Cilt Bakımı Kil maskesinin faydaları

Kil maskesinin faydaları

26.09.2017 - 17:00 | Son Güncellenme:

Mineraller bakımından zengin olan kil maskesi, içeriğinde çok fazla yararlı bileşenler barındırıyor. Eskilerden beri kullanılan kil maskesi günümüzde de çok fazla uygulanan yöntemler arasında… aynı zamanda kil maskesinin de cilt için sayısız faydası bulunmakta. Kil maskesinin faydalarını henüz bilmiyorsanız sizler için maddeler halinde hazırlamış olduğumuz kil maskesinin faydalarına göz atabilirsiniz.

Kil maskesinin faydaları

Kil maskesi toprağın yararlı minerallerinden yanardağların içinden çıkmış olan lavlardan dolayı içerisinde bolca mineral barındırır. Kilin rengini genellikle toprağın rengi belirliyor. Dolayısıyla bu nedenden dolayı kil maskeleri de kendi içerisinde belirli gruplara ayrılıyor. Bu kil maskeleri yeşil, pembe, beyaz, sarı olmak üzere gruplara ayrılıyor.

Haberin Devamı

İçerisinde çok fazla mineral barındırmasından dolayı kil maskelerinin cilt için inanılmaz faydaları bulunuyor. Antik çağlardan beri güzelleşmek için kullanılan kil maskelerinin faydalarını henüz bilmiyorsanız doğru yerdesiniz.

İşte kil maskesinin faydaları…

Yağ dengelemesini sağlar
Ciltteki fazla yağı alan kil maskesi, cildinizi arındırarak daha aydınlık bir cilde kavuşmanıza yardımcı olur. Aynı zamanda fazla yağlanmayı önler ve cildinizde yağ dengesi sağlamanıza yardımcı olur.

Gözenekleri sıkılaştırır
Cildin derinlemesine temizlenmesine yardımcı olan kil maskesi aynı zamanda gözenekleri temizleyerek, sıkılaşmasını sağlamaktadır.

Cildin rengini düzenler
Cildinizin renginde ton farkı varsa bu sorunu kil maskesi yöntemiyle çözebilirsiniz. Düzenli olarak yapılan kil maskesi cilt tonunuzu dengelemeye yardımcı olacaktır.

Haberin Devamı

Akne oluşumunu engeller
Kil maskesi düzenli olarak yapıldığında akne ve sivilce oluşumunu engellemeye yardımcı olur.

Ölü derileri arındırır
Cildinizde pütürlenme meydana geliyorsa bu durum cildinizde ölü derilerin birikiyor olmasından kaynaklanabilir. Haftada bir kez kil maskesi yaparak, cildinizi ölü derilerden arındırabilirsiniz.

Lekelerin açılmasını sağlar
Cildinizde güneşten dolayı meydana gelen koyu lekelerin zaman içerisinde açılmasına yardımcı olur.

Kil maskeleri çeşitli gruplara ayrıldığı için faydaları da çeşitlerine göre değişmektedir.
Beyaz kil maskesinin faydaları

- Beyaz kil maskesinin diğer maskelerden farkı cildi tüm toksinlerden arındırmaya yardımcı olmasıdır.
- Beyaz kil maskesi cildiniizn canlı ve dinç görünmesine yardımcı olmaktadır.

- Beyaz kil maskesi cildinizde bulunan sebum oranını düşürdüğünden gözeneklerin hızlı bir şekilde açılmasına neden olur. Bu nedenle beyaz kil maskesini uyguladıktan sonra muhakkak nemlendirici uygulamanız gerekmektedir.

Pembe kil maskesinin faydaları
Pembe kil maskesi hassas ciltler için uygundur. Yeşil kil maskesi de yağlı ciltler için sıkça tercih edilir ve oldukça yararlıdır.

Pembe kil maskesi cildi tahriş etmeden temizlemeye yardımcı olur.

Haberin Devamı

Hassas ciltlerdeki çabuk tahrişi ve yıpranmayı bir süre sonra azaltır.

Cildi temizlerken aynı zamanda nemlenmesini sağlar.

Pembe kil kan dolaşımını hızlandırdığından cildinizin canlı ve aydınlık durmasına yardımcı olur.
Kil maskesi yaparken bir takım püf noktalarına dikkat etmek gerekir. Kil maskesini daha önce yapmadıysanız size vereceğimiz tarifi uygulayabilirsiniz.

Kil maskesi nasıl yapılır?

Kil maskesinin faydaları
Malzemeler
Dilediğiniz miktarda kil ve yeterli miktarda su

Yapılışı
Kili ve suyu muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırın. Daha sonra yatmadan bir saat önce yüzünüze uygulayın. 15 20 dk yüzünüzde beklettikten sonra yıkayabilirsiniz.

Kil maskesi haftada kaç kez uygulanmalı?
Kil maskesini hassas cilde sahip olanlar haftada 1 kere. Yağlı ve karma ciltlere sahip olanlar ise haftada en fazla iki defa uygulamalıdır.

Yazarlar