Oynatma Listesi
HABERLER

Meclis Başkanı Kurtulmuş: BM'de bir ülkenin eli 'Katliama evet' dedi

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Birleşmiş Milletler’in (BM) yapısını eleştirerek, “Dün, evvelsi gün BM Genel Kurulunda ateşkes sağlansın dendiği zaman, bir ülkenin eli havaya kalktı. Yani, ‘Katliama evet.’ manasında kalktı." dedi.

Esenler Belediyesi tarafından Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi’nde saat 15.00’da Cumhuriyet’in 100. Yılına özel hazırlanan “Kuvâ-yi Milliye Sergisi” açılışı ve “Gençlerle Başbaşa” isimli söyleşi yapıldı. Programa TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, oyuncu-ressam Haydar Şişman ve bir çok lise öğrencisi katıldı. Sergiyi gezen Kurtulmuş eserler hakkında bilgi aldı. Daha sonra söyleşiye katılan TBMM Başkanı Kurtulmuş burada gençlerle bir araya gelip yeni anayasa hakkında konuştu. Kurtulmuş söyleşide yeni anayasa çalışmalarının yanı sıra İslam coğrafyası ve Türkiye dış politikası ile ilgili pek çok konu hakkında gençlerin sorularını yanıtladı. Kurtulmuş burada, Filistin'de yaşananlara da değinerek “Filistin’de yaşananlar hepimizin yüreğini sızlatıyor içimiz kan ağlıyor" dedi.

"Filistin’de yaşananlar hepimizin yüreğini sızlatıyor içimiz kan ağlıyor"

Filistin’de yaşananlar hakkında konuşan TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, “Filistin’de yaşananlar hepimizin yüreğini sızlatıyor içimiz kan ağlıyor. Gerçekten insanlığın kabul etmesinin mümkün olmadığı, büyük insanlık suçlarının işlendiği bir döneme hep beraber şahitlik ediyoruz. Dünyanın güçlü ülkeleri bir savaş oyununu masa başında oynar gibi Ehli Hastanesi’nin bombalanmasını seyrediyor. Gazze’de onlarca insanın öldürülmesini seyrediyor. Dünyanın gözü önünde Filistinli kardeşlerimiz bir katliama hatta soykırıma tabi tutuluyorlar” dedi.

“12 Eylül’ün en ağır faturalarından 1982 anayasasından kurtulmanın vakti gelmiştir”

 

Bir araya geldiği gençlere yeni anayasayı anlatan Kurtulmuş, “12 Eylül’ün Türkiye’ye bıraktığı en ağır fatura 1982 anayasasıdır. Darbecilerin hukukunu sağlamlaştırmak için kurulmuş olan bu anayasadır. 12 Eylül’ün en ağır faturalarından 1982 anayasasından kurtulmanın vakti gelmiştir. Bu anayasa metni bunu oylayın deme durumunda değilim. Bizim yapmamız gereken anayasanın nasıl tartışılacağının zeminini hazırlamak ve bunu doğru zeminle de doğru bir şekilde tartışılmasıdır. Artık darbe sonucu zorunlu şartlarda siz be hoca gidin şurada metin hazırlayın diye insanlara talimatla yazdırılmış bir anayasa değil. Milli iradenin temsilcisi olan siyasi partilerin de milletvekillerinin iradeleriyle TBMM’de kabul edilmiş yeni bir anayasanın yapılma vakti çoktan gelmiştir” şeklinde konuştu.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER