besinler, açıklıyoruz!
Mide yanmasını hafife almayın! 'Gizli kalp' belirtilerini tek tek açıkladı
Mide yanmasını hafife almayın! 'Gizli kalp' belirtilerini tek tek açıkladı Gün içinde birçok kişinin yaşadığı ve ciddi bir rahatsızlık olarak görülmeyen rahatsızlıklar, kimi zaman ciddi problemlerin habercisi olabiliyor. Bunlardan biri de mide yanması. Uzmanlar, mide yanmasının kalp rahatsızlıklarının habercisi olabileceğine dikkat çekiyor.
28.09.2023 Genel Sağlık
400 gram meyve yetiyor! İdeal kilonun sırrını açıkladı
400 gram meyve yetiyor! İdeal kilonun sırrını açıkladı Aşırı kilo ve obezite günümüzün en ciddi sağlık problemlerinden birisi haline gelmiş durumda. Uzman Diyetisyen İrem Akpolat, ideal kiloda ilk akla gelenin sağlıklı bir yaşam tarzı olduğunu belirterek, yeterli ve dengeli beslenmenin ideal kilo için şart olduğunu söyledi.
15.09.2023 Genel Sağlık
Tarım Bakanlığı: GDO’ya geçit yok
Tarım Bakanlığı: GDO’ya geçit yok Tarım ve Orman Bakanlığı, “Gıdada GDO denetimi yapılmıyor”, “Türkiye tohumculukta dışa bağımlı hale geldi” iddialarına bu ay güncellediği “Kamuoyunda Gündeme Gelen İddialar ve Gerçekler” isimli kitapçığıyla yanıt vermeye devam etti.
12.01.2023 Gündem
Keto diyet yalan oldu
Keto diyet yalan oldu Avrupa Diyet Derneği ile Obezite Derneği, ezberleri yerle bir eden beslenme rehberini açıkladı. Düşük karbonhidrat içeren ketojenik ve aralıklı diyetin diyabet ve obezitede etkili olmadığı bildirildi. Uzmanlar, Akdeniz, Nordik ve Vegan beslenme dışındaki diyetlerden uzak durulmasını önerdi.
10.10.2022 Gündem
İltihaplanmaya sebep olabilecek besinler
İltihaplanmaya sebep olabilecek besinler Enflamasyon duruma bağlı olarak iyi veya kötü olabilir. Örneğin; yaralandığınızda veya hastalandığınızda enflamasyon vücudunuzun kendini korumanın doğal yolu budur. Vücudunuzun hastalıktan korunmasına ve iyileşmeyi teşvik etmesine yardımcı olabilir. Öte yandan, kronik, sürekli iltihaplanma, diyabet, kalp hastalığı ve obezite gibi hastalık riskinin artmasıyla bağlantılıdır. İlginç bir şekilde, yediğiniz yiyecekler vücudunuzdaki iltihabı önemli ölçüde etkileyebilir. Uzman Diyetisyen Aysima Duygu Aksoy, iltihaplanmaya neden olabilecek 5 yiyeceği sıraladı.
Bu yiyecekleri tüketin, gebe kalma şansınızı artırın
Bu yiyecekleri tüketin, gebe kalma şansınızı artırın Her çift belli bir zaman sonra çocuk sahibi olmak ister. Ancak Sağlık Bakanlığı verilerine göre Türkiye'de 2 milyon çift çocuk sahibi olamıyor ya da zorlanıyor. Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Prof. Dr. Gökalp Öner, gebelik şansını artıran altın değerinde 10 besini sıraladı.
23.05.2022 Kadın Sağlığı
Vücuttaki iltihaplanmaya sebep olabilecek 5 besin
Vücuttaki iltihaplanmaya sebep olabilecek 5 besin Günlük olarak tükettiğimiz bazı besinler vücutta iltihaplanmaya sebep olarak hastalıkları da beraberinde getiriyor. Uzman Diyetisyen Zülal Yalçın vücutta iltihaplanmaya sebep olabilecek 5 besini sıraladı.
‘Veganlığın temeli: Hayvanların acısı’
‘Veganlığın temeli: Hayvanların acısı’ Türkiye’de de her geçen gün daha geniş kitlelerce benimsenen veganizmle ilgili Vegan Derneği Kurucu Başkanı Ebru Arıman ‘Hayvanlar, beslenme alışkanlıklarımız yüzünden ölçülemez derecede acı çekiyor. Veganlığın temelinde her şeyden önce bu etik tutum yatıyor’ diyor.
2.05.2022 Gündem
Bebek bisküvisi alırken dikkat edilmesi gereken en önemli kriter
Bebek bisküvisi alırken dikkat edilmesi gereken en önemli kriter Annelerin kurtarıcısı, bebeklerin en sevdiği atıştırmalıkların başında gelen bebek bisküvileri hakkında neler biliyorsunuz? Her markette, internette karşımıza çıkan bu ürünleri tercih ederken bazı kriterlere dikkat etmekte fayda var. Bebek bisküvisi alırken nelere bakılması gerektiğini Biyolog Özlem Atabaş ve Beslenme Uzmanı Didem Kanca Üstay açıkladı.
27.04.2022 Çocuk Sağlığı
Aniden karar verip vegan oldular! Hızla yayılıyor, peki ya çocuklar?
Aniden karar verip vegan oldular! Hızla yayılıyor, peki ya çocuklar? Yalnızca bitkisel beslenmeyi seçen veganlar, hayvansal hiçbir ürünü tüketmiyor ve yaşamlarının her alanında da buna dikkat ediyor. Peki çocuklarını da vegan olarak yetiştiren aileler hata mı yapıyor? Geçtiğimiz günlerde sosyal medyada tartışma yaratan ve tıp dünyasını bile ikiye bölen bu konudaki eleştirileri, veganlığı tercih eden uzmanlar ile bu yaşam biçimini benimseyenlere sorduk.
3.04.2022 Gündem
Baharda fazla kilolardan kurtularak fit ve zinde olmanın 10 püf noktası
Baharda fazla kilolardan kurtularak fit ve zinde olmanın 10 püf noktası Bahar aylarıyla birlikte, pandemide alınan fazla kilolardan kurtulma arayışları da başladı. Kimileri bu uğurda şok diyetlere yönelmekten kaçınmazken Beslenme ve Diyet Uzmanı Dilan Eker, her diyetin kişiye özel olması gerektiğini ve şok diyetlerin sağlığı ciddi şekilde tehdit ettiğini vurguluyor. Peki bahar mevsiminde fazla kilolardan en sağlıklı şekilde nasıl kurtulunabilir?
Tüp bebek tedavisinde beslenmeye dikkat!
Tüp bebek tedavisinde beslenmeye dikkat! Tüp bebek tedavisi görüyorsanız ya da tedaviye başlamak üzereyseniz, bu yolculukta beslenmenize de mutlaka dikkat etmeniz gerekiyor. Sağlıklı beslenmenin pek çok hastalığın tedavisinde önemli bir yeri olduğu gibi tüp bebek tedavisi üzerinde de olumlu etkileri bulunmaktadır. Her iki cinsiyette de sağlıklı hormonların üretimi ve çalışması, sperm üretimi ve kalitesi, yumurta kalitesi ve sayısı, rahim ortamının sağlıklı olması gibi faktörler bireylerin tükettiği besin ve içeceklerle ilişkilidir. Uzman Diyetisyen Ece Dönmez, tüp bebek sürecinde beslenme hakkında bilgi verdi.
11.12.2021 Kadın Sağlığı
Tüp bebek tedavisinde hangi besinler tüketilir, hangi besinler tüketilmez?
Tüp bebek tedavisinde hangi besinler tüketilir, hangi besinler tüketilmez? Özellikle kısırlıkla ilgili tedavilerin başında gelen bir yöntem olan tüp bebek tedavisi bebeği olmayan çiftlere bir umut oluyor. Tüp bebek tedavisinde de diğer her tedavide olduğu gibi beslenme düzeni büyük önem taşıyor. Peki, tüp bebek tedavisinde nasıl beslenilmeli? Tüp bebek tedavisinde hangi besinler tüketilmez? Tüm bu soruların cevaplarını Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Yücel Karaman sizler için yanıtladı.
16.10.2021 Kadın Sağlığı
Kantinlerde yeni dönem! Okul Gıdası logosuz ürünler artık yasak ama...
Kantinlerde yeni dönem! Okul Gıdası logosuz ürünler artık yasak ama... Öğrencilerin sağlıklı beslenebilmesi amacıyla okul kantinlerinde satılan gıdalara, 'Okul Gıdası' logosu zorunluluğu getirildi. Okulların açılmasıyla uygulama başladı ancak pratikte henüz başarılı olunamadı. Kantinlerde hâlâ logosuz ürünler satılmaya devam ediyor. Peki yaşanan aksamanın sebebi ne? Neden kararın hayata geçirilmesinde sorunlar yaşanıyor? Listedeki ürünleri tek tek sayan uzmanlar ve sektör temsilcileri, dikkat çeken tespitlerde bulundu.
16.10.2021 Gündem
Akciğer Bronşları Nasıl Temizlenir? Akciğerleri Temizleme Kürleri Nasıl Hazırlanır?
Akciğer Bronşları Nasıl Temizlenir? Akciğerleri Temizleme Kürleri Nasıl Hazırlanır? Bilindiği gibi akciğer kanseri en yaygın kanser türlerinden bir tanesidir. Canlılığın devamı için nefes alıp vermek oldukça önemlidir. Bunu da akciğerlerimiz ile sağlarız. Bu sebeple de akciğerlerimize iyi bir şekilde bakmamız gerekir. Akciğer bronşları nasıl temizlenir? Akciğerleri temizleme kürleri nasıl hazırlanır? İşte, merak edilen tüm detaylar...
15.09.2021 Sağlık
Soğuk duş almak yüksek tansiyonu düşürür mü?
Soğuk duş almak yüksek tansiyonu düşürür mü? Hipertansiyon, damarlarımızdaki kan basıncının istirahatte, fiziksel ve psikolojik stresin olmadığı koşullarda 130/80 mmHg değerinin üzerinde olması olarak tanımlanıyor. Ülkemizde yapılan Türk Hipertansiyon Prevalans çalışmasında; 18 yaş üstü kişilerin yüzde 31’inde ‘hipertansiyon’ tespit edilmiş. Yani, ülkemizde her 3 kişiden biri, hipertansiyon hastası! Uzun yıllar hiçbir belirti vermediği için ‘sinsi hastalık’ olarak nitelendirilen hipertansiyon; kalp krizi, kalp yetmezliği, felç, böbrek yetmezliği ve periferik damar hastalığı için majör risk faktörünü oluşturuyor. Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Bekir Sıtkı Cebeci, konu hakkında bilgi verdi.
7.09.2021 Genel Sağlık
Çocukların beslenmelerinde nelere dikkat etmeliyiz?
Çocukların beslenmelerinde nelere dikkat etmeliyiz? Çocukluk çağı obezitesi son yıllarda oldukça arttı. Sağlık Bakanlığının yaptığı “Çocukluk Çağı Obezite Araştırması (COSI-TR)” sonuçlarına göre Türkiye’de 5 çocuktan 1'i obez. Bunun yanında obezite birçok hastalığı beraberinde getirmektedir. Dolayısıyla çocuğumuzun hem sağlıkla büyümesi hem de sağlıklı kilo aralığında olması önemlidir. Diyetisyen Mevhibe Erkek, çocukların beslenme düzenlerinde dikkat edilmesi gerekenler hakkında bilgi verdi.
Sağlıksız gıdaların vergisi artırılmalı
Sağlıksız gıdaların vergisi artırılmalı TBMM Obezite Alt Komisyonu, Kovid-19 salgını sürecinde gittikçe artan obezite ile mücadele için, “kola ve gazozdaki şekere sıkı takip, besleyici olmayan gıdaların vergisinin artırılması’’ gibi bir dizi öneride bulundu...
1.06.2021 Gündem
Hipertansiyon tanısı nasıl konur?
Hipertansiyon tanısı nasıl konur? Sinsi bir şekilde başlayıp ilerleyen bu hastalığın teşhis edilebilmesi için her bireyin en azından 6 ayda bir kere tansiyon değerlerini kontrol etmesi gerektiğinin önemini vurgulayan Doç. Dr. Muhammed Keskin; Hipertansiyon nedir, nasıl teşhis edilir, tedavisi mümkün müdür, Kontrol altına almak için neler yapılmalıdır, kimler hipertansiyon hastası adayıdır, riskleri en aza indirmek için uzak durulması gerekenler nelerdir? gibi soruların cevaplarını yanıtladı.
13.05.2021 Genel Sağlık
Bayram şekeri ve çikolata uyarısı
Bayram şekeri ve çikolata uyarısı Gıda Mühendisleri Derneği Başkanı Abdussamed Boyu, Ramazan Bayramı'nda "uygun fiyatlı" bayram şekeri ve çikolata tüketiminin sağlığı etkileyebileceği uyarısında bulundu.
12.05.2021 Ekonomi
Beslenmek ile gıdalanmak arasındaki fark nedir?
Beslenmek ile gıdalanmak arasındaki fark nedir? Dengeli beslenme yalnızca ideal kiloya ulaşmak için değil aynı zamanda sağlıklı ve uzun bir yaşam adına da önem taşıyor. Özellikle pandemi döneminde vücudu hastalıklara karşı korumak ve direncini artırmak için dengeli beslenmek gerekiyor. Ancak sağlıklı beslenirken, sağlıklı gıdalanabiliyor muyuz? Sağlıklı gıdalardan yeterli ve dengeli bir ölçüde alırsak vücudun bütün olarak bir denge kazanması sağlanıyor.
Dört  mevsimlik lezzetler
Dört mevsimlik lezzetler Kahramanmaraş denildiğinde herkesin aklına hemen dondurma gelir. Ama şehrin mutfak zenginliği dondurmadan çok daha derinlere gidiyor.
17.04.2021 Cumartesi

Benzer Haber Etiketleri

Trans Yağ ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.