Geri Dön

Lezzetli bir yaz yemeği: KIZARTMA!

Sıcak yaz günleri çeşit çeşit kızartmaların tüketildiği günlerdir. Ancak kızartma yağlı olduğunda bir adım geri durmaya çalışırız. İşte hem az yağlı hem de lezzetli kızartmaların formülü…

Lezzetli bir yaz yemeği: KIZARTMA!

Yaz sofralarının vazgeçilmezi olan kızartmalar lezzetli olduğu kadar fazla yağlı yapıldığı takdirde sağlığınız için tehdit de oluşturur.

Haberin Devamı

Türkiye’de yapılan araştırmalara göre Türk halkının en sevdiği pişirme şekli kızartmadır. Ancak bu yönteminin en sağlıksız pişirme şekli olduğu konusunda toplumda bir bilinç oluşmuş durumda. Bu nedenle daha az yağlı ancak aynı lezzetdeki tariflere yönelmekte fayda vardır.

Kızartma kolay bir yemektir. Yapmanız gereken tek şey sebzeleri seçmek, yıkamak, dilimlemek ve kızartmaktır. Ancak bazı püf noktalarıyla kızartmaları çok daha müthiş bir tada kavuşturabilirsiniz.

Kızartma yaparken dikkat edilmesi gereken nokta bazı sebzeleri dilimlemeden kızartmaktır. Örneğin havuç minicik dilimler halinde kızartıldığında hem kolay yanar hem de fazla yağ çeker. Havuçlar çok büyük ise ortadan ikiye bölebilirsiniz.

Kabak kızartırken halkaların orta boy olması gereklidir. İnce parçalar yanacak, çok kalın parçaların ise içleri yeterince pişmeyecektir.

Kızartmaların fazla yağ çekmemesi için dikkat edilmesi gereken noktalar vardır:


Kızartma yapacağınız yağın sıcak olması gereklidir. Yeterince kızgın olmayan yağ sebzelerin içine işleyecektir. İkinci nokta ise bir kerede aşırı miktarda sebzenin kızartılmamasıdır. Yağın her yönden nüfuz etmediği sebzeler sadece yağ emer, ancak yeterli miktarda kızarmaz.

Eda İle Ne Konuştuk? - Sibil Çetinkaya Sempatik tavırları ve giyim tarzı ile birçok kişinin beğenisini kazanan Sibil Çetinkaya, Eda Özdemir'in bu haftaki konuğu oldu.
Yazarlar

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber