Son dakika gıda israfı haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan gıda israfı gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan gıda israfı haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 263 gıda israfı haberi bulunmuştur.
'Dünya turizm sıralamasında ilk 5’in içinde yer almaya başladık'
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy Gastronomi Derneği ev sahipliğinde Eyüp'te düzenlenen GastroShow’a katıldı. Ersoy burada yaptığı konuşmada, "Bugün geldiğimiz noktada şunu çok açık bir şekilde söyleyebiliriz. Dünyada yeni turizm perspektifini en iyi analiz eden ve bu yeni anlayışa uygun bir altyapı geliştirmeye çalışan ülkelerden biri Türkiye'dir. Türkiye olarak dünya turizm sıralamasında ilk 5'in içinde yer almaya başladık " dedi.
Sorumlu restoran hareketi
Dünyada her yıl 1.5 milyar, Türkiye’de ise 19.1 milyon ton gıda israf ediliyor. Sorumlu Restoran Hareketi (SRH), yürüttüğü Gıda Atık Döngüsü (GAD) projesiyle gıda sektöründe sürdürülebilirlik odaklı çalışmalara imza atıyor.
Güneşle donduracak ‘israf’ son bulacak
Gıda israfına karşı dünyada aşevleri kurulmasına destek oldukları bilgisini veren Arçelik Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Akın Garzanlı elektrik şebekesinin sorunlu olduğu ülkelere yönelik, gıda israfına karşı güneş enerjisiyle çalışan bir buzdolabı çıkardıklarını da söyledi.
Çöpteki servet! İsrafın bedeli: 1 trilyon dolar
Ünlü şef Refika Birgül, İstanbul Kuzguncuk’ta çöp konteynerlerine girdi. Birgül, bağ bağ roka, maydanoz, poşette ekmek ve keke kadar sayısız gıda atığını çöpten çıkardı ve Milliyet aracılığıyla israfı önleme çağırsı yaptı.
“Ramazan'da artan alışverişler israfa yol açmasın”
İsraftan ne kadar kaçınılırsa fiyatların o kadar aşağı düşeceğini hatırlatan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Ülkemizde ne yazık ki her gün 6 milyon ekmek israf ediliyor. Gün boyu oruç tutup nefsimizi terbiye ederken bir lokma ekmek bulamayan insanların halinden anlamak için bu dönemde başta ekmek ve pide olmak üzere gıda israfından mümkün olduğunca kaçınmalıyız” dedi.
Bakan Yumaklı: Ülkemizde 18,2 milyon ton civarında gıda israf ediliyor
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, "Dünya genelinde, her yıl üretilen gıdanın üçte biri kayba uğruyor ya da israf ediliyor. Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütünün (FAO) Küresel Gıda Kaybı ve İsrafı Raporu'na göre; dünya genelinde her yıl yaklaşık 1,3 milyar ton gıda israf ediliyor. Ülkemizde ise bu rakam 18,2 milyon ton civarında bulunuyor" dedi.
Gıdada sıfır atık için dijital hamle zamanı
Gıda israfı küresel boyutta bir sorun. Yerli girişim Yenir, gıda ve gıda dışı ürünlerin israfını engellemeye yönelik adımlar atıyor. Sıfır atığa destek olan girişim gözünü yurt dışına da çevirdi...
Atıklar kompost ve mama oluyor
Geri dönüştürülmeyen organik atıkların kompost, hayvan maması olarak geri kazandırılmasını sağlayan makineler üreten Procompo, evlere yönelik makine yapacak.
Açlığa rağmen AB gıdayı çöpe atıyor
Dünyada her dört saniyede bir kişi açlıktan ölürken, Avrupa Birliği’nin ithal ettiğinden daha fazla gıdayı çöpe attığı bildirildi.
Tabağın boş tarafını görmek
Her yıl dünyada üretilen gıdaların yaklaşık üçte biri kayıp veya israf ediliyor. Bu israfın küresel ekonomiye maliyeti yaklaşık bir trilyon dolar. Küresel sera gazı emisyonuna etkisi ise yüzde sekiz civarında ölçülüyor.
Gıda israfına karşı ‘podcast’ serisi başlattı
Yemeksepeti, iklim değişikliği ve gıda israfı konularında bilinç oluşturma amaçlı yayın çalışmalarına ‘Aklımdaki Yarın’ adlı podcast yayınları ile destek veriyor.
Dünyayı tükettik
Doğal kaynakların kullanımını ölçerek Dünya Limit Aşımı Günü’nü hesaplayan Küresel Ayak İzi Ağı’na göre, 2022’ye ait kaynaklar 28 Temmuz itibarıyla bitti!
Her yıl 18 milyon ton gıda israf ediliyor
Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Orhan Turan, gıda fiyatlarındaki artışta birçok önemli faktörün olduğunu belirterek, “Her yıl dünyada 1.3 milyar ton, ülkemizde ise 18 milyon ton gıdayı israf ediyoruz. Küresel olarak yaptığımız gıda israfı, tarımsal üretimin 3’te 1’i” dedi.
TÜSİAD Başkanı Turan: Her yıl 18 milyon ton gıdayı israf ediyoruz
Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Orhan Turan, gıda fiyatlarındaki artışta birçok önemli faktörün olduğunu belirterek, "Her yıl dünyada 1,3 milyar ton, ülkemizde ise 18 milyon ton gıdayı israf ediyoruz. Küresel olarak yaptığımız gıda israfı, tarımsal üretimin 3'te 1'i" dedi.
Yumurta kabuğu raf ömrünü uzattı
Arkim Kimyevi Maddeler, yumurta kabuğundan geliştirdiği gıda koruyucularıyla gıdaların raf ömrünü uzatıyor. Son beş yılda 38 milyon kilogram gıda israftan kurtarıldı.
Banvit BRF inovasyonla büyüyecek
Banvit BRF CEO’su Tolga Gündüz şirketin güçlü mali yapısı, stratejik yönetim adımları ve yaptıkları yatırımlarla 2022 yıl sonunda daha başarılı sonuçlar elde etmeyi hedeflediklerini söyledi
Gıda İsrafı ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.