Stil Londra Moda Haftasında Türk Rüzgarı

Londra Moda Haftasında Türk Rüzgarı

23.02.2015 - 14:55 | Son Güncellenme:

Türk modacı Zeynep Kartal Londra Moda haftasının ikinci gününe damga vurdu

Londra Moda Haftasında Türk Rüzgarı

BBC Televizyonunu da özel tasarımcısı olan Zeynep Kartal, Türkiye'nin tarihi mirasına yönelik birbirinden özel tasarımlarını London Fashion Week'te sergiledi.

Nevsal Elevli-Londra- Moda dünyasına yön veren Londra Moda Haftası tüm hızıyla devam ediyor. 20 ile 24 Şubat tarihleri arasında düzenlenen etkinlikte Türk tasarımcılar moda severlerin odak notası oldu. Bora Aksu’dan sonra Zeynep Kartal 30 parçalık kolleksiyonuyla Moda Haftasının ikinci gününe damgasını vurdu. Manchester’da yaşayan, bir çok ünlüyü giydiren Türk tasarımcı Kartal Türkiye’nin tarihi mirasına yönelik Sonbahar Kış 2016 “Narnia” temalı koleksiyonunu Londra’nın ünlü Fashion Scout İnternational da gerçekleştirdi.

Türkiye'nin tarihi mirasına yönelik birbirinden özel tasarımlarını London Fashion Week'te sergilemekten duyduğu mutluluğu dile getiren Zeynep Kartal C.S Lewis’in klasik eseri “Narnia” temasını yansıtan kolleksiyonu için şöyle konuştu; “Kolleksiyon mistik ve büyülü bir dünyayı keşfediyor ve gerçeğe dönüşen hayal dünyasında adeta keşfe çıkıyor.” Dedi.

Aslen Konyalı olan Kartal Konya’nın nakışlarından ve yörenin mirasından esinlenerek işlemeleri yaptığını söyledi.

Haberin Devamı

Londra Moda Haftasında Türk Rüzgarı


Koleksiyonun son parçasını eski Türk model Işıl Reçber taşıdı

Lureks ipliklerin ve işlemelerin yerleştirildiği şeffaf, bol paça organze tulumlar, yün pelerinler dikkat çekti. Saf ipek kumaşlar elbise yakalarındaki tüyler belirli belirsiz nakış işlemeleri, derin yırtmaçlar ile daha seksi kadın modellerini gözler önüne serdi.

Kırık beyaz, mavi, haki, ten ,metallik gri, bronz ve siyah renklerin yanı sıra çam yeşili renklerden oluşan koleksiyonu moda severler ayakta alkışladı. Ünlü soprana Natalie Coyle , müzisyen Lyndsey’ in yanı sıra Türkiyenin Londra Büyükelçisi Abdurrahman Bilgiç ve eşi Seferi Esra Bilgiç, sanatsever Nabi Özbek de izlemeye gelenler arasındaydı.

BBC televizyonunu da özel tasarımcısı seçilen Zeynep Kartal Nisan ayında Konya da Anadolu Selçuklu Defilesi yapacaklarını belirterek, şunları söyledi; "Anadolu Selçuklu koleksiyonunda 30 parça tasarımımı özel bir defile ile tanıtacağız. Uluslararası alandaki tanıtım faaliyetleri bir ülkenin, dünyadaki görüntüsü ve saygınlığı demektir. Bu defilenin amacı kültürümüze katkıda bulunarak, Türkiye'yi dünyaya tanıtmak, Türkiye'nin tarihi mirasına dikkat çekerek, ülkemizin tanıtımına katkıda bulunmak. Buradan çok ünlü İngiliz modelleri de getiriyoruz"

Yazarlar