Oynatma Listesi
HABERLER

Kabine toplantısı başladı! İşte masadaki konular

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Kabine toplantısı başladı.

Kabine toplantısı, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında saat 15.00'te başladı. Enflasyonla mücadele başta olmak üzere ekonomideki son durum değerlendirilecek.

Ramazan ayı yaklaşırken fahiş fiyat artışı yapılmaması için ele alınacak tedbirler görüşülecek.

SEÇİM GÜNÜ İÇİN TEDBİRLER GÖRÜŞÜLECEK

Toplantının gündeminde, 31 Mart yerel seçimlerinin huzur ve güven ortamında geçmesi için alınacak tedbirler de yer alacak. Yurt içi ve sınır ötesindeki terörle mücadele operasyonları ve F-16 tedarik sürecindeki son durum değerlendirilecek.

TÜRKİYE'NİN GAZZE DİPLOMASİSİ

Dış politikada da ana gündem Gazze olacak. İsrail'in yaptığı katliamı durdurmak için Türkiye'nin yürüttüğü diplomasi istişare edilecek.

CNN TÜRK muhabiri Arda Erdoğan şu değerlendirmelerde bulundu; Kabine toplantısı, saat 15.00'i gösterdiğinde iç ve dış gelişmeleri değerlendirmek üzere Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında gerçekleşecek.

Kritik ve sıcak başlık elbette ekonomi olacak. Kabine toplantısında, Türkiye'nin genel ekonomik görünümü ve uygulanan ekonomi politikasının piyasalara etkileri mercek altına alınacak. Ayrıca enflasyonla mücadeleye de ayrı bir parantez açılması bekleniyor. Zira Ramazan ayı yaklaşıyor. Fiyat istikrarının sağlanması, enflasyonda düşüşün sağlanması ve bununla birlikte hedeflenen yıl sonu enflasyonuna ulaşılabilmesi için atılması gereken adımlar neler? Bütün bu soruların cevapları Kabine toplantısında aranacak.

Ramazan ayı yaklaşıyor. Ramazan ayında gıda fiyatları 85 milyonun tümünün dikkatini çeken bir başlık. Gıda fiyatlarında stabilitenin sağlanması amacıyla yürütülecek denetimler Kabine toplantısında ele alınacak.

Fahiş fiyatların ortaya çıkmaması, fahiş zamların yapılmaması, stokçuluk yapılmaması için atılabilecek adımlar neler olacak? Bütün bunlara dair detaylı bir şekilde değerlendirmesi yapılması beklenmekte.

Yüksek seyreden et fiyatlarına ilişkin alınabilecek önlemler var mı? Kabine, hükümet bir adım atabilir mi? Elbette Kabine'nin gündeminde bu dosya da olacak.

Bir başka başlık yerel seçimler... Zira 31 Mart'ta Türkiye sandık başına gidecek. Yerel seçimlerin huzur ve güven ortamı içerisinde gerçekleşebilmesi için asayiş anlamında atılması gereken tedbirler neler olacak? Yine bu da mercek altına alınacak başlıklar arasında olacak.

Dış politika gündemine bakacak olursak eğer Türkiye'nin ABD'den tedarik edeceği F-16'lara ilişkin teklif ve kabul metinleri mektupları Milli Savunma Bakanlığı'na ulaştı. O konuya dair genel değerlendirmenin yapılması, modernizasyon ve tedarik paketinin maliyeti üzerine ve takvimi üzerine ilgili açıklamaların, değerlendirmelerin yapılmasını bekliyoruz.

Türkiye'nin Gazze diplomasisine ilişkin değerlendirmelerin yine Kabine toplantısında gerçekleşmesi bekleniyor.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER