Karın Bölgesindeki Sarkıklıklara Elveda!

Fit bir vücut, kuşkusuz kilo problemi yaşayan herkesin hayalidir. Ancak kimi zaman kilo vermek fit bir vücuda ulaşmak için yeterli değil. Verilen kilolar sarkıklıklara yol açabiliyor.

Sadece kilo problemi yaşayan değil; doğum yapan kadınların da sıklıkla şikâyet ettiği karın bölgesinde ciddi sarkmalar ve çatlaklar oluşur. Bununla birlikte karın duvarındaki kaslar arası bağlar gevşer. Bu nedenle karın bölgesi dışa doğru bombeleşir. Bu durumdan kurtulmanın en ideal yolu, karın germe ameliyatıdır.

Ciltte derin çatlaklar ve pörsüme oluşmuşsa liposuction tek başına yeterli olmayacaktır. Karın duvarında dışarı doğru bombeleşme oluştuğu durumlarda karın germe ameliyatı uygulanır. Bu ameliyatla gevşemiş bağlar sıkıştırılır ve karın düzleştirilir.

Haberin Devamı

Ameliyat Öncesi ve Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler

Sigara kullanan hastaların, karın germe ameliyatından 2 hafta önce sigarayı bırakması ve ameliyat sonrası 2 hafta boyunca da içmemesi gerekir. Ameliyat sonrası sigara içen hastalarda dikişlerde açılma, enfeksiyon, kötü kokulu akıntılar, ciltte kararma, göbek deliğinde akıntılı yaralar gibi komplikasyonlar görülebilir.

Ameliyat sonrası gebeliğe dair oluşan kötü etkilerin hemen hemen hepsinde düzelme sağlanabilir. Deride oluşan çatlaklar fazla derilerle birlikte çıkarılmış oluyor, liposuction ile bel ve karın bölgesinde ek incelme sağlanıyor ve karın duvarındaki gevşek bağlara yapılan ‘plikasyon’ işlemiyle karın duvarı düzleştiriliyor.

Karın germe ameliyatının ardından incelme, belde incelme, karında düzleşme, bel kavisinin oluşturulması sağlanabilir. Bu sayede bedendeki küçülmeyi giyilen kıyafetlerle rahatlıkla anlayabilirsiniz.

Mini karın germe ameliyatı ise fazla deformasyona uğramamış, çok fazla çatlağı ve sarkması olmayan hastalarda uygulanır. Sadece göbek altı seviyesinde gebelik sonrası bombeliği ve minimal cilt fazlalığı giderilir.

Ameliyat Sonrası Süreç

Sigara içen hastalarda ciltte kararma, dikişlerde açılma ve akıntılar oluşabiliyor. Bu durumun önüne de sigarayı tamamen bırakarak geçilebilir. İlk 2 ay boyunca dikişte kullanılan derin kalın ipliklere reaksiyon gelişmesi sonucu 3-5 gün süren kabuklanma akıntılar olabiliyor ve bu durum pansumanlara hemen cevap veriyor.

Haberin Devamı

1 hafta sonra işbaşı yapabilirsiniz.

Karın germe ameliyatı için doğumdan en az 6 ay, tercihen 1 yıl beklemek gerek. Bu şekilde deformasyonun son hali ortaya çıkmış oluyor. Ameliyattan 1 yıl sonra gebe kalmakta bir sakınca yok. Ancak karın duvarı tekrar gevşeyeceğini ve ciltte gevşemelerin olacağını unutmamak gerek.

Op. Dr. Mirza Fırat
Estetik, Rekonstrüktif,
Plastik Cerrahi Uzmanı
Instagram: /drmirzafirat