Oynatma Listesi
HABERLER

Meteoroloji'den tüm yurt için kritik uyarı

Balkanlar üzerinden genel soğuk hava tüm yurdu etkisi altına aldı. Meteoroloji hafta sonu İstanbul dahil tüm yurt için kar, sağanak, sel uyarısında bulunurken birçok kent ise dondurucu soğukları yaşıyor. Eksi 18,4 dereceleri gören Ardahan’da her şey dondu. İşte bugün ve hafta sonu tüm yurdu bekleyen sıcaklık tahminleri…

Yurt genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Kuzey Ege ve Karadeniz ile Ardahan ve Çankırı çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Rize çevreleri ile Artvin'in kuzey ilçelerinde kuvvetli sağanak yağış bekleniyor. Yağışların 1400 m üzeri yüksek kesimlerde kuvvetli kar yağışı şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Kuvvetli yağışlarla birlikte sel, heyelan, su baskını, yüksek kesimlerde buzlanma, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu bölgelerde yer yer pus ve sis bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı kuzey kesimlerde 2 ila 4 derece artacak. Rüzgar, genellikle güney ve güneydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek.

ARDAHAN

Ardahan’da kar yağışlarının ardından dondurucu soğuklar başladı. Bölgenin en soğuk ilçesi eksi 18,4 dereceyle Göle oldu. Bölgede her yıl olduğu gibi ağaçlar kırağı, akarsu ve dereler buz tuttu.

Ardahan’da etkili olan kar yağışı sonrası dondurucu soğuklar başladı. Kentin birçok ilçesinde soğuk hava, hayatı olumsuz etkiledi. Termometrelerin eksi 6 dereceyi gösterdiği kent merkezinde; otomobil camları buz tuttu, ağaçlarda kırağı oluştu, nehirlerin de bazı bölümleri dondu.

Erkan Ekmekçi, kar yağışının ardından soğukların başladığını söyleyerek, "Bugün itibari ile kar esareti başladı. Soğuk ile mücadele yaklaşık altı ay boyunca devam edecek" dedi.

ERZURUM

Erzurum’da yoğun kar yağışı sonrası soğuk etkisini göstermeye başladı. Tekman ilçesinde termometreler gece-16,7 dereceyi gösterdi.

Meteoroloji’den yapılan son değerlendirmelere göre; Erzurum ve çevresinde hava parçalı bulutlu, kuzey kesimlerinin zamanla çok bulutlu, sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor. Hava sıcaklıkları mevsim normallerinin altında seyredecek.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER