Oynatma Listesi
HABERLER

Kılıçdaroğlu seçimi değerlendirdi, 'İmamoğlu beni aramadı

CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ilk seçim değerlendirmesini yaptı. Bir televizyon kanalına konuşan Kılıçdaroğlu, Partide yakın zamanda bir Kurultay olmayacağını düşündüğünü söyledi. Siyaseti bırakmayacağının sinyalini veren Kılıçdaroğlu, CHP'nin başarısını 3 nedene bağladı.

31 Mart yerel seçimi sonrası ilk değerlendirmesini yaptı. CHP'nin eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Partimizin başarısı bizi gururlandırmıştır." dedi.

Ve bunun 3 nedeni olduğunu söyledi. Bir televizyon kanalına konuşan Kılıçdaroğlu, "Birinci neden AK Parti'ye küskün olan seçmenin sandığa gitmemesi." dedi. İkinci nedenin, seçimin iki parti, AK Parti ve CHP arasında geçmesi olduğunu söyledi. "Üçüncü neden ise Kürt seçmenin CHP'yi tercih etmesi." ifadelerini kullandı.

"İMAMOĞLU BENİ ARAMADI"

CHP'de Kurultay yapılırsa aday olup olmayacağı merak edilen Kılıçdaroğlu, "Yakın zamanda bir Kurultay olacağını sanmıyorum. Biliyorsunuz Tüzük Kurultayı olacak, daha bir şey görmedik. Tüzüğü görmek gerekiyor. İşte o zaman gerçekten bir değişim oldu diyebiliriz." dedi. "Ben siyaseti bıraksam da siyaset beni bırakmaz." sözleriyle, siyaset arenasından çekilmeyeceğinin sinyalini verdi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna bir kez daha oturan Ekrem İmamoğlu ile arasında bir gerginlik olduğu iddiaları ile ilgili de konuştu. Kılıçdaroğlu, Ekrem İmamoğlu'nun seçim sonuçlarından sonra kendisini aramadığını söyledi.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER