Oynatma Listesi
HABERLER

Ankara'da saldırı girişimi! Bahçeli: İkinci bir seçenek yoktur

Partisinin grup toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ankara'daki bombalı saldırı girişimine çok sert tepki gösterdi. Bahçeli'nin gündeminde CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun 'meşrutiyet' sözleri de vardı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

İşte Bahçeli'nin konuşmasından satır başları: Değerli vekil arkadaşlarım, saygıdeğer misafirler, basınımızın değerli temsilcileri bu kutlu çatı altında yeni yasama yılına yüreklerimizin toplu vuruşu ile giriyoruz.

Gazi Meclisimizi kim yok sayıyorsa, unvana kim şaşı bakıyorsa bir karanlık, kuraklık içindedir. Cumhuriyetin kuruluşu temeli TBMM'de atılmıştır. Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk harcı TBMM'de karılmıştır. Türk milleti önce meclis açıp sonra devlet kurmayı başaran nadir devletlerden birisidir.

BU ÇAĞRI İSTİKLAL ÇAĞRISIDIR

Türkiye Cumhuriyeti'nin 100 yıllık mazisi Meclisimizin kalıcı ve kavrayıcı demokratik niteliğinin çağrısıdır. Bu çağrı istiklal çağrısıdır, Türkiye Yüzyılı hedeflerinin itibarlı çağrısıdır. Gazi Meclis'in tarihi dönüm noktasına şahit olacağız. Milli gururu ortaklaşa paylaşacağız. Türkiye Cumhuriyeti'nin 100'üncü yıldönümünü idrak edip, kutlayacağız. 100 yıllık bir geçmişi kucaklayan, önümüzdeki yüzyıla damga vuracak olan Türkiye Cumhuriyeti medarı iftiharımızdır.

HAİN EMELLER BARINAMAYACAK

Türkiye bizim yer yüzü cennetimizdir. Türk vatanı kıyamete kadar helali hakkımızdır. Namusumuza emanettir. Hain emeller barınamayacaktır. Bizim delimiz de vardır, velimiz de vardır. O deliler millete, vatana meftundur. En delimiz bile satılmış kalemlerden çok daha akıllı çok daha adam oğlu adamdır.

CUMHUR İTTİFAKI'NIN UMUT OLDUĞUNU GÖSTERDİK

Cumhur İttifakı, Türkiye Cumhuriyeti'nin gelecek yüzü, mimar başıdır. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile kronik sorunlara neşter vurduk. Cumhur İttifakı'nın umut olduğunu gösterdik. MHP ve Cumhur İttifakı güçlüyse vatandaşımızın karnı tok, başı dik, alnı açıktır. MHP ve Cumhur İttifakı güçlü olduğu sürece demokrasi güvence altındadır.

ZİLLETE YER YOK

Türkiye'nin ne geçmişinde ne geleceğinde zillete yer yoktur. Dün ne söylemişsek bugün arkasındayız. Siyaseti dürüst, düzgün ve net bir şekilde yapmanın arayışından hiçbir zaman sapma göstermedik. İkinci el inançlara, ayağa düşmüş ezberlere, yıkıcı düşüncelere itibar etmemiz söz konusu değildir. Tutarlılık bizim için vazgeçilmezdir. 

Devletin muzaffer, milletin müreffeh olması siyasetimizin ana çerçevesidir. Bugün dünyanın bir köşesinde tezahür eden sorun bir başka köşede yankı bulmakta. Dünyada 800 milyon aç varken obeziteden kurtulmak için astronomik paraların harcanması çarpıklığı işaret etmektedir. Sefa sürenlerle sefalette olanların temerküz etmesi hazin tablonun derinleştiğini göstermekte. Terör saldırısı, etnik çatışmalar insan hayatının ne kadar ucuzladığının bir belirtisidir. İnsanlık huzursuzluğun pençesinde, gemisini kurtaran kaptan mantığının çekim merkezindedir. Demokrasi ve özgürlük ruhu yalnızca göz boyamaya yarayan hamaset düzenekleridir.

TÜRKİYE İÇİNE KAPANAMAZ

Mevcut dünyanın hali dağınık olsa da Türkiye içine kapanamaz. Çevresine sırtını dönemez. Nihai hedefimiz bellidir. Ant olsun yolumuzdan dönmeyecek, ülkümüzden vazgeçmeyecek, Kızılelma'dan ödün vermeyeceğiz. Ülkemizi hiçbir alçağa çiğnettirmeyeceğiz. Ahlak varsa yıkım olmayacaktır. Bugün bakır arıyorsak yarın mutlaka altına ulaşacağız.

MİLLETİMİZE HAKARETTİR

Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları milletimize hakarettir. Milletin seçimine tahammülsüzlük göstermesi faşist dürtülerin sonucudur. Güven oyunu kullanan Türk milletidir. Bunun neresinde meşrutiyet sorunu var. Kılıçdaroğlu için siyasi ve ahlaki meşrutiyetin kaynağı nedir? PKK'ya HDP'ye sözler vermek suretiyle aynı çatı altında buluşmak mı meşrutiyettir.. Kılıçdaroğlu anlatsın da öğrenelim. Kılıçdaroğlu'nun hangi eylemi meşrudur da bize ders vermektedir.

ANKARA'DA TERÖR SALDIRISI: İKİNCİ BİR SEÇENEK YOK

İçişleri Bakanlığı önüne kadar teröristler bombalı saldırı girişiminde bulundu. Kahraman polislerimize ve aziz milletimize geçmiş olsun diliyorum. Bölücü teröristlerin otomobilini gasbettikleri Mikail kardeşimize rahmet diliyorum. Bu kanlı saldırıyı PKK'nın şerefsiz bir aparatının yaptığı ortaya çıkmıştır. Bu soysuzların kökü kurutulacaktır. Saldırı Türkiye'ye karşı yapılmıştır, sonuç alamayacaklar. Terörle insanlık arasında ikinci bir seçenek yoktur. Canilerden medet uman kim varsa durumunu tekrar gözden geçirmeli. Elbette terör saldırının önü ve arkası süratle aydınlatılacaktır. Teröristlerin Ankara'ya nasıl geldiği ortaya çıkarılacaktır.

ZAMAN AYARLI BİR TUZAK

Sayın Soylu'ya iftira kuyruğuna girmeleri zaman ayarlı bir tuzaktır. Görevden alınan bazı isimler için dedikodu doğru ve hakkaniyetli değildir. Kamu görevlilerimizin itibarı ile tehlikeli sonuçlara sebebiyet verecektir. Bu vatan için kim canını ortaya koyar diye sorulduğunda, ben varım diyen vatan evlatlarına sahip çıkmak milli güvenliğin kaçınılmaz gereğidir. Darbe teşebbüsünden sonra vatana millete hizmet eden evlatlarımızı küstürürsek günü geldiğinde sonu şehadet esnasında arasak bile kimseyi bulamayız. Devlet yönetiminde duygusallık, ihmal olmaz. Terörle mücadelede deneyim kazanmış kim varsa başımızın tacıdır. Onların dışlanması çok sakıncalıdır. 

ARTIK KIBRIS DEVLETİ DENİLMELİ

Artık Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti değil Kıbrıs Devleti demek gerek. Zengezur koridorunun açılıp Tarih yeni baştan coğrafya ile kenetlenecektir. Azerbaycan'da şehit olanlara Allah'tan rahmet diliyorum. Karabağ Türk'tür, Türk milletinindir. Azerbaycan'ın toprak bütünlüğüne saygı duyulmalı. Sayın Aliyev ile Paşinyan arasında İspanya'da yapılacak görüşmenin hayırlara vesile olması beklentimizdir.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER