Dekorasyon Paletten koltuk nasıl yapılır?

Paletten koltuk nasıl yapılır?

22.05.2018 - 15:21 | Son Güncellenme:

Paletten koltuk yapımı ile bahçenizde veya balkonunuzda oturmak için koltuğa para vermenize gerek kalmayacak. Paletten koltuk yapımı ile bahçenizde oturabileceğiniz rahat bir koltuk tasarlayabilirsiniz. Paletten koltuk nasıl yapılır, paletten koltuk yapımı ile alakalı tüm bilinmeyenleri sizler için açıklıyoruz. İşte paletten koltuk yapımı…

Paletten koltuk nasıl yapılır

Paletten koltuk yapımı ile bahçelerinizde ve balkonlarınızda rahatlıkla oturabileceğiniz koltuk tasarlayabileceksiniz. Paletten koltuk yapmak üstelik oldukça basit…Yazın bahçenizde veya balkonunuzda yayıla yayıla rahat bir şekilde oturabileceğiniz bir koltuk tasarlamayı kim istemez ki. Paletten koltuk yapımı da bu isteğinizi karşılayacak. Üstelik paletten koltuk yapımı bir takım püf noktalarına dikkat ettiğinizde yapımı oldukça basit. Paletten koltuk nasıl yapılır, paletten koltuk yapımı ile ilgili tüm sorularınızın cevaplarını haberimizin detaylarında bulabileceksiniz.

Haberin Devamı

Paletten koltuk nasıl yapılır

İşte paletten koltuk yapımı…


Malzemeler

- Testere
- 3’lük veya 4’lik çivi
- Yağlı boya fırçası
- Döşemelik koltuk süngeri
- Döşemelik kumaş
- Sentetik tiner

Paletten koltuk nasıl yapılır?

Paletten koltuk nasıl yapılır sorusunun cevabı oldukça basit. Vereceğimiz talimatlara bir bir uyarak rahat ve hızlı bir şekilde paletten koltuk yapımını anlayabileceksiniz. İşte aşama aşama paletten koltuk yapımı.

1. Aşama kesme ve birleştirme

İlk olarak testere yardımı ile istenilen ölçüde paletler kesilir. Sonrasında kesilen paletler üst üste konularak çivi yardımı ile çakılır. Daha sonra üzeri için 3mm’ lik sunta üst oturma kısmına çakılır.
Son olarak paletlerden kesilen arkalık yerleştirilir.

2. Aşama boyama

Haberin Devamı

Boyama işleminde ilk olarak seyreltme işlemi yapılır. Seyreltme işleminde boya ve tiner karıştırılmaktadır. Boyama işlemi yağlı boya fırçasıyla sağa sola olarak uygulanmalıdır.
Boyama işlemi bitince arkalıkta koltuğa takılmaktadır.

3. Aşama minder dikme

Minderin yüzü makinede dikilir. Dikilen bu yüzlerin içerisine süngerler yerleştirilir, sonrasında sünger yerleştirilen kısımlar dikilir.

Yazarlar