Kavun dolması son zamanlarda internet ortamında en çok aranan tarifler arasında neredeyse ilk sırada yer alıyor. Kavundan dolma mı olur demeyin. Vereceğimiz kavun dolması tarifinin tadına baktığınızda sizde tadına inanamayacaksınız. 

İşte sizler için hazırladığımız kavun dolması tarifi ve kavun dolması nasıl yapılır sorusunun cevapları...

Kavun dolması malzemeleri

1 adet orta boy kışlık kavun 
Kavunlu sos için:
1 çorba kaşığı tereyağı
1 fiske dereotu
1 fiske maydanoz
1 kahve fincanı sıcak su  


İç harcı için: 

2 adet küçük soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
1 kahve fincanı badem, Antep fıstığı, kuş üzümü
450 gram dana kıyma
1 kahve fincanı baldo pirinç
1 fiske dereotu maydanoz
 ( tadını sevmiyorsanız koymayabilirsiniz) 
Yarım çay kaşığı tuz, karabiber, toz kişniş, yenibahar 

Kavun dolmasının püf noktası:

Antep fıstığı ve bademi önceden sıcak suda bekletin bu kabuklarını daha hızlı ve kolay soymanıza yardımcı olacaktır. Kavunun iç kısmını düzenli bir şekilde kesmenize gerek yok yapısı gereği kendisi dağılacaktır. Fırını kesinlikle önceden ısıtmayın kavunu yakabilirsiniz. 

Kavun dolması nasıl yapılır?
Kışlık orta boy kavunun baş kısımlarını kesin, dik bir şekilde ortadan ikiye bölün ve çekirdeklerini ayırın. Kaşıkla kavunun içini oyup çıkan parçayı ayrı bir kaba alın. 

Soğanların kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın. 1 çorba kaşığı tereyağını tavada eritin soğanı ilave edip, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun. Önceden sıcak suda bekletip kabuklarını soyduğunuz bademi ve Antep fıstığını ekleyin az daha pişirmeye devam edin.  

Sıcak suda beklettiğiniz için şişen kuru üzümleri de ekleyip karıştırmaya devam edin. Kıymayı tavaya koyup ezerek kavurun. Sıcak suda kaynatılıp süzülmüş pirinci de ekleyerek 5 dakika daha pişirmeye davam edin.

İnce ince kıyılan maydanoz ve dereotunu ekledikten sonra acele etmeden karıştırın. Tuz, karabiber, toz kişniş ve yenibaharı da ekleyip ve karıştırmaya devam edin. 

Kavunun içini hazırladığınız harçla doldurun fırın tepsisine yerleştirin. Fırınınızı 10 dereceye ayarlayın ve 20 dakika kadar pişirin. 

1 yemek kaşığı tereyağını tavada eritin ayırdığınız kavunu ekleyin ve karıştırın bir fiske kıyılmış dereotunu ve maydanozu da ekleyin ve ezerek karıştırmaya devam edin. 

Suyu ilave edin tavanın altını kısıp kavunlar eriyene kadar karışımı pişirmeye devam edin 
Piştikten sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.. 


Kavun dolması nasıl yapılır sorusunu cevapladığımıza göre kavunun faydalarından da kısaca bahsedebiliriz. 

 Kavunun sağlığımıza olan faydalarını merak ediyorsanız aşağıda vermiş olduğumuz linkimize tıklayabilirsiniz.