Saç Bakımı Kötü saçlarla başa çıkmanızı sağlayacak ipuçları

Kötü saçlarla başa çıkmanızı sağlayacak ipuçları

17.01.2018 - 10:07 | Son Güncellenme:

Kalın ya da ince telli olsun, her kadın güzel saçlara sahip olmak ister. Ancak göz alıcı saçlara sahip olmak göründüğü kadar kolay değildir. Söz dinlemez saçlarınıza daha fazla zaman ayıramıyorsanız bu ipuçlarına uymayı deneyebilirsiniz.

Kötü saçlarla başa çıkmanızı sağlayacak ipuçları

Kuaförünüzden yardım alın

Haberin Devamı

Saçlarınız kalın ve gür ise biraz daha az görünmesini sağlamak adına ara katlar kestirmeyi deneyebilirsiniz. Birkaç ayda bir saçınızı kestirmek,saçlarınızın zinde kalmasına yardımcı olabilir. Özellikle kuaförünüze açıkça saçlarınıza vakit ayıramadığınızdan ve zorlandığınızdan bahsederseniz, saç tipinize uygun besleyici şampuan ve saç malzemeleri önerisinde bulunabilir.

Evde doğru bakım

Saç deriniz kuruysa saçlarınız soğuk havada daha kolay yıpranacaktır. Eve geldiğinizde ısınmak amacıyla yaptığınız sıcak duş vücudunuza iyi gelse de saçlarınız için aynı durum söz konusu değildir. Sıcak su saç derisini tahriş edebilir ve daha fazla kurumasına sebep olabilir. Duştan çıkmadan önce ılık ya da soğuk suyla saçlarınızı durulayarak kurumayı en aza indirebilirsiniz.

Haberin Devamı

Saçlarınızı yıkarken şampuan kalıntısı kalmamasına özen göstermelisiniz. Uygulayacağınız şampuanı direkt olarak saçınıza değil, avuç bölgenize dökerek uygulamayı deneyin. Şampuanın zararlarını azaltmaya yardımcı olacaktır. Şampuanlama işlemini ise zikzaklar çizerek uygulayın ve başınızın tepe kısmına nazik ovalamalarda bulunun.

Şampuan sonrası, besleyici bakım kremlerinden yardım alın. Kremin kullanım talimatlarını okuyun ve saçın hangi bölgesine, hangi miktarda uygulanması gerekiyorsa dikkatle uygulayın. Bazı saç bakım kremleri saçınher bölgesine uygulanabilirken, bazıları ise sadece saç uçlarına uygulanmak üzere üretilmiştir.

Haftada bir defa saç tipinize uygun olan yoğun saç maskelerinden kullanarak kırık oluşumunu engelleyebilirsiniz.

Saç fırçanızı dikkatli seçin

Saç fırçanız ve kurutma makinenizin saçınıza uygun seçilmiş olması, mükemmel saçların başlangıcını oluşturabilir. Kuaförünüze danışabileceğiniz doğru fırça ile saçlarınızı kolayca tarayarak kırık oluşumunu engelleyebilirsiniz. Fırçalama işlemi sonrası tarağınızda saç kalmamasına dikkat etmelisiniz.

Boyalı saçlar

Saçlarınız boyalıysa, bakımına daha çok dikkat etmelisiniz. Saç boyamak, dış görünüşünüzde büyük bir değişiklik yaratacağından sıkça tercih edilmektedir.Fakat merdiven altı diye tabir edilen kalitesiz ürünlerden olabildiğince uzak durmalısınız. Saç boyatma işlemi sonrasında saçlarda kuruma, tellerinde sertleşme ve dökülme yaşanması olası bir durumdur. Bu yan etkileri azaltmak için kalıcı değil, geçici saç boyalarını tercih edebilirsiniz.

Yazarlar