Saç Bakımı Neden bazılarının saçları kıvırcıktır?

Neden bazılarının saçları kıvırcıktır?

25.07.2011 - 13:40 | Son Güncellenme:

Avustralyalı bilim adamları saçların düz mü yoksa kıvırcık mı olacağını belirleyen bir genin varlığını ortaya çıkardır. Araştırmada Avrupalıların genetik varyasyonları incelendi.

Neden bazılarının saçları kıvırcıktır

Neden bazılarının saçları kıvırcıktır
Avrupalıların %45'inin saçları düz iken %40 dalgalı ve %15'i ise kıvırcık saçlara sahip. Önceki araştırmalar kıvırcık saçlı olmanın %90 oranında aile mirası olduğunu göstermişti. Avustralyalı bilim adamlarının yaptığı son araştırmaya göre "trichohyalin" isimli gen kıvırcık saçların nedeni olarak belirlendi. Bu genin varlığı 20 yıl önce keşfedilmişti. Söz konusu gen saç köklerinin gelişiminde önemli bir rol oynuyor.

Araştırmanın başındaki isim Dr. Nick Martin, bu genin çeşitliliğinin kıvırcık saçların nedeni olduğunu belirtiyor.

Asya'da da saçların kökeni hakkında geniş çağlı araştırmalar yürütülüyor. Japon bilim adamları gür ve düz saçlara sebep olan genleri tanımladılar. Bu araştırmada ise Avustralyalı bilim adamları 30 yıllık süreç boyunca inceledikleri 5,000 ikizin genlerini incelediler.

Haberin Devamı

Bazı durumlarda doğumda kıvırcık saçlara sahip kişilerin ileriki yaşlarda saçlarının düzleşebildiği görülüyor. Saçlarının doğal halinden memnun olmayanlar ise pek çok alternatif sayesinde istediği şekle kavuşabiliyor. Uzun süreli düz saç için düzleştirme işlemleri ve kıvırcık saçlar için ise perma gibi işlemler uygulanıyor. Günlük kullanımlar için ise saç maşası ve düzleştiricisi gibi etkili şekillendirme yöntemleri tercih ediliyor.

Bu ürünlerle, dalgalı ya da düz saçlar yaratmanız mümkün! Profesyonel saç şekillendirici ürünler için Tıklayınız....

Yazarlar