Zilhicce Ayı

Zilhicce Ayı

Son dakika Zilhicce ayı haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Zilhicce ayı gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Zilhicce ayı haber sayfamızda...

Zilhicce Ayı

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 57 zilhicce ayı haberi bulunmuştur.
2023 ZİLHİCCE AYI; Zilhicce ayı bugün mü başladı, oruç hangi günlerde tutulur? Zilhicce ayı mesajları ve sözleri...
2023 ZİLHİCCE AYI; Zilhicce ayı bugün mü başladı, oruç hangi günlerde tutulur? Zilhicce ayı mesajları ve sözleri... Zilhicce ayı, Hicri takvime göre yılın 12. ve son ayı olarak bilinir. Bu ay Hac ibadeti ve Kurban İbadetinin yapıldığı ay olarak da bilinir. Zilhicce ayının ilk on günü içerisinde oruç tutmak oldukça faziletlidir. İşte Zilhicce ayı mesajları, anlamı ve oruç tutmanın önemine ilişkin detaylar...
19.06.2023 Bilgi Rehberi
Gadir Hum Bayramı ne zaman 2022? Gadir-i Hum nedir, neler yapılır?
Gadir Hum Bayramı ne zaman 2022? Gadir-i Hum nedir, neler yapılır? Gadir-i Hum Bayramı, her yıl kutlanıyor. Hicri takvime göre Zilhicce Ayı'nın 18. günü olarak kabul edilir. Bu özel günde, bol bol dualar edilir, namaz kılınır ve oruç tutulur. Bayram olarak kutlanan Gadir-i Hum nedir, kimler kutlar? Bu sene Gadir Hum bayramı ne zaman?
11.07.2022 Bilgi Rehberi
Vacip Kurbanı Nedir, Nede Kesilir? Vacip Kurbanı Ne Zaman Kesilmelidir?
Vacip Kurbanı Nedir, Nede Kesilir? Vacip Kurbanı Ne Zaman Kesilmelidir? Vacib kurbanı sıklıkla kullanılan vecibeler arasındadır. Özellikle kullanım alanı bakımından önem taşıyan dini vecibeler arasında yer almaktadır. Bu bakımdan Vacip kurbanı nedir, nede kesilir? Vacip kurbanı ne zaman kesilmelidir öğrenebilir ve buna göre dini vecibeleri yerine getirebilirsiniz. Vacip kurbanı nedir, nede kesilir? Vacip kurbanı ne zaman kesilmelidir detaylarıyla derledik.
22.04.2022 Eğitim
Zilhicce Ayı Nedir, Faziletleri Nelerdir? Zilhicce Ayı İbadetleri Nelerdir?
Zilhicce Ayı Nedir, Faziletleri Nelerdir? Zilhicce Ayı İbadetleri Nelerdir? Zilhicce ayı, sıklıkla araştırılan konulardan biridir. Özellikle kullanım alanı açısından da yüksek öneme sahip konular arasındadır. Bu bakımdan Zilhicce ayı nedir öğrenebilir faziletleri hakkında da bilgi sahibi olabilirsiniz. Zilhicce ayı nedir, faziletleri nelerdir? Zilhicce ayı ibadetleri nelerdir detaylarıyla derledik.
19.04.2022 Ramazan
Haram Aylar Nelerdir? Haram Aylarda Ne Yapılmaz? Haram Aylar İle İlgili Ayetler...
Haram Aylar Nelerdir? Haram Aylarda Ne Yapılmaz? Haram Aylar İle İlgili Ayetler... Haram aylar, Hz. İbrahim'in peygamber olduğu dönemde başlayıp günümüze kadar ulaşmış köklü bir gelenektir. Toplam 4 aydan oluşur. Kendi içerisinde ''Ferd Aylar'' ve ''Serd Aylar'' olarak ikiye ayrılır. Kuran'ı Kerim'in birçok ayetinde de haram aylardan bahsedilir. Haram aylar nelerdir? Haram aylarda ne yapılmaz? Merak edilen tüm soruları örnek ayetlerle derledik.
17.02.2022 Dini Bilgiler
Gadir-i Hum Bayramı ne zaman? Gadiri Hum nedir, ne anlama geliyor?
Gadir-i Hum Bayramı ne zaman? Gadiri Hum nedir, ne anlama geliyor? Kurban Bayramı geldi, Gadir-i Hum Bayramı için de bekleyiş sürüyor. Şii mezhebinin inancına göre Gadiri Hum en büyük bayramlardan biri... Hz. Muhammed, Gadiri Hum'daki konuşmasında Hz. Ali'yi halefi olarak tayin etmişti. Bu nedenle Aleviler için bu gün büyük bir anlam ifade ediyor.
29.07.2020 Gündem
Zilhicce ayı nedir, ne zaman? 2020 Zilhicce ayı nasıl değerlendirilmeli?
Zilhicce ayı nedir, ne zaman? 2020 Zilhicce ayı nasıl değerlendirilmeli? Zilhicce ayı ne zaman sorusu vatandaşlar tarafından araştırma konusu olmaya devam ediyor. Hac ibadetinin de içerisinde yer aldığı Mübarek Zilhicce ayının ilk 10 günü çok ayrı bir yerde tutulmuştur. Zilhicce ayının ilk on günü içerisinde yapılan ibadetlerin büyük sevabı vardır. Peki 2020 Zilhicce ayı ne zaman, başladı mı, nasıl değerlendirilmeli?
23.07.2020 Gündem
Zilhicce ayı nedir? Ne zaman başlayacak?
Zilhicce ayı nedir? Ne zaman başlayacak? Sözlükte “hac ayı” anlamındaki zilhicce (zülhicce, zülhacce) kamerî yılın zilkadeden sonra gelen son ayıdır. Vatandaşlar arasında merak konusu olan Zilhicce ayının fazileti nedir? 2019 Dini günler takviminde Zilhicce ayının başlangıç ve bitiş tarihi yerini aldı. İşte merakla araştırılan o günler...
1.08.2019 Gündem
Zilhicce ayı hani tarihte başlıyor? Zilhicce ayının oruç tutmanın fazileti nedir?
Zilhicce ayı hani tarihte başlıyor? Zilhicce ayının oruç tutmanın fazileti nedir? Zilhicce ayına girmemize kısa bir süre kala bu ayın önemi ve fazileti ile ilgili araştırmalar da başladı. Peki Zilhicce ayı hani tarihte başlıyor? İşte hem bu sorunun yanıtı hem de zilhicce ayının oruç tutmanın fazileti...
19.06.2019 Gündem
Zilhicce ayı ne zaman? Zilhicce’nin ilk on gününün fazileti nedir?
Zilhicce ayı ne zaman? Zilhicce’nin ilk on gününün fazileti nedir? Vatandaşlar arasında merak konusu olan Zilhicce ayının ne zaman idrak edileceği araştırılıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı bu sorunun yanıtını resmi internet sitesi üzerinden yanıtladı. İşte Zilhicce ayı ne zaman? Zilhicce’nin ilk on gününün fazileti nedir? sorularının yanıtları...
8.06.2019 Gündem
Zilhicce ayının faziletleri nelerdir? Hangi ibadetler yerine getirilmelidir?
Zilhicce ayının faziletleri nelerdir? Hangi ibadetler yerine getirilmelidir? Zilhicce ayına kısa bir süre kala Müslümanlar tarafından Zilhicce ayının faziletleri araştırılıyor. Kurban Bayramı'nın bulunduğu ay Zilhicce ayı olarak adlandırılıyor. Peki bu ayın faziletleri nelerdir? Hangi ibadetler yerine getirilmeli?
24.08.2017 Gündem
Muharrem ayında yapılacak ibadetler ve dualar nelerdir?
Muharrem ayında yapılacak ibadetler ve dualar nelerdir? Muharrem ayının İslam tarihinde belli başlı üç önemli özelliği vardır. Birincisi oruç, ikincisi Hicrî takvimin başlangıcı olması, diğeri de Hz. Hüseyin ve evlatlarının Kerbela'da şehit edilmesidir. Peki Muharrem ayında yapılacak ibadetler ve dualar nelerdir? İşte o ayrıntılar...
16.10.2015 Gündem
ZİLKADE AYI HANGİ GÜN BAŞLIYOR 2024? Zilkade ne demek, Zilkade ayı faziletleri neler, hangi gün başlıyor?
ZİLKADE AYI HANGİ GÜN BAŞLIYOR 2024? Zilkade ne demek, Zilkade ayı faziletleri neler, hangi gün başlıyor? Zilkade, Hicri takvime göre yılın 11. ayı olarak bilinir ve Zilhicce ayından önce idrak edilmeye başlanır. Haram aylar arasında yer alan Zilkade ayı ne zaman başlıyor? Zilkade ne demek, faziletleri neler?
9.05.2024 Bilgi Rehberi
Maide Suresi Okunuşu ve Anlamı: Maide Suresi Türkçe Okunuşu, Anlamı, Arapça Yazılışı, Fazileti, Diyanet Meali
Maide Suresi Okunuşu ve Anlamı: Maide Suresi Türkçe Okunuşu, Anlamı, Arapça Yazılışı, Fazileti, Diyanet Meali Maide süresi Medine’de indirildi. Sürenin 3.ayeti ise Mekke’ de nazil olmuştur. Toplam ayet sayısı 120 olan Maide Suresi Mushaftaki sıralamada beşinci, iniş süresine göre 112.süre olmaktadır. 6. cüzde yer alan surenin ismi 112. Ve 114. Ayetlerde bulunan maide “sofra” anlamını taşımaktadır. Maide Suresi Türkçe okunuşu, anlamı, konusu, Arapça yazılışı, fazileti, diyanet meali ile ilgili detaylı bilgi almak için içeriğimize göz atabilirsiniz.
24.10.2023 Sureler
HİCRİ YILBAŞI ve MUHARREM AYI MESAJLARI & SÖZLERİ: Resimli, dualı ve en güzel Muharrem Ayı - Hicri Yılbaşı Kutlama Mesajı...
HİCRİ YILBAŞI ve MUHARREM AYI MESAJLARI & SÖZLERİ: Resimli, dualı ve en güzel Muharrem Ayı - Hicri Yılbaşı Kutlama Mesajı... Hicri yılbaşı ve Muharrem ayının 1. günü idrak ediliyor. Bu tarih aynı zamanda Zilhicce ayının son gecesini Muharrem ayının birinci gününe bağlayan zamandır. Muharrem ayı içerisinde ayrıca Aşure günü de yer alıyor. İslam aleminin en mübarek tarihlerinden olan hicri yılbaşı veya 1 Muharrem kutlama mesajlarını sevdiklerine iletmek istiyor! Resimli ve en güzel ve dualı Muharrem ayı ve hicir yılbaşı tebrik mesajları...
18.07.2023 Bilgi Rehberi
Hicri Yılbaşı ne zaman hangi gün? Hicri Takvime göre Yılbaşı hangi gün önemi nedir?
Hicri Yılbaşı ne zaman hangi gün? Hicri Takvime göre Yılbaşı hangi gün önemi nedir? Hicri Yılbaşı ne zaman hangi gün soruları araştırma konusu olmaya devam ediyor. Müslümanlar Hicri takvime göre yılbaşı hangi gün ve bu yıl hangi tarihte sorularına yanıt arıyor. Peki Hicri Yılbaşı nasıl ortaya çıktı önemi nedir?
29.07.2022 Bilgi Rehberi
Hicri Yılbaşı Nedir, Ne Zamandır? Hicri Yılbaşında Neler Yapılmalı?
Hicri Yılbaşı Nedir, Ne Zamandır? Hicri Yılbaşında Neler Yapılmalı? Hazreti Muhammed’in Mekke’den Medine’ye hicret ettiği tarih, İslam aleminde Hicri takvimin de başlangıcı olarak kabul edilir. Hicri takvimin başlangıcı olarak bilinen Hicri yılbaşını büyük bir heyecanla karşılayan Müslümanlar, Hicri yılbaşında hangi dualar okunur ve neler yapılır merak ediyor. Hicri yılbaşı nedir, ne zamandır sizler için derledik.
28.10.2021 Eğitim
Suudi Arabistan'da 'akıllı hac kartı' uygulaması başladı
Suudi Arabistan'da 'akıllı hac kartı' uygulaması başladı Suudi Arabistan, hacı adaylarına rehberlik ve organizasyon gibi çeşitli hizmetler sunacak "akıllı kart" uygulamasının kullanıma açıldığını duyurdu.
