Stil Milano Moda Haftası’na çıkarma

Milano Moda Haftası’na çıkarma

04.03.2015 - 18:01 | Son Güncellenme:

DESA’nın yurt dışında satışa sunduğu Nineteenseventytwo koleksiyonu, moda dünyasının en önemli platformlarından Milano Moda Haftası’nda bu yıl da Türkiye’yi temsil etti.

Milano Moda Haftası’na çıkarma


Moda dünyasının en önemli etkinlikleri arasında sayılan Milano Moda Haftası Takvimi’ne 2014’te çarpıcı bir giriş yapan Desa Nineteenseventytwo, Türkiye’yi bu yıl da Milano’da tek başına başarılı bir şekilde temsil etti.

Milano Moda Haftası Takvimi’nde ikinci kez yer alan Desa Nineteenseventytwo, 1 Mart Pazar günü Milano’nun en görkemli saraylarından biri olan Palazzo Serbelloni’de moda dünyasının önemli isimlerini ağırladığı bir davet verdi. Özgün tasarımları ve kalitesiyle dikkat çeken koleksiyonun tanıtıldığı davette, konukları Desa Yönetim Kurulu Başkanı Melih Çelet, Desa Genel Müdürü Burak Çelet ve Desa Kreatif Direktörü Yossi Cohen birlikte ağırladı.

Daha önce sektörün en çok tanınan eleştirmenlerinden Suzy Menkes tarafından ‘arzu nesnesi’ olarak tanımlanan koleksiyon; önemli sektör profesyonellerinin yanı sıra Armani Muse modeli ve Pirelli Takvimi yıldızı Antonia Dell’Atte gibi moda ikonlarının da övgülerini topladı.

Binanın büyüleyici atmosferinin de etkisiyle kusursuz bir davete ev sahipliği yapan Desa, Nineteenseventytwo koleksiyonunun başarısının yanı sıra misafirperverliğiyle de dünyaca ünlü konuklardan tam not aldı.

Nineteenseventytwo Türk derisini dünyaya tanıtıyor…

Türkiye’nin kaliteli deri ürünlerini özgün ve modern bir yaklaşımla dünyaya tanıtan Desa Nineteenseventytwo koleksiyonu, dünyada Excelsior, Degli Effetti, Antonioli ve Silvia Bini gibi İtalya’nın en prestijli butiklerinin yanı sıra Avustralya, İngiltere, Rusya, ABD, Güney Kore, Japonya, İsviçre ve Almanya’da bulunan 60’ın üzerinde noktada satışa sunuluyor.

Lüksün detaylarda gizli olduğunu kanıtlamayı başaran Desa, Nineteenseventytwo ustalıkla tasarlanan bu koleksiyonda yaratıcılığı, kaliteyi ve el işçiliğini ön plana çıkarıyor; kendini trendler üzerinden tanımlamak yerine gizemli, ikonik, kendiliğinden modern ve zamansız bir duruş sergiliyor.Nineteenseventytwomoda çevrelerinde ‘yalın lüks’ olarak tanımlanıyor.

Henüz beşinci sezonunun ürünlerini tanıtan koleksiyon şimdiden Channel, Prada, Pierre Hardy, Stella McCartney, Yves Saint Laurent gibi seçkin markalarla birlikte anılıyor.

Hem kadınlar, hem erkekler için…

Sıra dışı tasarımlar ve kaliteli işçiliğiyle öne çıkan Nineteenseventytwo Koleksiyonu’nda, napa deri, devekuşu derisi, kürk ve ‘Geyik’ apreli deri kullanımı dikkat çekiyor. Koleksiyondaki parçalar, Osmanlı kültürünün izlerini taşıyan el yapımı saç örgüleriyle zenginleştiriliyor.

Desa Nineteenseventytwo 2016 Sonbahar-Kış Koleksiyonu, ‘Un Hisorie Sample’ filmininin esrarengiz karakteri Romy Schneider’dan ilham alıyor. Ayrıca Josef Albers’in eserleri ve Charlotte Perriand’ın tasarımlarından da esinlenen tasarımlar, daha ciddi bir etki yaratan ve renkleriyle modern bir görünüme kavuşan geometrik renk eklemeleriyle göz kamaştırıyor. Nero, Poison, Smokey Wine, Saffron, Blu Ash, Cacao ve Ebony renk seçenekleriyle stiline önem verenlerin şıklığını tamamlıyor.

2015/2016 Sonbahar/Kış Koleksiyonu’nda androjen bir kategoriye yer veren Nineteenseventytwo, ilk kez ‘unise’ bir ürün sunarak, hem kadınları hem erkekleri içine alan bir dünya yaratıyor.

Yazarlar