Geri Dön

Enfes yemek tarifleri (Kurabiye tarifleri)

Enfes yemek tarifleri serimizin en sevilen bölümlerinden birine geldik. Kurabiye tarifleri… Tatlı, tuzlu, pratik, fındıklı ve daha birçok çeşidiyle herkesin bayılarak yediye kurabiyelerin en güzel hallerini Enfes yemek tarifleri serisi ile veriyoruz. İşte Enfes yemek tarifleri ve kurabiye tarifleri…

Enfes yemek tarifleri (Kurabiye tarifleri)

Enfes yemek tarifleri serimiz ilgiyle takip ediliyor. Biz de bugün Enfes yemek tariflerinden kurabiyeyi seçtik. Kurabiye hem tuzlu hem tatlı seçenekleriyle her türlü menüye uygun harika bir atıştırmalıktır. Bu nedenle de sizin için en beğenilen tariflerimizi hazırladık.

Haberin Devamı


Kurabiyenin yanında neler yenir?
Evinize gelen misafirlere hazırlayacağınız örnek bir tabağa neler koymak istersiniz diye sorsak ilk akla gelen muhtemelen kurabiyedir. Pek kurabiyenin yanında neler ikram edilir?
*Kanepe
*Tavukgöğsü
*Islak kek
*Peynirli börek
*Kısır

Tuzlu çubuk kurabiye
Çocukluğumuzdan beri pastanelerde sıkça karşılaştığımız çubuk kurabiyeleri kendi mutfağımızda yapmak tabi ki isteriz. O zaman başlayalım.

Tuzlu çubuk kurabiye malzemeleri
*3.5 bardak un
*4 kaşık tereyağı
* ½ bardak su
*1 kaşık sıvı yağ
*1 tane yumurta
*Tuz
*Çörek otu
*Susam
*Yumurta sarısı

Çubuk kurabiye yapılışı
Tereyağını oda sıcaklığında iyice yumuşattıktan sonra elinizle eritin. Derin bir kabın içine alın ve üzerine su, sıvı yağ, yumurta, tuz ve unu ekleyin. Dikkat etmeniz gereken şey unu yavaş yavaş eklemeniz. Bu malzemeleri hamur kıvamını alacak kadar iyice karıştırın.

Daha sonra fırın tepsinize dizin ve üzerine yumurta sarısını sürüp çörek olu ve susamı serpin. Önceden ısıttığınız 180 derecelik fırın da yaklaşık 15-20 dakika pişirin

Afiyet olsun.

Haberin Devamı


Un kurabiyesi
En sevilen tatlı kurabiyelerden biri olan kurabiyesi pratik tarifi ile ilk tercih sebeplerinden biridir.
Un kurabiyesi için malzemeler
*8 Kaşık tereyağı
*1 bardak sıvı yağ
*1 bardak pudra şekeri
*Vanilya
*Kabartma tozu
*5-6 bardak un

Un kurabiyesi yapılışı
Un haricindeki tüm malzemeleri derin bir kabın içine alın ve yoğurun. Üzerine unu az miktarlar şeklinde ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Elinize yapışmayacak bir kıvam elde eene kadar karıştırın. Daha sonra dilediğiniz şekli verip 150 derecelik fırında üzeri hafif yanacak kadar pişrin.

Afiiyet olsun

Unsuz yağsız şekersiz kurabiye


Pratik Fındıklı Kurabiye


Elmalı kurabiye tarifi


Ev yapımı tarçınlı kurabiye

Tatlı tuzlu kurabiye

Eda İle Ne Konuştuk? - Sibil Çetinkaya Sempatik tavırları ve giyim tarzı ile birçok kişinin beğenisini kazanan Sibil Çetinkaya, Eda Özdemir'in bu haftaki konuğu oldu.
Yazarlar

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber