Editörün Seçtikleri McDonald’s Çocuk Vakfı 2016 Takvimi

McDonald’s Çocuk Vakfı 2016 Takvimi

29.12.2015 - 12:37 | Son Güncellenme:

McDonald’s Çocuk Vakfı, projesini ve içeriğini Serdar Kuzuloğlu’nun, çizimlerini ise Kutlukhan Perker’in yaptığı ‘İnternetin Tarihi’ takvimi ile hem vakfa gelir sağlıyor, hem de internetin kısa tarihine ışık tutuyor.

McDonald’s Çocuk Vakfı 2016 Takvimi

McDonald’s restoranlarında 5 liradan satışa sunulan takvimden elde edilecek gelir, bu yıl da çocukların sağlığı ve mutluluğu için hayata geçirilecek projelerde kullanılacak.

McDonald’s Çocuk Vakfı’nın Serdar Kuzuloğlu ve Kutlukhan Perker ile birlikte hazırladığı “İnternetin Tarihi” takvimleri Aralık ayında Türkiye’deki tüm McDonald’s restoranlarında satışa sunuldu. McDonald’s Çocuk Vakfı takviminin eğlenceli çizimlerle ele aldığı konu çocukları hem eğlendirecek, hem de onları zaman tünelinde keyifli bir yolculuğa çıkaracak.

İnternetten Verilen İlk Sipariş Bir Pizza İdi
Takvimde, 1971 yılında ilk e-postanın gönderildiği günden bugüne, internetin 25 yıllık macerasındaki kilometre taşları anlatılıyor.

Takvimde internet isminin ilk defa 1974’te kim tarafından telaffuz edildiği, internetten verilen ilk sipariş, ilk “?” işaretinin hangi yılda kimin tarafından kullanıldığı, ilk fotoğrafı kimin gönderdiği, ilk web sitesini kimin yaptığı veya “chat” kavramının mucidinin hangi programın yazılımcısı olduğu gibi ilginç bilgiler yer alıyor.

McDonald’s Çocuk Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı ve McDonald’s Genel Müdürü Dilek Dölek, “Her yıl çocukların ilgisini çeken, onlara farklı dünyaların kapılarını aralayan, eğlendirerek öğretmeyi hedefleyen takvimler hazırlıyoruz. Bu anlamda takvimlerimizin her yıl heyecanla beklendiğini söyleyebiliriz. Bu sene de Serdar Kuzuloğlu ve Kutlukhan Perker ile çalışarak kısa zamanda internetin hayatlarımıza nasıl hızla girdiğini, dijital dünyanın bilinmeyen öykülerini eğlenceli çizimlerle anlatmaya çalıştık. Çok eğlenceli ve öğretici bir takvim oldu.” dedi.

Projenin yaratıcısı Serdar Kuzuloğlu ise takvimle ilgili olarak “İnternet birçokları için yeni olsa da kökeni 1960'lara dayanıyor. Bireyler arasında popülerleşmeye başladığı doksanlardan bu yana geçirdiği baş döndürücü değişim ise çoğumuz için soluk hatıralara dönüşmek üzere. McDonald's Çocuk Vakfı takviminin bu açıdan bir referans kaynağı olarak 2016'nın da ötesinde değerini koruyacağını, saklanacağını düşünüyorum." dedi.

Serdar Kuzuloğlu 1995 yılında çocukluk hayali olan medya dünyasına adım attı. O tarihten bu yana gazete, dergi, web, radyo ve televizyonlarda teknoloji ve trendleri aktarıyor.
Kuzuloğlu ayrıca kurucuları arasında yer aldığı İstanbul Bilgi Üniversitesi yüksek lisans programı Next Academy'de dersler ve trendler konusunda konferanslar veriyor.

McDonald’s Çocuk Vakfı, bugüne kadar aile odalarından, çeşitli çocuk servislerinin tefrişine, göz tarama çalışmalarından, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı hastane dersliklerinin yeniden yapılandırılmasına uzanan 49 proje için 1 milyon doları aşkın kaynak ayırdı. Gerçekleştirdiği projelerle 25 şehir ve 29 hastanade, bugüne kadar 150 binden fazla çocuk ve ailesine ulaştı.

Takvimlerin satışından elde edilecek gelir 16 yıldır olduğu gibi bu sene de çocukların sağlığı ve mutluluğu için projelere aktarılacak.

Yazarlar