Geri Dön

Kışlık domates sosu nasıl hazırlanır?

Ev yapımı kahvaltılık ve yemeklik pratik domates sosu yapımı

Kışlık domates sosu nasıl hazırlanır?


Kış boyunca elimizin altında kendi yaptığımız ve içinde ne olduğunu bilip gönül rahatlığı ile kullandığımız domates sosu olmasını istemez miyiz? Şu an domatesin bolluğunu fırsat bilip kış için domates sosu hazırlamak isteyenlerdenseniz size bunu nasıl yapmanız gerektiğini adım adım anlatalım.

Haberin Devamı

Öncelikle yeteri miktarda cam kavanoz satın almanız gerekiyor. Cam kavanozları hemen hemen tüm marketlerde bulmak mümkün. Malum çocuğu kadın şu sıra kışlık domates sosu yapmak için kolları sıvadı marketler de taleplere cevap verecek ürünleri satışa çıkarttı :)

Bütçenize uygun domateslerden 10-15 kilo kadar almanız 2 kişilik bir aile için kış boyunca yeterince evde yapılmış domates sosunuzun olmasına yetecektir. Kilosu 1 tl civarında domateslerden almanız bu iş için uygundur.

Kışlık domates sosunu hangi yemeklerde kullanabilirim?

*Kış boyunca domates sosu veya domates salçası koymaya ihtiyaç duyacağınız tüm yemeklerde,

*Menemende

*Çorbalarda

*Makarnalarda

Kışlık domates sosu yapımı

Domatesleri yıkadıktan sonra kabuklarını soyun. Bazıları kabuklarını soymadan da yapıyor ancak bunun için rondodan geçirmek isteyebilirsiniz.

Haberin Devamı

Ancak rondodan geçen domatesler çok fazla sulanıyor. Eğer kabuklarını illa kullanmak istiyorsanız ince ince doğramanızı tavsiye ediyoruz.

Kesip hazırladığınız domatesleri büyük bir tencere içine koyup kaynatın. Kaynama sonrası üzerinde bir köpük oluşacaktır, bu köpüğü alın. Bir süre daha kaynatın.

Ocağı kapattıktan sonra içerisine 3-4 yemek kaşığı tuz, 1 çay bardağı zeytinyağı ekleyin. Karıştırın.

Satın aldığınız kavanozlara sosu doldurun ve hızlıca kapağını kapatıp ters çevirin. Kışlık domates sosu hazırlamanın en önemli noktalarından biri kavanozun ağzını hava almadan hızlıca ve sıkıca kapatmak.

Ters çevirerek koyduğunuz kavanozları 24 saat boyunca yerinden kıpırdatmayın.

Kışlık domates soslarınızı serin ve güneş görmeyen bir yerde saklayın. Eğer aralarında hava aldığını düşündüğünüz varsa bekletmeden tüketmelisiniz.

Dilerseniz içerisine çeşitli baharatlar katarak aromalı bir kışlık domates sosu da hazırlayabilirsiniz.

Eda İle Ne Konuştuk? - Sibil Çetinkaya Sempatik tavırları ve giyim tarzı ile birçok kişinin beğenisini kazanan Sibil Çetinkaya, Eda Özdemir'in bu haftaki konuğu oldu.
Yazarlar

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber