Oynatma Listesi
HABERLER

Abdulkadir Selvi, İmamoğlu için verilen kararı CNN TÜRK'te değerlendirdi

Ekrem İmamoğlu’na verilen hapis cezasını hukukçu ve gazeteciler CNN Türk canlı yayınında Ahmet Hakan İle Tarafsız Bölge programında değerlendirdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun davasına ilişkin karar verildi. İmamoğlu'na 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası verildi. Gazeteci Abdulkadir Selvi, Hukukçu Prof. Dr. Selami Kuran, Eski CHP Milletvekilli Dursun Çiçek, Güvenlik Politikaları Uzmanı Mete Yarar ve Kamuoyu araştırmacısı Hakan Bayrakçı, Ahmet Hakan ile Tarafsız Bölge'de kararı değerlendirdi.

Abdulkadir Selvi: Cumhurbaşkanının da eleştireceğini düşünüyorum

Altılı Masa Cumhurbaşkanı adayını belirleyecek diye konuşuyorduk ancak mahkeme tarafından adaylık doğrudan tayin edilmiş oldu. Mahkeme tayin etti. Bu doğrudan siyasete yargı üzerinden yapılmış bir müdahaledir. Çok yanlış bir yerden girdiler. Yargı kararlarıyla siyaset mühendisliği yapmak şimdiye kadar hep geri tepti. Bu karar da sığmayacak. Görünen o ki bu ülkeyi yöneten Cumhurbaşkanı bir şiir okuyup belediye başkanlığından hapse girdi. Ama ne oldu mücadele etti. Bugün geldi bu ülkenin cumhurbaşkanı oldu. Bugün yine siyaset yargı üzerinden tanzim ediyor. Geçmişte siyasi yasaklara konu olan Sayın Cumhurbaşkanının da bu konudan rahatsız olduğunu ve eleştireceğini düşünüyorum. Bunun sonucu nereye varır? Bu milli iradeye karşı yapılmış bir hamledir. Kararda da verilen mahkumiyet ve siyasi yasağa girmesi için en alt sınırdan girmiyor. Cumhurbaşkanlığı seçimi yapıyorsun, karşındaki adam siyasi suçlu duruma düşmüş oluyor. Rakibin mağdur olursa 1-0 yenik başlarsın.

Ben bu mağduru İmamoğlu olan operasyonun adaylık sürecinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ve Kılıçdaroğlu'na yönelik bir operasyon olduğunu düşünüyorum siyasi sonuçları itibarıyla.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER