Oynatma Listesi
HABERLER

Meteoroloji İstanbul dahil 10 kent için alarm verdi! Fırtına, sağanak, kar

Meteoroloji haritayı güncelledi. İstanbul dahil 10 kent için alarm verildi. Yarın akşama kadar devam edecek olan fırtına ve kuvvetli sağanak sonrası sıcaklık 8 derece birden düşecek. Kar yağışı İstanbul’un kapısına kadar dayanacak. Tüm yurdu esir olacak olan kar, sağanak ve fırtına için yetkililerden uyarı geldi. İşte tüm yurdu bekleyen hava durumu detayları…

Yapılan son değerlendirmelere göre, ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu, (Sakarya ve Bilecik hariç) Marmara, Kıyı Ege, Batı Akdeniz kıyıları, Doğu Akdeniz ile Adıyaman ve Bolu ile Ankara'nın kuzey, Çankırı'nın batı çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kuzey, iç ve doğu kesimlerde sabah ve gece saatlerinde pus ve yer yer sis görülmesi bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunuyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre hava sıcaklıkları kuzey, iç ve doğu bölgelerde artmaya devam edecek, yurt genelinde mevsim normallerinin 5-8 derece üzerinde seyredecek. Rüzgarın, genellikle güneyli, yurdun güneydoğu kesimlerinde kuzeyli yönlerden hafif, yer yer orta kuvvette, Marmara Bölgesi ve Ege kıyılarında güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde (50-80 km/sa) esmesi bekleniyor.

AKOM UYARDI: LODOS FIRTINASI ETKİLİ OLACAK

Cuma akşam saatlerine kadar sürmesi beklenen fırtına nedeniyle, havayolu ve açık deniz seferlerinde aksamalar, çatı ve tabela uçması, ağaç ve direk devrilmesi, soba ve baca gazı zehirlenmeleri yaşanabileceği ifade edildi. AKOM ayrıca hafta sonu itibariyle Balkanlar üzerinden gelmesi beklenen soğuk ve yağışlı havanın İstanbul’da etkili olacağını açıkladı.

AKOM verilerine göre, öğle saatlerinden itibaren rüzgarın lodosun (güney-batı) şiddetini arttıracağı, akşam saat 21.00’dan itibaren ise kısa süreli hamlelerle fırtına şeklinde (40-80km/s) etkili olacağı tahmin ediliyor. İstanbul başta olmak üzere Marmara Bölgesi genelinde hafta sonu itibariyle Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkili olması bekleniyor. Halihazırda 12-15 derece aralığında seyreden sıcaklıkların Cumartesi gününden itibaren 8-10 derece birden azalarak kış değerlerine gerileyeceği, beraberinde yer yer kuvvetli sağanak yağmur geçişlerinin yaşanacağı öngörülüyor.

LODOSA DİKKAT

AKOM ayrıca Cuma akşam saatlerine kadar etkili olması beklenen lodos fırtınası nedeniyle havayolu ve açık deniz seferlerinde aksamalar, çatı ve tabela uçması, ağaç ve direk devrilmesi, soba ve baca gazı zehirlenmelerinin yaşanabileceği uyarısı yaptı. Bu nedenle yatmadan önce mutlaka sobaların söndürülmesi gerektiğine dikkat çekildi.

İSTANBUL’A KAR YAĞACAK MI?

CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, “Bugün rüzgâr Marmara ve Ege kıyılarında güney ve güneybatıdan kuvvetli, yer yer fırtına şeklinde esecek. Öğlenden itibaren İstanbul dahil Marmara, Ege ve Akdeniz kıyılarında yağmur var. Diğer bölgeler açık. Sıcaklıklar bugün ve yarın artmaya devam ediyor. Doğuda çığ riski var.

Hafta sonu cumartesiden itibaren rüzgar kuzeye dönecek ve sıcaklıklar 7-8 derece düşecek, Trakya, Marmara’nın güney ve doğusu, batı ve orta Karadeniz, iç Anadolu’nun kuzeyi kar alacak.

İstanbul’da kar yok ama kuvvetli yağmur olacak su baskınları yapabilir. Bugün 15, yarın 17, hafta sonu 8 derece”

BUGÜN VE YARIN 10 KENTTE SARI ALARM

Balıkesir, Bursa, Çanakkale, Edirne, İstanbul, İzmir, Kırklareli, Kocaeli, Tekirdağ, Yalova

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde kuzey çevreleri yağmur ve sağanak yağışlı 12

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde sağanak yağışlı 15

İzmir: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde sağanak yağışlı 17

Adana: Çok bulutlu, bu akşam ve gece saatlerinde sağanak yağışlı 18

Antalya: Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 18

Samsun: Parçalı ve çok bulutlu 18

Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu 15

Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu 2

Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu 11

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER