Oynatma Listesi
HABERLER

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan müjde: Mayıs ayında 45 bin atama

'3 bin 500 Engelli Öğretmen Ataması Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Mayıs ayında gerçekleştirmeyi planladığımız 45 bin yeni sözleşmeli öğretmen ataması gibi müjdelerle sizlerin yanında olduğumuzu göstermeyi sürdüreceğiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MEB Şura Salonu'nda '3 bin 500 Engelli Öğretmen Ataması Töreni'nde açıklamalarda bulundu.
İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları: Eğitim camiamızın kıymetli mensupları, değerli engellilerimiz sizleri muhabbetle selamlıyorum. Bugün 3500 engelli öğretmen adayımızın ataması için bir aradayız. Atamamızın hayırlı olmasını diliyorum. Eğitim kadromuz sizlerle daha da güçlendi.

YENİ MÜJDELERLE YANINIZDA OLDUĞUMUZU GÖSTERMEYE ÇALIŞACAĞIZ

Eğitim alt yapımızı bütçesiyle güçlendirerek ülkemizi Türkiye Yüzyılı'na hazırladık. Öğretmenlerimizin birikmiş tüm sorunlarını çözmek bize nasip oldu. Canlarını feda eden şehit öğretmenlerimizi anmak istiyorum. Onların aziz hatırası milletimizin kalbinde hep yaşayacak. Biz teşekkürümüzü kuru lafla değil, atamalarla, öğretmenlik meslek kanunu çıkararak yapıyoruz.

MAYIS AYINDA 45 BİN YENİ ÖĞRETMEN ATAMASI

Mayıs'ta 45 bin yeni öğretmen ataması gibi yeni müjdelerle yanınızda olduğumuzu göstereceğiz. Bu arada sözleşmeliden memur statüsüne geçen 93 bin 272 öğretmenimize de kadrolarının hayırlı olmasını diliyorum.

EĞİTİMDEKİ EN BÜYÜK REFORM

Deprem afetinde eşini veya çocuğunu kaybeden, sağlık mazereti ortaya çıkan 4 bin 536 öğretmenimizin yer değişikliği talebini de hemen yerine getirdik. Aynı şekilde bölgedeki öğretmenlerimizin il içi yer değişikliği de süratle karşılandı. Sizlerin de yakından takip ettiği gibi, Öğretmenlik Meslek Kanunu, eğitimdeki en büyük reformlarımızdan biridir. Öğretmenlerimizi tahrik ederek, bunun önüne geçmeye çalıştılar.  Baş öğretmen ve uzman öğretmen unvanlarını alan öğretmenlerimiz mali haklarından da yararlanmaya başladı. 517 bine yakın öğretmenimizi bir kez daha tebrik ediyorum.

HER İYİLEŞTİRMEDEN ÖĞRETMENLERİMİZ DE YARARLANACAK

Baş öğretmen maaşı 25 bin uzman öğretmen maaşı da 22 bin 500 lirayı buldu. Önümüzdeki kamu personelinin ücretlerinde yapılan her iyileştirmeden öğretmenlerimiz de yararlanmaya devam edecektir.

 
ZİHNİYET DEVRİMİ GERÇEKLEŞTİRDİK

 Türkiye uzunca süre engelli bireylerinin haklarını kullanabilmesi konusunda ciddi eksiklikler yaşadı. Ülkemizin her ferdi biriciktir. Engellilerini ihmal eden ülke potansiyelinin bir kısmından vazgeçmiş demektir. Biz zihniyet devrimi gerçekleştirdik. Engellilerimizin hayatının her alanında gurur duyuyorsak bu dönüşüm sayesindedir.

KAPILAR SONUNA KADAR AÇIK

Malzemesi insan olan öğretmenlik, zaten yükü ağır olan bir sorumluluktur. Sizler bu sıkıntıların hepsinin üstesinden gelme iradesi ile bugün buradasınız. Bu ülkenin ister engelli, ister engelsiz vatandaşı bilecek ki önünde bütün kapılar sonuna kadar açıktır. Çocuklarımıza vereceğimiz en büyük hediye onları bu özgüvene sahip kılmaktır. Bu teröristlerin geçtiği mecralardan bizim öğrencilerimiz geçmeyecek inşallah. Atamasını yaptığımız öğretmenlerimizi tebrik ediyorum.

TÜM BAŞVURANLAR ATANACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları sonrası engelli öğretmen atamaları gerçekleşti. Törende konuşan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "Sayın Cumhurbaşkanımız bir müjde veriyor; 4 bin 300 öğretmen başvurmuştu, bugün 3 bin 500 atamayı gerçekleştirdik. Geriye kalan engelli öğretmelerimizi de atayacağız"" dedi.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER