Hamilelik Hamilelikte baş ağrısına Refleks Terapi

Hamilelikte baş ağrısına Refleks Terapi

17.02.2015 - 09:49 | Son Güncellenme:

Okan Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Bölümü’nden Yrd. Doç. Dr. Gamze Şenbursa, migrenle başa çıkmak için ilk adım olarak düzenli ve sağlıklı bir yaşam tarzına sahip olmamız gerektiğini söylüyor.

Hamilelikte baş ağrısına Refleks Terapi

Hamilelik sırasında vücudumuzda çok fazla değişiklik meydana gelir. Bu değişiklikler ise genellikle beraberinde ağrıları getir. Bel, boyun, sırt ve kol ağrıları oldukça sık görülür ve yaşamınızı ciddi derecede etkiler.

Peki, baş ağrıları? Günümüzde birçok kadın migren ve baş ağrılarından şikâyetçi. Hamilelik gibi özel bir durum olmadan da şiddetli olan bu ağrılar hamilelik döneminde ciddi şekilde artabilir ya da bazı kişilerde ilginç bir şekilde tamamen yok olabilir.

Hormonal değişikliklerin dışında baş ağrısı; fazla kafein tüketimi, stres, uykusuzluk, yorgunluk, alerjik durumlar, depresyon, açlık ve susuzluk, çikolata, nitrat ve glutamat içeren yiyecekler, aspartam ve tatlandırıcılar nedeniyle artabilir.

Hamileliğin ilk 3 ayındaki baş ağrıları vücudunuzun hormonal değişikliklere adapte olmasıyla dördüncü aydan itibaren azalır veya geçer.

Egzersiz yapın ama...

Okan Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Bölümü’nden Yrd. Doç. Dr. Gamze Şenbursa, migrenle başa çıkmak için ilk adım olarak düzenli ve sağlıklı bir yaşam tarzına sahip olmamız gerektiğini söylüyor.

Yrd. Doç. Dr. Şenbursa, özellikle de egzersiz yapılmasını öneriyor. Çünkü, yapılan araştırmalar düzenli egzersizin baş ağrılarının sıklığının ve şiddetinin azalmasına yardımcı olduğunu gösteriyor. Ancak Yrd. Doç. Dr. Şenbursa, baş ağrınız başladığında egzersiz yapmamamız gerektiğini söylüyor. Çünkü egzersiz içindeki bazı hareketler baş ağrısını tetikleyici olabilir.

Ağrılardan doğal yöntemle kurtulun

Yrd. Doç. Dr. Şenbursa, baş ağrılarının azaltılmasında kullanılan diğer etkili bir yöntemin Refleks Terapi olduğuna dikkati çekiyor. Yrd. Doç. Dr. Şenbursa, uzman kişiler tarafından uygulanması gereken bu sıradışı ve etkili yöntem hakkında şu bilgileri veriyor:

“Refleks terapi; yüzdeki, ellerdeki ve ayaklardaki beyinle ilişkili sinir noktaları uyarılarak merkezi sinir sisteminin ve hormonal sistemin düzenlenmesine yardımcı olur. Bu özel noktalarla ağrıya neden olan faktörler ortadan kaldırılır. Tedaviler, kişinin detaylı muayenesinden sonra kişiye özel planlanır ve tedavinin başlangıcından itibaren belirgin bir rahatlama hissedilir. Hamilelik dönemindeki hormonal ve diğer değişiklikler ilaçsız, yan etkisi olmadan, etkili bir şekilde dengelenir. Böylece ağrılardan doğal bir şekilde kurtulmuş olursunuz.”

Yazarlar