Bebek 12. tüp bebek denemesiyle gelen mutluluk

12. tüp bebek denemesiyle gelen mutluluk

09.08.2012 - 17:26 | Son Güncellenme:

8 yıllık evli Aksu çifti, bıkıp usanmadan sürdürdükleri tedavi sonunda 12. tüp bebek denemesiyle çocuklarını kucağını aldı.

12. tüp bebek denemesiyle gelen mutluluk

Anne olmak için bıkıp usanmadan defalarca tüp bebek tedavisi gören 38 yaşındaki kadın, 12. deneme sonunda bebek sahibi oldu.

Haberin Devamı

Doğal yollardan hamile kalamadığı için 8 yıldır tedavi gören Nurcan Aksu, son denemesinde hamile kaldı ve Nişantaşı Hospital’da gerçekleştirilen doğumla bebeğini kucağına aldı.

Okul öncesi öğretmeni olan Nurcan Aksu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, normal yollardan anne olamayacağını öğrendikten sonra tüp bebek tedavisine başladıklarını ifade etti. Aksu, arka arkaya birçok kez tüp bebek denemesi yapıldığını ancak hiç birinde başarıya ulaşılamadığını söyledi.

Aksu, ”8 yılda 12 kez tüp bebek denemesi yaptık. Nihayet kızımız ’Deniz’e kavuştuk. Çok ama çok mutluyuz, söyleyecek laf bulamıyorum” diye konuştu.

Lise öğretmeni Hasan Aksu da çok mutlu olduklarını belirterek, ”yıpratıcı” bir süreç yaşadıklarını anlattı.

Haberin Devamı

Tüp bebek tedavisinde işin sıkıntılı kısmını kadınların yaşadığını ifade eden Aksu, erkeklerin bu noktada daha çok işin motivasyon kısmını üstlendiğini vurguladı.

Tedaviden hiç vazgeçmediler

Bebek sahibi olacaklarına inandıkları için tedaviden hiç vazgeçmediklerini belirten Hasan Aksu, birçok farklı merkezde yaptıkları 11 tüp

bebek denemesinde hiç hamileliğin yaşanmadığını 12. denemede ise bebeklerini kucaklarına aldıklarını kaydetti.

Nurcan Aksu’nun doktoru Bahçeci Sağlık Grubu Fulya Tıp Merkezi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Erbil Yağmur ise çiftin yaklaşık 1,5 yıl önce kendilerine başvurduğunu söyledi. Yağmur, başvurduklarında çiftin fazla denemeden dolayı psikolojisinin yıpranmış, metabolik olarak da kötü durumda olduğunu vurguladı.

Dr. Yağmur, tüp bebek uygulamasına başlamadan önce çok ciddi bir hazırlık yaptıklarını anlattı. Öncelikle Aile Hekimi Dr. Murat Berksoy tarafından Nurcan Aksu’nun kilo vermesinin sağlandığını ve çifte psikolojik destek verildiğini ifade etti.

Nurcan Aksu’nun moralinin düzelmesi ve umutlanmasının ardından tüp bebek uygulamasının yapıldığını kaydeden Yağmur, ilk transferde hamileliğe ulaşıldığını belirtti.

Bir deneme 5-7 bin liraya mal oluyor

Dr. Yağmur, kadınlarda 30 yaşından sonra tüp bebek tedavisinin şansının azalmaya başladığını söyledi.

Haberin Devamı

Çocuk isteyen çiftlerde en belirleyici faktörün yaş olduğuna işaret eden Yağmur, ”Kariyer veya eğitim nedeniyle gebeliği geciktiren hanımlara önerim, sorunların ortaya çıkacağını göz önüne alarak gebeliklerini çok ertelemesinler” dedi.

Dr. Yağmur, bir tüp bebek denemesinin ilaçlar dahil 5-7 bin lira arasında maliyeti olduğunu kaydetti.

Aile Hekimi Dr. Murat Berksoy da Nurcan Aksu’ya önce bağışıklığıyla ilgili birtakım destekler verdiklerini ve metabolizmasını düzenlemek için yaşam biçimini değiştirdiklerini söyledi.

Aksu çiftine stres kontrolü de uygulandığını vurgulayan Berksoy, yaklaşık bir yıllık hazırlık tedavisi sonucunda tüp bebek uygulamasına geçildiğini ve sonuçta başarıya ulaşıldığını bildirdi.

Yazarlar