12.07.2021 Dünya
Suudi Arabistan'da Kurban Bayramı 20 Temmuz'da başlayacak
Suudi Arabistan'da Kurban Bayramı 20 Temmuz'da başlayacak Suudi Arabistan makamları, Kurban Bayramı'nın ilk gününün 20 Temmuz Salı günü idrak edileceğini açıkladı.
9.07.2021 Dünya
Arefe Günü oruç tutulur mu? 12 Mayıs Arife Günü oruç tutmanın sevabı, fazileti nedir?
Arefe Günü oruç tutulur mu? 12 Mayıs Arife Günü oruç tutmanın sevabı, fazileti nedir? Bugün Arife günü... Arefe günü oruç tutulur mu sorusu yoğun ilgi görmeye başladı. Mübarek Ramazan Ayı'nın son günü olarak bilinen arefe günü hakkında bilgi almak isteyenler, arefe günü oruç tutmanın sevabı nedir araştırıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı resmi internet sitesi üzerinden arefe günü ve oruç hakkında bilinenleri yayımladı. İşte arefe günü oruç tutulacak mı , sevabı ne sorularının cevapları...
11.05.2021 Gündem
2021 Üç Aylar orucu ne zaman ve kaç gün tutulur, nasıl niyet edilir? Üç Aylar orucu tek gün tutulur mu, işte fazileti...
2021 Üç Aylar orucu ne zaman ve kaç gün tutulur, nasıl niyet edilir? Üç Aylar orucu tek gün tutulur mu, işte fazileti... Bugün Mübarek Üç Aylar'a girdik. Müslüman vatandaşlar ise üç aylarda dini görevlerini yerine getirmek için arayışa koyuldu. Mübarek gün ve aylarda akla ilk gelen ibadetlkerden biri ise oruç tutmak. Peki 2021 Üç Aylar orucu ne zaman ve kaç gün tutulur, nasıl niyet edilir? Üç Aylar orucu tek gün tutulur mu, işte fazileti...
13.02.2021 Gündem
Muharrem ayında hangi ibadetler yapılır? Muharrem ayı orucu hangi günler tutulması gerekir?
Muharrem ayında hangi ibadetler yapılır? Muharrem ayı orucu hangi günler tutulması gerekir? Muharrem Ayına bugün girdik. İslam alemi için önemli bir ay olan Muharrem Ayında dini görevlerini yerine getirmek isteyen vatandaşlar, Muharrem Ayı ibadetleri nelerdir? Muharrem Ayı orucu 2020 ne zaman başlıyor? sorularını araştırmaya başladı. İşte Diyanet tarafından yayımlanan bilgiler...
20.08.2020 Gündem
Hicri Takvim nedir? Hicri aylar hangileridir?
Hicri Takvim nedir? Hicri aylar hangileridir? Müslüman dünya tarafından kullanılan Hicri Takvim oldukça merak konusu olabiliyor. Tarihin uzun devirlerinden beri kullanılan Hicri Takvim, Miladi Takvim’e göre farklılıklar bulundurabiliyor. Hicri Takvim nedir? Hicri Takvim’in ayları olan Hicri aylar hangileridir?
23.07.2020 Hayat
Suudi Arabistan hac sırasında uygulanacak covid-19 önlemlerini açıkladı
Suudi Arabistan hac sırasında uygulanacak covid-19 önlemlerini açıkladı Suudi Arabistan, yeni tip corona virüs (covid-19) nedeniyle bu yıl sadece ülkede yaşayanlarla sınırlı tutulacak hac mevsimi için alınan sağlık önlemlerini duyurdu.
21.07.2020 Dünya
Kurban Bayramı ne zaman? Kurban Bayramı 2020 ayın kaçında, hangi günler?
Kurban Bayramı ne zaman? Kurban Bayramı 2020 ayın kaçında, hangi günler? Temmuz ayına girmemizle birlikte Kurban Bayramı tarihleri merak konusu oldu. Diyanet İşleri Başkanlığı Kurban Bayramı tarihlerini yayımladı. Temmuz ayında yaşanacak olan bayram ayın kaçında ve hangi günlere denk deliyor? İşte 2020 Kurban Bayramı günleri...
5.07.2020 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Zilhicce Ayı ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.